| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? u Znanost forumu; dakle koji vam se povijesni događaj najviše svidio, što ste voljeli čitati u školi, ili koji film ste voljeli ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? iz svjetske povijesti završetak II. svj. rata mi pada prvi na pamet i obje industrijske revolucije iz naše - krunidba kralja Tomislava, samostalnost..
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? trenutno mi pada na pamet samo trenutak kad je moja draga rođena a sad ozbiljno...obozavam citati o rimskim osvajanjima,to mi je najdrazi dio povijesti....i jak mi je film Aleksandar Veliki,iako sam se malo razocarao jer je bio suviše gay za jednog vojskovođu,no to mu je vjerovatno bila profesionalna deformacija ![]()
__________________ ...ovo su 2 stvari koje najviše želim na Svijetu: ružu i tebe, ružu za tebe, a tebe za sebe... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? Najviše sam voljela čitati o grčkim mitovima, a učiti o 2. svjetskom ratu...
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
| | #5 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? 1. Stari Rim 2. Stara Grčka 3. 2 svjetski rat
__________________ Pliiiz CP - Pimp my ride |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 587
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? Nemam najdrazi, mozda vecina aktivistickih koja su se izdogadjala u 20-om st., ali mi je posebno zanimljiv 30-godisnji rat (1618. - 1648.) koji je pokosio Njemacku do temelja. Kako moj dragi prof. Veljak tvrdi, jedan od dogadjaja koji ne spada u 'povijesne dogadjaje' jer povijesno podrazumijeva samodjelatnost, podrazumjeva nastajanje necega novog. Povijesni cin nastajanja. A iza 30-godisnjeg rata ostalo je cisto nistavilo. Nista se novog nije rodilo. Na djelu je bilo apsolutno NISTA. Rat je ukljucivao vecinu zemalja zapadne Europe. Sukob poceo iskljucivo zbog vjerskog antagonizma izmedju katolika i protestanata...imao cetri faze....sve u svemu veliko nistavilo, iza kojeg se Njemacka oporavljala stoljecima....
__________________ There was a long silence, during which I found this incredible horror assuming the hues of reality. |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,622
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? Citat:
![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? ne mogu reci da mi je "najdrazi", jer mi nikako nije drag taj dogadjaj... ali sam u svakom slucaju bila najzainteresiranija u Bleiburski pokolj.
__________________ "Kad ti muz ne pase uz ruz, kad ti sin ne pase uz kamin, dala bi sve, i sebe i muza i malog da mozes uci u katalog!" HP |
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 18-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 2,508
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? Najviše volim čitati o prvim visokim civilizacijama kao što su Babilon i Sumer.....Obožavam Grčku i Rim....Egipat....Od novije povijesti volim vladavinu Marije Terezije i Josipa 2. ( sve što obuhvaća knjiga Grička vještica). Svjetski su mi ratovi također zanimljivi.....
__________________ I only know how to do things 3 ways: -the WRONG way -the RIGHT way -and MY way, which is really the WRONG way, only faster! |
| | |
![]() |
| Tagovi: povijesni dogadjaj, povijest |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:42.