Dosta stranaca se priključivalo legiji baš radi dobivanja državljanstva...
Raspravljate o temi Legija stranaca u Povijesne Teme forumu, dio Znanost foruma; Legija stranaca Iako postoje brojne, često pogrešne, predrasude o ovoj elitnoj jedinici, Legija stranca (francuski La Légion étrangère) je integralni ...
Zadnji Uredio daka : 12-01-08 u 11:17
~who dares wins^semper fi^
VTFLJMŽUIP
∞
Dosta stranaca se priključivalo legiji baš radi dobivanja državljanstva...
Da, plaća nije nešto
Fenomenalna ideja, stranci ginu za interese Francuske.
Inače je zanimljivo da je mnogo židova pristupilo Legiji u drugom svjetskom ratu a nakon rata i mnogo nacista koji su bježali iz Njemačke. Tako da su protivnici naglo postali suborci i braća po oružju![]()
frend mi je odmah poslije srednje otišao u Legiju, nisam se više čuo s njim da vidim kak mu je![]()
Mislim da se oni određeno vrijeme ne smiju nikom javljat, mislim dok im obuka traje ili tako nešto onda kasnije al samo telefonom, tako sam ja čuo
~who dares wins^semper fi^
VTFLJMŽUIP
∞
po meni odlican dokumentarac,dosta poucan,govori o dosta stvari u legiji...
sta se mene tice,ima bi muda otic tamo i valjda izdrzat to al neznam bi li ima muda i tu psihu za ubit covik..al nikad se nezna...ko zna koliko bi te taj psihicki i fizicki napor prominili...
placa je po meni ok,jebiga svak ima svoju cijenu![]()
Zadnji Uredio RizLA : 12-01-08 u 20:56
every damn Sunday
To je neka nizozemska ili belgijska, nisam siguran. Kod njih se kao ne smije znati
Isto vjerujem da nije stvar fizičkog napora nego psihičkog napora. Ja osobno nebi mogo podnjet da netko viče na mene non stop, nemožeš se ni popišat ak nepitaš - jebeš takav život. U filmovima je to romantika a u stvarnosti si samo broj i statistika.
Inaće su Amerikanci poslje WW2 uveli u vojnu obuku pucanje na ljudske siluete, jer su uvidjeli da mnogi vojnici jednostavno nisu bili spremni ubiti drugog čovjeka, tako da se vojnike automatizira - čim vidi siluetu on puca bez nekog razmišljanja.
Moj život nema cijenu, barem ne u novcima.
Da, moras 'stisnuti' da bi se odlucio za tako nesto, i doslovno zaboraviti na svoj stvarni zivot i ljude koji ti znace, biti prvo psihicki spreman na taj korak, fizicka kondicija ce se vec pokazati! Rezultat - bices vrhunski sposoban za sve, moci ces seizvuci i iz bezizlaznih situacija, postajes mashina koju tesko ko moze savladati, i, da, postajes masina za ubijanje, gubis svaki osecaj i imas vishe ciljeve!!!
Obicno ljudi koji izgube nadu i smisao zivota, kojima postaje sve ravno i vishe nebitno, odlucuju se za takav korak (umesto smrti), ukoliko procene da su fizicki sposobni!!! Sa ljudima koji su godinama bili tamo - jednostavno ne treba se kachiti!!!
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.