| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Smiješna strana povijesti u Znanost forumu; Dragi povjesničari i povjesničarke ... Primijetio sam sličnu temu na netu i mislim da bi moglo bit zanimljivo. Dakle, ovdje bi ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| V.I.P. Član | Dragi povjesničari i povjesničarke ... Primijetio sam sličnu temu na netu i mislim da bi moglo bit zanimljivo. Dakle, ovdje bi se pisalo o ljudima i događajima iz povijesti, ali o smiješnim događajima i situacijama - o onima koje su više ili manje obilježile povijest, a vedrijeg su karaktera. Mislim da se slažete da nam je dosta da samo pišemo uglavnom o negativnim i tragičnim povijesnim događajima, pa eto da imamo i temu o nekim smiješnim i komičnim situacijama u povijesti. Naravno pod ovim ne mislim na viceve ni tome slično, nego baš na stvarne situacije koje su se dogodile u povijesti. Nadam se da će ova tema zaživjeti Evo za početak kad sam ja već otvorio temu, da ispričam jednu zanimljivu anegdotu s dvora Henry - eve kćeri (Henry VIII) Mary 1 (poznata kao Bloody Mary). Jedna od dominantnih figura na dvoru bio je biskup od Winchestera, Stephen Gardiner, konzervativac koji, očekivano, nije bio popularan među protestantima. Na njega je posebno bila nabrušena vojvotkinja od Suffolka. Ta energična gospođa britka uma i oštrog jezika imala je psića. Njeni sluge i prijatelji često su je mogli čuti (i vidjeti, naravno) kako korača sitnim damskim koracima i doziva psića: 'Uz nogu!" Psić se zvao - pogađate, Gardiner. ![]()
__________________ Završeno je i 7. uberbabe prvenstvo - rezultati su ovdje - link Puno djece nose pidžame sa likom Supermena. Supermen nosi pidžamu sa likom Čak Norisa |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Starter | Jeste li znali: Kada su 1734. godine tiskana Voltaireova Filozofska pisma,u kojima hvali vjersku i političku toleranciju i engleski način života,francuska ih je javnost oduševljeno primila,ali službeno je mišljenje djelo smatralo heretičkim,knjiga je spaljena,a Voltaire je morao napustiti Pariz. Gledajući kako mu spaljuju knjige na lomači,Voltaire je prokomentirao:"Moje su knjige kao kesteni.Što ih više peku,više se prodaju." ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: povijesti, smijes na, strana |
« Ernesto Che Guevara
|
Templari »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:49.