| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Najgori dogadjaj iz povijesti u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: -misic- na vrh prsta mi kaj je po meni na nacionalnoj razini al ako kažem razapećete ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #13 (permalink) |
| glup & gluplji Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Najgori dogadjaj iz povijesti Hm ![]() Pa da malo filozofiramo... Da Isus nije razapet, ne bi uskrsnuo. A uskrsnuće Isusa predstavlja, među ostalim, jedan od temelja kršćanskog nauka. Dakle, da Isus nije razapet, ne bi bilo kršćanstva. E pa sad, kako je to, po tebi, najgori događaj u povijesti?
__________________ Sve žene nisu iste. Neke su još gore. |
| | |
| | #15 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Najgori dogadjaj iz povijesti A čuj - to je u to vrijeme bila uobičajena kazna. Po ondašnjim shvaćanjima, to nije bilo ni pretjerano okrutno ni neobično. Takva je kazna izvršena na bogtepita koliko osuđenika. Pa sad... je li... vremena se mijenjaju, a s njima i poimanje "okrutnog" i "neobičnog"
| | |
| | #17 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Najgori dogadjaj iz povijesti A još kontradiktornije je što lošim smatra samo taj čin učinjen prema jednoj jedinoj osobi... dok ga, čini se, ni približno toliko ne zabrinjavaju tisuće takvih istih čina učinjenih prema nekim drugim osobama ![]()
| | |
| | #19 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Najgori dogadjaj iz povijesti Ima tu jedan drugi , veći problem , a to je da Casey , kao nesumnjivo veliki katolik , Isusovu smrt smatra najgorim događajem u povijesti. A ako se zna da je Isus svojim tijelom na križu otkupio grijehe svijeta onda se čovjek mora začuditi da jedan katolik to smatra najgorim događajem u povijesti ljudskog roda. ![]() P.S Casey bio brži ... sve ok. |
| | |
| | #20 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Najgori dogadjaj iz povijesti Citat:
Hm... Na pamet mi padaju dvije stvari... Prvo - ovo je, čini mi se upućeno Židovima? Ili se možda varam... ![]() Drugo - zašto bi taj netko tko je razapeo Isusa trebao znati da je Isus zaista onaj za kojeg se predstavljao? Kako je taj netko tko je razapeo Isusa mogao znat da je Isus sin Božji, poslan da spasi ljude... itd. itd. Taj netko se mogao uvjeriti u Isusovu pravu prirodu tek nakon Isusovog uskrsnuća. A po logici stvari - da nije bio razapet, ne bi ni uskrsnuo. Prema tome, u momentu osuđivanja na križ, onaj koji ga je razapeo nije mogao znati koga, u biti, razapinje. Onaj koji ga je razapeo sa Isusom je činio isto ono što je činio i sa bogtepita koliko ranijih osuđenika. E sad, je li problem u razapinjanju baš Isusa, ili je problem u razapinjanju kao takvom?
__________________ Sve žene nisu iste. Neke su još gore. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: dogadjaj, najgori, povijesti |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:43.

bolje da ja idem pjevat