| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Legija stranaca u Znanost forumu; Mislim da bi obuku fizički mogao izdržat, al je fora u tome kad bi došlo do toga da ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 05-09-07 Godina: 20
Poruka: 54
![]() | Re: Legija stranaca Mislim da bi obuku fizički mogao izdržat, al je fora u tome kad bi došlo do toga da moram ubit nekog mislim da bi se "zaledio" i da bi mene netko sredio tako da...ne hvala. Što se plaće tiće, osnovna plaća je negdje oko 950 eura. Mislim da to nije ni približno dovoljno za ono što čovjek tamo proživljava. Kad jednom odeš iz Legije, ne vjerujem da će ti psiha bit ista, tj. da ćeš bit normalan.
__________________ "Is life worth living? Should I blast myself?" |
| | |
| | #12 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,803
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Legija stranaca Ne znam jeste li znali, ali u Francuskoj postoji svojevrstan starački dom za bivše legionare. Naime, golema većina onih koji odrade puni ugovor u Legiji, nakon toga ostanu u Legiji i postanu dočasnici. Nakon pune službe, svi ti "veterani" imaju ogromnih problema sa povratkom u civilno društvo... Zbog toga je Legija organizirala taj "starački dom" u kojem stari legionari žive zajedno, skoro pa vojnički... dakle, žive životom na kakav su navikli dok su bili u službi... jer jedino to poznaju... civilni život za njih je preveliki šok i jednostavno nisu u stanju adaptirati se, nakon dvadeset-trideset godina službe u Legiji A ne znam jeste li znali, da je geslo Legije: Legio patria nostra, odn. "Legija naša domovina". To je zato što je Legija stranaca - između ostalog - jedinstvena po tome što njezini pripadnici ne prisežu na vjernost državi (Francuskoj) nego upravo - Legiji. Za njih domovina je Legija. Meni je cijela ta priča oko francuske Legije stranaca fascinantna. Inače, francuska vojna povijest je možda i najzanimljivija tema u militariji, samo eto, pod utjecajem angliziranih medija svi pričaju i filmove snimaju samo o američkoj i eventualno britanskoj vojsci... dok je za mene, recimo, francuska vojna povijest daleko daleko zanimljivija i bogatija...
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
| | #14 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 22-06-08
Poruka: 3
![]() | Re: Legija stranaca Citat:
| |
| | |
![]() |
| Tagovi: francuska, legija, stranaca |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |