Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Koji vam je najdraži događaj iz povijesti? u Znanost forumu; draga mi je bitka na grobničkom polju kad su turci popadali ko kurci ee sjećam se ko da je bilo ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-11-07, 19:47   #51 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-11-06
Godina: 22
Poruka: 151
tazri se izdvaja iz mase
Re: Koji vam je najdraži događaj iz povijesti?

draga mi je bitka na grobničkom polju kad su turci popadali ko kurci ee sjećam se ko da je bilo jučer
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 18:40   #52 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika pajo-patakRi

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,922
pajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobar

mongoli, ne turci...

dan-d...
pajo-patakRi je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 14:54   #53 (permalink)
B1atch

Datum registracije: 01-09-07
Poruka: 5,026
xarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobarxarfaxus je stvarno dobar
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku xarfaxus Pošalji poruku preko MSN-a korisniku xarfaxus Pošalji poruku preko Skype-a korisniku xarfaxus

Pearl Harbor - 7 December 1941
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 22:31   #54 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-10-07
Godina: 24
Poruka: 361
gurinho1984 se izdvaja iz mase

wembley, 21.11.2007....
Odgovori sa citatom
Star 15-12-07, 05:57   #55 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-12-07
Poruka: 1,695
RizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznatRizLA će uskoro biti poznat

bitka kod termopila - najdraza bitka ikad
naravno na strani spartanaca

uglavnom grcka povijest,grcka mitologija,egipatska,rimska,perzijska su mi najdraze
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-12-07, 09:34   #56 (permalink)
One Minute Silence

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 8,392
DinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

ZAVNOBiH

Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine je bio najviši državni organ antifašističkog pokreta u Bosni i Hercegovini tokom Drugog svjetskog rata, te se razvilo kao nosilac bosanske državnosti. Njegov predsjednik je bio Vojislav Kecmanović. Formiran je u novembru 1943. godine.

Održana su tri zasijedanja ZAVNOBiH-a: prvo u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. (sada DAN DRZAVNOSTI REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE), drugo u Sanskom Mostu 30. juna 1944, a treće i poslednje u Sarajevu 26. aprila 1945. godine.

Prvo zasijedanje

Rada Vranješević govori na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a

Prvo zasijedanje ZAVNOBiH-a počelo je u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. u 19 sati. Završeno je iste noći (26. novembra) u 4 sata ujutro.

Ovoj osnivačkoj skupštini prisustvovalo je 247 delegata iz svih krajeva BiH, od kojih 173 sa pravom glasa. Na prvom zasijedanju, ZAVNOBiH je formalno konstituisan kao opštepolitičko predstavništvo Narodno-oslobodilačkog pokreta (NOP) Bosne i Hercegovine, ali je u stvarnosti i praksi djelovao kao njen najviši organ vlasti. Odbornici su usvojili Rezoluciju ZAVNOBiH-a i Proglas narodima BiH u kojima se ističe da ubuduće BiH i njene narode, i u zemlji i inostranstvu, mogu zastupati i predstavljati samo ZAVNOBiH i AVNOJ. Ovim aktima istovremeno je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata. Na zasijedanju je izabrana delegacija od 58 članova koja će predstavljati BiH na Drugom zasijedanju AVNOJ-a (29. novembar 1943). Istovremeno je konstituisano Predsjedništvo ZAVNOBiH-a, sastavljeno od 31 člana, sa dr Vojislavom Kecmanovićem, ljekarom iz Bijeljine, kao predsjednikom.

U Mrkonjić Gradu se nalazi spomen-muzej prvog zasijedanja ZAVNOBiH-a, kao i dom ZAVNOBiH-a, koji predstavlja centar kulturnog i društvenog života grada, a koji je otvoren 27. novembra 1973. u okviru proslave 30-godišnjice Prvog zasijedanja.
Odgovori sa citatom
Star 15-12-07, 10:46   #57 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,416
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

Svi Hrvatski sportski uspjesi (namjerno neću spominjati stjecanje hrvatske samostalnosti jer je očito da je to svakom Hrvatu najdraži događaj).
Kad se sjetim kako smo ponizili Nijemce na SP 1998., pa kako smo se digli iz pepela na rukometnom SPu.

Općenito ponosan sam što smo rukometna velesila. Kako su samo novinari i cjelokupna javnost ispraćali rukometaše na SP u Portugalu. Malo se očekivalo od njih, nitko u njih nije vjerovao, ali su nam svima pokazali da smo bili u krivu.
Nakon prve izgubljene utakmice od Argentine mislio sam da ćemo se samo osramotiti, no nakon toga zaredale su pobjede i došli smo do kraja. Moram reć da sam nakon finala pustio suzu....toliko borbe, htjenja, strasti...strašno
Još ona legendarna utakmica protiv Španjolske u Četvrtfinalu (ispravite me ako se varam)...najbolja rukometna utakmica koju sam u životu pogledao.
Oni su imali Dusjebaeva (najbolji igrač svijeta do dolaska našeg Ivana), a mi fantazista Ivana....

Ne zaboravimo i vaterpoliste...posebno na prošlom SPu. Čini se da najbolje igramo kad nitko ne vjeruje u nas....

Svima njima RESPECT
Odgovori sa citatom
Star 08-01-08, 19:06   #58 (permalink)
Starter

Datum registracije: 27-12-07
Poruka: 8
Angmar se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: gurinho1984 Pogledaj Poruke
wembley, 21.11.2007....
svaka čast care da si se sjetio
kako sam tada slavio...

Najdraži dog. u povijesti mi je osvajanje Jeruzalema u Križarskom ratu( od strane križara, naravno)
Ne pitajte zašto...

EDIT: oprostite slučajni muslimani koji ovo pročitaju, ništa rasističko
Angmar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-01-08, 15:56   #59 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-10-06
Godina: 22
Poruka: 1,096
kale se izdvaja iz masekale se izdvaja iz mase

osobno,najvise volim grcku,perzijsku i rimsku povijest,tako da bi uzeo neki dogadjaj iz tog vremena,ali posto ne studiram povijest,nemogu sad tocno imenovati neki dogadjaj
Odgovori sa citatom
Star 09-01-08, 21:43   #60 (permalink)
Banned

Datum registracije: 12-08-07
Poruka: 66
edmund

Dolazak Hitlera na vlast
edmund je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: povijesni dogadjaj, povijest

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:15.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114