Pokazujem rezultate 1 do 3 od 3

NDH vojska ::: Druga posadna bojna - Trazim

Raspravljate o temi NDH vojska ::: Druga posadna bojna - Trazim u Povijesne Teme forumu, dio Znanost foruma; Zelim vise informacija o ustroju NDH vojske. Tacnije interesira me djelovanje i sastav 3. satnije Druge posadne bojne. Koliko znam ...

Starter
    Datum registracije
    25-01-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

NDH vojska ::: Druga posadna bojna - Trazim

Zelim vise informacija o ustroju NDH vojske.

Tacnije interesira me djelovanje i sastav 3. satnije Druge posadne bojne.

Koliko znam jedinica je bila u Zagrebu; u njoj sam imao blizeg rodjaka kojemu se gubi svaki trag nakon 1945. godine.

Javio se je 1945. godine da se povlace sa njemackim snagama, i od tada nista.

Imao je cin vodnika, a zivio je na adresi Ilica 207.

Vodnik Hasib Mešić iz Bihaća.

Molim sve one koji nesto znaju o toj jedinici, ili informaciji sta se je desavalo; da li su otisli prema Blajburgu?; spominjao se je i zidani most.

Hvala

Regularni forumaš
    Datum registracije
    02-12-06
    Starost
    26
    Poruka
    124
    Liked
    0 times

Re: NDH vojska ::: Druga posadna bojna - Trazim

ja mislim da je moj pradjed bio u toj jedinici, al nemogu ti 100% reci.... saznat cu tocno ovih dana pa cu napisat...
    Jedan njegov prijatelj koji je bio snjim (sada je mrtav) je pricao kako je moj pradjed imao sredjeno sve za odlazak u SAD, te da je i njega zvao, no ovaj se vratio u Brcko (odakle je i moj pradjed), posle toga mu se gubi svaki trag, taj njegov prijatelj je zadnji snjim kontaktirao od ljudi koje je moja rodbina poznavala....
    Navodno da su on i jos cetvorica uspjeli doc do njemacke i od tamo su se trebali nekako prebacit u SAD... dalje nista neznam... mozda su stigli do tamo, mozda ne......

Starter
    Datum registracije
    25-01-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Re: NDH vojska ::: Druga posadna bojna - Trazim

Citat Pravi autor: Black_Hawk Pogledaj Poruke
    ja mislim da je moj pradjed bio u toj jedinici, al nemogu ti 100% reci.... saznat cu tocno ovih dana pa cu napisat...
    Jedan njegov prijatelj koji je bio snjim (sada je mrtav) je pricao kako je moj pradjed imao sredjeno sve za odlazak u SAD, te da je i njega zvao, no ovaj se vratio u Brcko (odakle je i moj pradjed), posle toga mu se gubi svaki trag, taj njegov prijatelj je zadnji snjim kontaktirao od ljudi koje je moja rodbina poznavala....
    Navodno da su on i jos cetvorica uspjeli doc do njemacke i od tamo su se trebali nekako prebacit u SAD... dalje nista neznam... mozda su stigli do tamo, mozda ne......
    Hvala ti puno.
    Imam dosta slika iz te bojne.
    Ima jedna grupna slika.

Lajkaj nas na Facebooku