| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: marinkoM8 a to potkrijepljuješ čime? il je snaga tvojih argumenata samo u biču hehe.. Ja ne tvrdim ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #71 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 08-09-07 Lokacija: Femdom Kingdom
Poruka: 2,483
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! hehe.. Ja ne tvrdim da je tako ili onako, već ako je postojao mesija, takvu naklonost je mogla dobiti samo Žena ![]() Citat:
__________________ Mistress Ancksunamun http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica ![]() http://slaven178.blog.hr/ | |
| | |
| | #72 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 17-05-07 Lokacija: Podsused Godina: 26
Poruka: 2,429
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! Kršćanka sam, katolkinja, vjerujem u Boga i mislim da je Isus bio izuzetna osoba, e sad da li je baš sve bilo tako kao što piše u Bibliji ![]() U svakom slučaju vjerujem da je puno dobroga napravio i da me u nekim stvarima u životu vodi ![]()
__________________ Nevjerojatno je kako jako boli kada prijatelj ode - i iza sebe ostavi samo tišinu |
| | |
| | #73 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 01-07-08 Lokacija: Aljaska,Vancouver
Poruka: 46
![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! Ja sam Ateist.Stoga bolje da se ne miješam u ovu temu jer bi moglo bit svađe ![]()
__________________ Sunt lacrimae rerum et mentem mortalia tangent. |
| | |
| | #74 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 29-07-08 Lokacija: kažu s marsa
Poruka: 70
![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! isus je bil običan čovjek , a biblija je najveće smeće ikada napisano u ljudskoj povijesti - sva sreća da istraživanja pokazuju da će kršćanstvo izumrijet za najviše 100 godina - ( nitko neće vjerovat u takva sranja [ isus -sin božji ] , vjera koja se širi krvlju propada [ križari ] ) |
| | |
| | #76 (permalink) |
| glup & gluplji Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! ma daj pusti ga, zašto se obazireš... zar ne vidiš da je to troll... vjerovatno netko od ogorčenih banniranih ex-forumaša sada se iživljava pod drugim nickom ignoriraj ga, pa će moderator to riješit kad dođe
__________________ Sve žene nisu iste. Neke su još gore. |
| | |
| | #77 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 17-01-08 Lokacija: Zadar Godina: 24
Poruka: 860
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! Citat:
__________________ Quod scriptum manet. | |
| | |
| | #78 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 16-03-08 Lokacija: zagreb Godina: 23
Poruka: 795
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! Citat:
ali meni nije jasna jedna stvar. taj otkup grjeha.. nije li to malo besmislen čin? Ako bog zrtvujuci ono sto mu je najdragocjenije, sina jedinca, iskupljuje covjecanstvo otkupljujuci njegove grjehe, onda se to moze objasniti samo na 2 nacina : 1. ili Bog zahtjeva tu odštetu , to jest zrtvovanje Isusa kao predstavnika čovječanstva. (zašto i kome? sam sebi?) a nije li temeljna krscanska doktrina obrnuta, tj. da je pomoću obraćenja moguć novi početak, u kojem se brišu svi grjesi. 2. ili Bog nije svemoćan. Adelard je izjavio neš šta ok zvuči: " Bozji je sin uzeo našu prirodu i u njoj je na sebe uzeo da nas pouči rječju i djelom, do same smrti, vežući nas time za sebe pomoću ljubavi" ali onda, tu više nije u igri ljubav boga prema nama, nego i njegova želja da mi njega volimo.. gdje je onda tu bezuvjetna ljubav? neznam, nije mi tu ništa jasno, započevši od te prve pretpostvke na kojoj se temelji kršćanstvo, a kamoli kad kreneš u proučavanje ostatka. nemam pojma, masa stvari mi nije jasna.. zanima me kak je to kod vjernika, koji se saživljavaju sa tim nekim vjerskim klišejima. ispričavam se ako rječ "kliše" nekog vrjeđa, ali time mislim na te neke izraze koji se učestalo ponavljaju. dal oni to zbilja kuže, prihvaćaju zdravo za gotovo, što li ? dal znači da ako prihvaćaš ono što ti nije jasno, da si bolji vjernik? opet može se reći da to ni ne moraš razumjet, jer se vjera spoznaje duhom, ali čemu onda uopće cjela biblija, i svi ti tekstovi? nisu ova pitanja upućena nikom, to je samo moj osvrt na uvod, forget it : ) al da, da se vratim na pitanje.. Isus je definitivno promjenio povijest. ne toliko isus, koliko religija koja je nastala na temelju stovanje njegove licnosti. naime, religija se je redovito upletala i tokom povijesti, i danas, i gdje joj je, i gdje joj nije mjesto.
__________________ Nietzsche:God is dead.God:Nietzshe is dead. | |
| | |
| | #79 (permalink) |
| samo prazna lutka, i to polovnjača Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,477
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! Slažem se s Oljom, Isus i cijela religija promjenila je povijest, uzrok je i dobrome i zlu... Osobno, ne fasciniram se Biblijom niti likom i djelom Isusa Krista, mislim da je on postojao i mislim da je bio obican covjek, volim vjerovati da Bog postoji i sviđa mi se misao da poslije smrti možda ipak živimo dalje. Ali ne vjerujem čvrsto u to. Prije jesam, puno više, ali sto sam starija sve vise prezirem Crkvu, kao zajednicu, i odbijam prisustovati Svetoj Misi jer je to za mene cirkus. Ispričavam se ako se netko našao uvrijeđenim, ali ja jednostavno ne volim pripadati nigdje i ne volim da me se svrstava pod bilo kojojm "religijom" jer smatram da bilo kakvo grupiranje, ne samo na vjerskoj bazi, povećava razdor između ljudi. |
| | |
| | #80 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 10-02-08 Lokacija: Rijeka
Poruka: 123
![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! ako mene pitas Isus je najbolja osob ana svijetu koja je postojala,jeli se on tukao okolo,jeli on krao,nije,lijepo on je SVETINJA.Hvaljen Isus i Marija
__________________ http://www.geocities.com/danijeldrpic/armada.jpg |
| | |
![]() |
| Tagovi: isus, krist |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:35.

] , vjera koja se širi krvlju propada [ križari ] )