| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? u Znanost forumu; draga mi je bitka na grobničkom polju kad su turci popadali ko kurci ee sjećam se ko da je bilo ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #51 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 25-11-06 Godina: 22
Poruka: 151
![]() | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? draga mi je bitka na grobničkom polju kad su turci popadali ko kurci ee sjećam se ko da je bilo jučer ![]()
__________________ Pesimisti su samo dobro obaviješteni optimisti |
| | |
| | #52 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,922
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? mongoli, ne turci... ![]() dan-d...
__________________ People walk around pushing back their debts, Wearing pay checks like necklaces and bracelets, Talking ‘bout nothing, not thinking ‘bout death |
| | |
| | #55 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 11-12-07 Lokacija: Άγωγή
Poruka: 1,695
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? bitka kod termopila - najdraza bitka ikad naravno na strani spartanaca uglavnom grcka povijest,grcka mitologija,egipatska,rimska,perzijska su mi najdraze ![]()
__________________ "Neke dane ili poslijepodneva uopce nismo ovdje,a u zadnje vrijeme Mi smo ovdje non-stop,osim kad smo,negdje drugdje,ali i onda bi trebali biti ovdje." A DIFESA DELLA NOSTRA FEDE... |
| | |
| | #56 (permalink) |
| One Minute Silence | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? ZAVNOBiH Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine je bio najviši državni organ antifašističkog pokreta u Bosni i Hercegovini tokom Drugog svjetskog rata, te se razvilo kao nosilac bosanske državnosti. Njegov predsjednik je bio Vojislav Kecmanović. Formiran je u novembru 1943. godine. Održana su tri zasijedanja ZAVNOBiH-a: prvo u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. (sada DAN DRZAVNOSTI REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE), drugo u Sanskom Mostu 30. juna 1944, a treće i poslednje u Sarajevu 26. aprila 1945. godine. Prvo zasijedanje Rada Vranješević govori na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a Prvo zasijedanje ZAVNOBiH-a počelo je u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. u 19 sati. Završeno je iste noći (26. novembra) u 4 sata ujutro. Ovoj osnivačkoj skupštini prisustvovalo je 247 delegata iz svih krajeva BiH, od kojih 173 sa pravom glasa. Na prvom zasijedanju, ZAVNOBiH je formalno konstituisan kao opštepolitičko predstavništvo Narodno-oslobodilačkog pokreta (NOP) Bosne i Hercegovine, ali je u stvarnosti i praksi djelovao kao njen najviši organ vlasti. Odbornici su usvojili Rezoluciju ZAVNOBiH-a i Proglas narodima BiH u kojima se ističe da ubuduće BiH i njene narode, i u zemlji i inostranstvu, mogu zastupati i predstavljati samo ZAVNOBiH i AVNOJ. Ovim aktima istovremeno je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata. Na zasijedanju je izabrana delegacija od 58 članova koja će predstavljati BiH na Drugom zasijedanju AVNOJ-a (29. novembar 1943). Istovremeno je konstituisano Predsjedništvo ZAVNOBiH-a, sastavljeno od 31 člana, sa dr Vojislavom Kecmanovićem, ljekarom iz Bijeljine, kao predsjednikom. U Mrkonjić Gradu se nalazi spomen-muzej prvog zasijedanja ZAVNOBiH-a, kao i dom ZAVNOBiH-a, koji predstavlja centar kulturnog i društvenog života grada, a koji je otvoren 27. novembra 1973. u okviru proslave 30-godišnjice Prvog zasijedanja.
__________________ I'm a man, person, look, see, closer please, touch, feel, flesh, yes real, like you I bleed, I hurt, I touch, I fuck, I need.I possess what you need, individuality, often heard of, rarely seen. |
| | |
| | #57 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,416
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? Svi Hrvatski sportski uspjesi (namjerno neću spominjati stjecanje hrvatske samostalnosti jer je očito da je to svakom Hrvatu najdraži događaj). Kad se sjetim kako smo ponizili Nijemce na SP 1998., pa kako smo se digli iz pepela na rukometnom SPu. Općenito ponosan sam što smo rukometna velesila. Kako su samo novinari i cjelokupna javnost ispraćali rukometaše na SP u Portugalu. Malo se očekivalo od njih, nitko u njih nije vjerovao, ali su nam svima pokazali da smo bili u krivu. Nakon prve izgubljene utakmice od Argentine mislio sam da ćemo se samo osramotiti, no nakon toga zaredale su pobjede i došli smo do kraja. Moram reć da sam nakon finala pustio suzu....toliko borbe, htjenja, strasti...strašno ![]() Još ona legendarna utakmica protiv Španjolske u Četvrtfinalu (ispravite me ako se varam)...najbolja rukometna utakmica koju sam u životu pogledao. Oni su imali Dusjebaeva (najbolji igrač svijeta do dolaska našeg Ivana), a mi fantazista Ivana.... Ne zaboravimo i vaterpoliste...posebno na prošlom SPu. Čini se da najbolje igramo kad nitko ne vjeruje u nas.... Svima njima RESPECT ![]()
__________________ "...prodali me staari drugovi, ni Bogu ni vraagu donijeli, ljubile me neljubljene, nesuđenee..." |
| | |
| | #58 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 27-12-07
Poruka: 8
![]() | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? svaka čast care da si se sjetio kako sam tada slavio... Najdraži dog. u povijesti mi je osvajanje Jeruzalema u Križarskom ratu ( od strane križara, naravno)Ne pitajte zašto... EDIT: oprostite slučajni muslimani koji ovo pročitaju, ništa rasističko |
| | |
| | #59 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-10-06 Godina: 22
Poruka: 1,096
![]() ![]() | Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? osobno,najvise volim grcku,perzijsku i rimsku povijest,tako da bi uzeo neki dogadjaj iz tog vremena,ali posto ne studiram povijest,nemogu sad tocno imenovati neki dogadjaj
__________________ Ako si sjena,gdje ti je hlad? |
| | |
![]() |
| Tagovi: povijesni dogadjaj, povijest |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:15.

32 52.....

( od strane križara, naravno)