HAHAHA! još jedna nevažna bitka, ko i ona sa Kosova, a vi Srbi redovno od takvih stvari pravite mitove, koji nemaju veze sa zdravon pameću.
Bez uvrede
Raspravljate o temi Kolubarska bitka u Povijesne Teme forumu, dio Znanost foruma; Kolubarska bitka je bitka Prvog svjetskog rata u kome su učestvovale vojske Austroo-Ugarske i Srbije. Nakon Cerske bitke austro-ugarska vojska ...
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
HAHAHA! još jedna nevažna bitka, ko i ona sa Kosova, a vi Srbi redovno od takvih stvari pravite mitove, koji nemaju veze sa zdravon pameću.
Bez uvrede
like the angel you are, you laugh creating,
a lightness in my chest, your eyes they penetrate me,
your answers always maybe,
that`s when I got up and left.
Uzalud je trošiti reči na komentar nekoga koji je samo "kartaški kralj".![]()
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
hehe! Pogodija san ih u žicu! Znan da ste vi osjetljivi na te svoje bitke mitskih dimenzija.... hahaha!
Pis!
Kako si to pogodio u žicu. U svojoj mašti možda. Ako misliš da si nekog iznervirao - grdno se varaš. Ponizio si sam sebe jer si pokazao da si bežao sa časova istorije.
ps. Asu sry ali nemaš ti blage veze. Ne želim te vredjati, mlad si, možda nisi ni sam kriv ali u današnjem svetu globalnih komunikacija bi ti trebalo samo malo truda, te ako baš želiš dati neko svoje mišljenje, potrudi se da ono ima bar malo smisla.
hehehe! Nisi u pravu, nažalost po tebe, my friend. Nisan "bežao sa časova istorije", već san je obožavao, toliko san je obožavao da san je odlučio studirati, Razumeš?
E, OK! Na svin tin časovima istorije kako ti kažeš i svim predavanjima i kolegijima na trećoj godini studija, "tvoja" Kolubarska bitka, nikada nije spomenuta, ili ako je i bila spomenuta, nije joj se pripisivala nikakva posebna važnost. Znan da te to sad ražalostilo, al eto...
Zanimljivo je da san redovno učio i čitao o nekim bitnijim bitkama iz 1. sv. rata kao npr. Tanneberg, Somma, Verdun, Galipolje, Marna, Jylland....
Međutim, ono što sam možda i prije trebao reći jest, da ja razumin vas Srbe.... ta je bitka bila jako bitna za vas jer ste oslobodili svoj grad itd. to je bitno za vaš ponos.
A razumin vas i sa drugog aspekta, vi ste u vašoj "istoriji" imali toliko malo ratnih uspjeha i pobjeda da vas svaka iole ozbiljnija bitka u kojoj ste izašli kao pobjednici baca u trans i diže u sedmo nebo, pa tako i ova bitka u kojoj ste pobijedili potpuno ne-motiviranu vojsku prepunu Hrvata, Srba, Slovenaca, Mađara, Čeha, koji nisu vidjeli smisao u borbi za državu (Austro-ugarsku) koja ih je godinama terorizirala i pretvarala u sluge. Povukao si me za jezik pa moram reći i ono što ne želim: mislim da ste osjetili kako se Hrvati bore za zemlju koju vole!
Moraš znati da je od 40 000 zarobljenih velik dio njih i dezertirao na srpsku stranu
Vidiš prijatelju, povijest nije baš tako jednostavna, kakvom je ti smatraš, puno aspekata se treba sagledati.
Zamjeram ti druže što nisi još malo bolje "prolistao" wikipediju s koje si copy/pasteao članak o bitki, pa pročitao što se događalo na balkanskom bojištu.
Dakle, poanta je: nemojmo stvarati mitove, stvari treba promatrati ozbiljno i objektivno, bez emocija.
I još nešto moj "druže beogradski", ako ti je wikipedija jedini izvor na temelju kojeg vodiš raspravu, možda je bolje da "ćutiš".
P.S. Ako želiš da ti elaboriram i o Kosovskoj bitki, samo reci, pun sam motivacije da te nečemu naučim, i tebe i ostale koji žive u neznanju.
Mercy!
Peace out!
E kralju, napravio si par krupnih grešaka.
Izvini as-kralju.
Na ovom forumu ima samo jedan kralj koga priznajem za kralja. Zove se Šaban.
copy-paste sam upotrebio samo iz jednog razloga. Što elaborirati nešto što je takvima kao tebi trn u oku. Čitajući tvoj post uvideh da nisi ni svestan činjenice da je Kolubarska bitka malo značajnija pa i za vas Hrvate. Kraj toga rata je označio i stvarnje države u kojoj su Hrvati posle vekova tlačenja kako sam kažeš zvanično postali deo kraljevine koja se kako i sam znaš zvala ......
Prema tome ne bih se baš tako odnosio prema jednoj velikoj bitki posle koje su i Hrvati mogli ponosno podići glavu. Neverujem da je onaj deo Hrvata koji je dezertirao prešao golgotu Albanije. Ali dobro, bitan je krajnji rezultat i on se jedino računa.
Dobro, mislim da moj nick nije toliko bitan da ga u ovoj raspravi spominješ, ali hvala na obavijesti. Ali vidiš on je samo kralj, a ja as-kralj, to je ipak nešto više....
Sad kada sam abdicirao mogu se vratit na temu. Profesore foruma, zar te nisu na fakultetu(univerzitetu) naučili da je plagiranje zabranjeno, kažnjivo. Kad napišeš knjigu o Kolubari pazi na to....
Dalje, da je Kolubarska bitka uopće malo bitna za Hrvatsku sigurno bi se spominjala u svim udžbenicima u osnovnoj i srednjoj školi, da o monografijama kao ispitnim literaturama ne pričam, a ona se nigdje ne spominje. Posebno ne da je bila bitna za Hrvatsku.
Apsolutno je točno da je kraj rata označio kraj Hrvatske agonije, ali ta bitka nije bila presudna, već cjelokupni rat. To je bila jedna u nizu bitaka, koja se po nijednom parametru ne može usporediti s bitkama koje sam prethodno naveo.
O Krljevini neću pisati, jer nije tema, a sugovornik je poprilično neobjektivan...
Ono što stoti put spominjem, a to je moja točka na i ovoj raspravi je: bitka nije bila presudna, za Hrvate nebitna, ne treba od nje praviti mit.
Ako ti želiš ti nastavi, mislim da sam ja dovoljno doprinio ovoj temi, jednostavno ne želim rasipati svoje vrijeme i znanje na nešto nebitno.