Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Najlošiji vojskovođa svih vremena? u Znanost forumu; Tko je po vašem mišljenju najlošiji vojskovođa svih vremena. I molim objašnjenje. Ja imam svoju top ...

Zatvorena Tema

Opcije Teme
Star 26-12-07, 12:47   #1 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Najlošiji vojskovođa svih vremena?

Tko je po vašem mišljenju najlošiji vojskovođa svih vremena.

I molim objašnjenje.

Ja imam svoju top trojicu.

1. Milošević;imao previše, mogao dosta; ništa konkretno nije napravio na dobrobit svog srpskog naroda, samo ga debelo odveo u srednji vijek, a na kraju umro u Haagu. A od velike Srbije ništa.

2. Bush; niskointelektualni vođa, sa najboljim nauroženjem na svijetu i najvećom moći. Međutim toliko glup da ne može ni pravilo okrenuti slikovnicu

3. Hitler; zar to trebam komentirati?
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 26-12-07, 12:56   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 148
Pravaš se izdvaja iz mase
Re: Najlošiji vojskovođa svih vremena?

Ne znam po kojem kriteriju najlošiji? Kao čovjek ili kao vojni znalac? Kao vojni znalac Hitler tu ne spada jerbo ima puno gorih tuduma, njegova najveća greška je bila kao i Napolenonova - napad na Rusiju gdje je polomio zube, dok s druge strane njegov Blitzkrieg imao je hebene dosege, i da nije napao Rusiju tko zna što bi bilo danas. Mada su ga zahebale i britanske obavještajne službe koje su izvršile vojni puč u KSHS što mu je uzelo taman toliko vremena da se u zimi nađe u Rusiji sa ljetnim uniformama, automati smrzniti.... Moj favorit je definitivno Musavilini koji nije mogao sa ogromnim naoružanjem pobjedit ni Etiopijske seljake s vilama i Albaniju.
Pravaš je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 26-12-07, 13:00   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-12-07
Poruka: 1,186
RizLA ima ono neštoRizLA ima ono neštoRizLA ima ono neštoRizLA ima ono neštoRizLA ima ono neštoRizLA ima ono nešto

Nebi bas reka da je hitler bia los vojskovođa.. on je pun kurac toga osvojia u kratkom roku,jedina greska mu je bila napad na rusiju di je spusia masu vojske..i nije lako bit jedan um protiv vise njih pogotovo protivnika u usponu
Nemoj mislit da ja opravdavam njegove radnje i djela..
Bas sam gleda neki vojni dokumentarac na cnn-u oko srednjeg vijeka i tako tog doba,bilo je masu vojskovoda/generala sta su zasrali bitke i to ne jednu nego vise njih ko iz šale samo im se nemogu sitit imena
Od ovih troje sta si ti navela reka bi da je Miloševic najvise popusia od svih,on po meni nije nista osvojia samo je napravia pokolj bez razloga..
Star 26-12-07, 13:02   #4 (permalink)
Drugarica učiteljica

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Općenito najlošiji. Cjelokupni dojam.
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Star 26-12-07, 13:05   #5 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Općenito najlošiji. Cjelokupni dojam.
Onda: Vas ne sme niko da bije sem vaše i naše milicije.
Pravaš je offline  
Star 26-12-07, 13:05   #6 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-10-07
Poruka: 824
lamborghini se izdvaja iz mase

neznam od kud ti Bush i Hitler??

Pa šo fali Bushu, ratuje u Iraku za naftu i diže cijenu kako mu volja

Hitler je bio jedini vođa koji je praktički mogao osvojiti cijeli svijet da je imao dobre saveznike a ne izdajice

Serie A : 2004, Liga Prvaka : 2003,2007, Kup Italie : 2003, Superkup Italie : 2004, Europski Super Kup : 2003,2007, Svj. klupsko prvenstvo : 2007
lamborghini je offline  
Star 26-12-07, 13:09   #7 (permalink)
Regularni forumas

Upravo je kombinacija porezne politike i socijalnih izdataka koji se kose sa republikanskim načelima uz troškove rata u Iraku najzaslužnija za trenutni budžetski deficit SAD-a. To mu fali.
Pravaš je offline  
Star 26-12-07, 13:39   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 29
Poruka: 1,523
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

hitler je od početka činija greške. njegovi generali su ga izvlačili koliko su mogli, a sve bitnije greške je radija on, počevši od odustanka od invazije na britaniju pa do napada na rusiju, pa staljingrad, pa greške u sj.africi kada romelu nije da krene do azije, propust osvajanja malte ima tog sranja previše.
glupost je da je on moga osvojit cili svit, ni cilu jugoslaviju nije moga kontrolirat. pa mi nije jasan mit desničara o njemu kao nekom koji je osvojia svijet. i da je bija i duplo pametniiji ne bi uspija osvojit svit.
NITKO ne može držati pokorene narod predugo u okupaciji.

mislin da je milošević i bush uopće glupo nazivati vojskovođama. ni uniformu nikad nisu obukli. oni su loši političari.
ratovi u jugoslaviji sa srpske strane bili su raspad sistema, jna se raspala u studenom 1991. nakon toga sve je ostalo na lokalne srpske siledžije koji nisu mogli ni svoju birtiju kontrolirat.
bush je idiot al vojnički amerika je uklonila talibane u afganistanu s vlasti i sadama u iraku s vlasti, to in je i bija cilj. politička odluka je nešto sasvin drugo.
cijenu nafte ne određuje bush, dapače amerika nastoji cijenu smanjit, a ne povećat. al cijena nafte raste i rast će i nitko je ne može smanjit. jednostavno zato što je potražnja nikad veća (kina raste), a ima je sve manje

Zadnji Uredio marinkoM8 : 26-12-07 u 13:41.
marinkoM8 je offline  
Star 26-12-07, 13:41   #9 (permalink)
Drugarica učiteljica

Citat:
Pravi autor: lamborghini Pogledaj Poruke
neznam od kud ti Bush i Hitler??

Pa šo fali Bushu, ratuje u Iraku za naftu i diže cijenu kako mu volja

Hitler je bio jedini vođa koji je praktički mogao osvojiti cijeli svijet da je imao dobre saveznike a ne izdajice
Odkud mi Bush i Hitler? Ti se šališ.

Pa zar je dobar vojskovođa koji ubije 6 miliona židova koji mu ništa nisu napravili tz. nisu ga napali, stvara logore i pušta plin. Don't think so.

Ratuje zbog nafte, ubija svoje ljude zbog nafte, prodaje maglu svom narodu, ubija Iračane... što reći?

Marinko ali po toj tvojoj teoriji onda je i Hitler bio političar.

To je usko povezano.
ritam ti lijepe za noge

Zadnji Uredio teica : 26-12-07 u 13:50.
teica je offline  
Star 26-12-07, 13:53   #10 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 29
Poruka: 1,523
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

hitler je izravno planira napade. stotine dokumntaraca pokazuju ga kako vrti mape sa generalima pred kamerama.
kad si vidila miloševića na fronti il sa generalima pred nekakvim mapama?
milošević je rekao neka bude rat i mislin da se nije zamara sa tin oće li se napast vukovar il osijek? oće li tenkovi ić na dubrovnik ili šibenik? itd itd.
Zatvorena Tema

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 12:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103