Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: marinkoM8 a to potkrijepljuješ čime? il je snaga tvojih argumenata samo u biču hehe.. Ja ne tvrdim ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 10-06-08, 12:27   #71 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 08-09-07
Poruka: 2,483
Ancksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auru
Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest!

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
a to potkrijepljuješ čime?
il je snaga tvojih argumenata samo u biču
hehe..
Ja ne tvrdim da je tako ili onako, već ako je postojao mesija, takvu naklonost je mogla dobiti samo Žena
Citat:
Pravi autor: Sahataba Pogledaj Poruke
anka zar je bitno je li muskarac ili zena...?
uopce ne postoje pismeni dokazi da je isus postoja, odakle ti onda izvlacis da je zena bila mesija... mislim da ti po svom malo previse tupis i u biti ne ides tj. gledas puno dalje nego ortodoksni vjernici... mislim gledas u drugom smjeru, al sve mi se to cini donekle malo pre fixirano u nesto sto si sama sebi zacrtala... vjera kao vjera je bila prilagodjena ljudima tog doba, ako mozes danas i dalje prodavat istu... zasto ne?
crkva je jedna najbolja organizacija.
a sad kako ces ti gledat na sve to... je li biblija pisana po strogim okom vatikana ili... je tvoja stvar, samo mi se cini da se svi malo previse drzite svog stava, a premalo cinjenica, osim aris-a je iznimka...
Bitno je da se stalno muškarci guraju u prvi plan i to dokazuje i crkvena doktrina i svjetonazor.

http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica
http://slaven178.blog.hr/
Ancksunamun je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-06-08, 17:38   #72 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-05-07
Godina: 26
Poruka: 2,429
carica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznat

Kršćanka sam, katolkinja, vjerujem u Boga i mislim da je Isus bio izuzetna osoba, e sad da li je baš sve bilo tako kao što piše u Bibliji

U svakom slučaju vjerujem da je puno dobroga napravio i da me u nekim stvarima u životu vodi
Odgovori sa citatom
Star 27-07-08, 13:39   #73 (permalink)
Starter

Datum registracije: 01-07-08
Poruka: 46
Mirage se izdvaja iz mase

Ja sam Ateist.Stoga bolje da se ne miješam u ovu temu jer bi moglo bit svađe
Odgovori sa citatom
Star 29-07-08, 16:02   #74 (permalink)
Banned

Datum registracije: 29-07-08
Poruka: 70
Đeki Đorđ đejms

isus je bil običan čovjek , a biblija je najveće smeće ikada napisano u ljudskoj povijesti - sva sreća da istraživanja pokazuju da će kršćanstvo izumrijet za najviše 100 godina - ( nitko neće vjerovat u takva sranja [ isus -sin božji ] , vjera koja se širi krvlju propada [ križari ] )
Đeki Đorđ đejms je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-07-08, 16:03   #75 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Godina: 4
Poruka: 3,511
vibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auru

Jaka su ti ta istrazivanja
Odgovori sa citatom
Star 29-07-08, 16:07   #76 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,888
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

ma daj pusti ga, zašto se obazireš... zar ne vidiš da je to troll... vjerovatno netko od ogorčenih banniranih ex-forumaša sada se iživljava pod drugim nickom

ignoriraj ga, pa će moderator to riješit kad dođe
Odgovori sa citatom
Star 29-07-08, 16:24   #77 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 17-01-08
Godina: 24
Poruka: 860
latoa ima ono neštolatoa ima ono neštolatoa ima ono neštolatoa ima ono neštolatoa ima ono neštolatoa ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Đeki Đorđ đejms Pogledaj Poruke
isus je bil običan čovjek , a biblija je najveće smeće ikada napisano u ljudskoj povijesti - sva sreća da istraživanja pokazuju da će kršćanstvo izumrijet za najviše 100 godina - ( nitko neće vjerovat u takva sranja [ isus -sin božji ] , vjera koja se širi krvlju propada [ križari ] )
Dobro je imati svoje mišljenje i izražavati ga... ali ipak, Biblija tebi ne treba ništa značiti, ne trebaš vjerovati u nju niti ti se treba sviđati čak ni kao obična knjiga sastavljena od mnogo priča - unatoč tome vjerujem da si svjestan kolikim ljudima je Biblija sveta knjiga i koliki ljudi vjeruju u nju (na ovaj ili onaj način) pa ovakvo tvoje pisanje o njoj kao o smeću puno govori o tvom odnosu prema ljudima koji imaju različito mišljenje od tvoga.
Odgovori sa citatom
Star 29-07-08, 16:57   #78 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-03-08
Godina: 23
Poruka: 795
olja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznatolja će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: tony-soprano Pogledaj Poruke
Evo otvorio sam ovu temu kako bih čuo mišljenja i vas vjernika i vas ateista!
Za početak moje mišljenje kao katolika je i više nego pozitivno jer ipak mi katolici vjerujemo da je Isus sin Božji koji je otkupio naše grijehe svojom mučeničkom smrću na križu.....
Isus je promjenio povijest. točka. s tim se mogu svi složit.

ali meni nije jasna jedna stvar. taj otkup grjeha.. nije li to malo besmislen čin?
Ako bog zrtvujuci ono sto mu je najdragocjenije, sina jedinca, iskupljuje covjecanstvo otkupljujuci njegove grjehe, onda se to moze objasniti samo na 2 nacina :
1. ili Bog zahtjeva tu odštetu , to jest zrtvovanje Isusa kao predstavnika čovječanstva. (zašto i kome? sam sebi?)
a nije li temeljna krscanska doktrina obrnuta, tj. da je pomoću obraćenja moguć novi početak, u kojem se brišu svi grjesi.

2. ili Bog nije svemoćan.

Adelard je izjavio neš šta ok zvuči: " Bozji je sin uzeo našu prirodu i u njoj je na sebe uzeo da nas pouči rječju i djelom, do same smrti, vežući nas time za sebe pomoću ljubavi"
ali onda, tu više nije u igri ljubav boga prema nama, nego i njegova želja da mi njega volimo.. gdje je onda tu bezuvjetna ljubav?

neznam, nije mi tu ništa jasno, započevši od te prve pretpostvke na kojoj se temelji kršćanstvo, a kamoli kad kreneš u proučavanje ostatka. nemam pojma, masa stvari mi nije jasna..
zanima me kak je to kod vjernika, koji se saživljavaju sa tim nekim vjerskim klišejima. ispričavam se ako rječ "kliše" nekog vrjeđa, ali time mislim na te neke izraze koji se učestalo ponavljaju.
dal oni to zbilja kuže, prihvaćaju zdravo za gotovo, što li ? dal znači da ako prihvaćaš ono što ti nije jasno, da si bolji vjernik?
opet može se reći da to ni ne moraš razumjet, jer se vjera spoznaje duhom, ali čemu onda uopće cjela biblija, i svi ti tekstovi?

nisu ova pitanja upućena nikom, to je samo moj osvrt na uvod, forget it : )

al da, da se vratim na pitanje.. Isus je definitivno promjenio povijest.
ne toliko isus, koliko religija koja je nastala na temelju stovanje njegove licnosti.
naime, religija se je redovito upletala i tokom povijesti, i danas, i gdje joj je, i gdje joj nije mjesto.
Odgovori sa citatom
Star 29-07-08, 17:05   #79 (permalink)
samo prazna lutka, i to polovnjača

Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,477
mama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjeti

Slažem se s Oljom, Isus i cijela religija promjenila je povijest, uzrok je i dobrome i zlu...
Osobno, ne fasciniram se Biblijom niti likom i djelom Isusa Krista, mislim da je on postojao i mislim da je bio obican covjek, volim vjerovati da Bog postoji i sviđa mi se misao da poslije smrti možda ipak živimo dalje.
Ali ne vjerujem čvrsto u to.
Prije jesam, puno više, ali sto sam starija sve vise prezirem Crkvu, kao zajednicu, i odbijam prisustovati Svetoj Misi jer je to za mene cirkus.
Ispričavam se ako se netko našao uvrijeđenim, ali ja jednostavno ne volim pripadati nigdje i ne volim da me se svrstava pod bilo kojojm "religijom" jer smatram da bilo kakvo grupiranje, ne samo na vjerskoj bazi, povećava razdor između ljudi.
mama je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-08-08, 22:16   #80 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 10-02-08
Poruka: 123
Smigi

ako mene pitas Isus je najbolja osob ana svijetu koja je postojala,jeli se on tukao okolo,jeli on krao,nije,lijepo on je SVETINJA.Hvaljen Isus i Marija
Smigi je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: isus, krist

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:35.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114