Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Srbi se predomislili: Srbi nisu Slaveni, nego Iliri? u Znanost forumu; koju ti wikipediu čitaš nije mi jasno jel znaš engleski? Citat: The recent multi-disciplinary analyses (Yoshamya 2005) confirmed Liburnians ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-12-07, 15:31   #31 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,765
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto
Re: Srbi se predomislili: Srbi nisu Slaveni, nego Iliri?

koju ti wikipediu čitaš nije mi jasno
jel znaš engleski?

Citat:
The recent multi-disciplinary analyses (Yoshamya 2005) confirmed Liburnians not to have been Illyrians. The evidence indicates rather that their language was akin to the Venetic language.
Citat:
These features set Liburnian and Venetic apart from the Illyrian onomastic province, though this does not preclude the possibility that Venetic-Liburnian and Illyrian may have been closely related, belonging to the same Indo-European branch. In fact, a number of linguists argue that this is the case, based on similar phonetic features and names in common between Venetic-Liburnian on the one hand and Illyrian on the other.
Citat:
It is, however, less believable that in reality there was such a broad group that self-identified as Illyrians, and some argue that the ethnonym Illyrioi came to be applied to this large group of peoples by the ancient Greeks, Illyrioi having perhaps originally designated only a single people that came to be widely known to the Greeks due to proximity.
Citat:
The name may then have expanded and come to be applied to ethnically different peoples such as the Liburni, Delmatae, Iapodes, or the Pannonii.
Citat:
The ethnogenesis of the Illyrians remains a problem for modern prehistorians.
Citat:
The Illyrians formed several kingdoms in the central Balkans
Citat:
They (Veneti) spoke Venetic, an independent Indo-European language.
jel o ovoj wikipedii govoriš?
ne znan kakvo ti je znanje engleskog al meni se čini da nisu u pravu.

jel ti dosta argumenata
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-12-07, 15:34   #32 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,857
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Pazi, ne postoji ni jedinstveni keltski jezik, pa ti ipak Kelte smatraš "jedinstvenom skupinom"

Ne postoji (nije postojao) ni jedinstveni germanski jezik, pa Germane također smatraš "jedinstvenom skupinom"

Međutim, ne postoji Ilirski jezik, ali Ilire ne smatraš jedinstvenom skupinom.

Možeš li pojasnit tu tvoju neobičnu logičku metodu?

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-12-07, 15:41   #33 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Moje znanje engleskog je , hvala na pitanju , vrlo dobro.

Tvoje znanje , općenito , je puno rupa.

Pa evo , samo za tebe

prvo hrvatska verzija:
Citat:
Ilirska plemena [uredi]
Abrei, Abroi (Abri)
Albanoi (Albani)
Amantini
Andizetes (Andizeti)
Ardiaei, Vardaei (Ardijejci)
Ardiani
Arrianes
Atitani
Autariatae (Autarijati)
Breuci
Carni
Chaones (Haonci)
Chelidonioi ( Helidonci)
Colapiani (Kolapijani)
Daesitiates (Dezitijati)
Dalmatae (Dalmati), Delmati
Daorsoi (Daorsi)
Dardani (Dardanci)
Dassaretae (Dasareti)
Daunii (Dauni)
Deraemistae (Deremisti)
Derentini
Deuri
Dindari
Ditiones (Dicioni)
Docleates (Dokleati)
Encheleae (Enhelejci)
Glinditiones (Glinditioni)
Grabaei
Histri . Istra
Iapodes, Iapudes, Iapydes, (Japodi), Japudi
Iassi (Jasi)
Iapyges (Japigi)
Labeates (Labeati)
Latobici
Liburni
Maezaei (Mezeji)
Melcumani (Melkumani)
Messapii (Mesapi), (Mesapijci)
Molossi
Naransii
Oseriates (Oserijati)
Paeligni (Peligni)
Paeones (Peonci)
Parthini (Partini)
Penestae (Penesti)
Peucetii
Picentes (Picenti)
Pirustae (Pirusti)
Plearaei (Plereji)
Poediculi. Italija
Sallentini (Salentini)
Sardeaties (Sardeati)
Scirtones (Scirtoni)
Seleiitan
Sesareti
Taulanti
Preuzeto sa: "http://bs.wikipedia.org/wiki/Iliri"
A onda , pošto ti izgleda vlastiti jezik nije jača strana , evo i engleska verzija ... da se lakše snađeš.
Citat:
List of Illyrian tribes
From Wikipedia, the free encyclopedia

Illyrian tribes in antiquityAbri
Albanoi
Amandes
Andizetes
Ardiaei
Ardian
Autariatae
Azali
Breuci
Bylliones
Carni (Illyrian origin uncertain)
Catari
Celegari
Ceraunii
Chelidones
Colapani
Cornacatan
Daesitiates
Dalmatae
Daors
Dardan (Illyrian origin uncertain)
Dassaretae (Illyrian origin uncertain)
Dauni
Daversi
Deraemestae
Deuri
Dindari
Ditiones
Docleatae
Enchelaeae
Enotri
Glintidiones
Grabaei
Histri
Japodes
Iasi
Illyri
Lopsi
Maezaei
Messapii
Meslcumani
Narensii
Ortoplini
Oseriates
Pannoni
Parentini
Parthini
Penestae
Peucetii
Pirustae
Plearaei
Sardeati
Scirtari
Scirtones
Seleitani
Taulanti
Vardaei
Retrieved from "http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Illyrian_tribes"
Odgovori sa citatom
Star 14-12-07, 16:07   #34 (permalink)
prof. Foruma

marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

ibort tvoj argument se sastoji od jadnog popisa imena nabacanih tek tako.
prvo upitno je jesu li to sve i bili plemena (ilirska ili ina druga) jer da su iliri imali toliko plemena, ne bi im Rim moga prnit pa bi europom vladalo ilirsko carstvo

damfisk ako si bolje čitao ja ne smatram jezik kao jedini razlog njihova razlikovanja, naprotiv sam naveo čitav niz argumenata koji ta plemena razlikuju u znatnoj mjeri, neću ih ponavljat jer su navedena, a jezik je samo jedan od njih

s druge strane ne komentirate moje citate iz wikipedie
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-12-07, 16:09   #35 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
prvo upitno je jesu li to sve i bili plemena (ilirska ili ina druga) jer da su iliri imali toliko plemena, ne bi im Rim moga prnit pa bi europom vladalo ilirsko carstvo
Zar zaista to misliš?

Citat:
damfisk ako si bolje čitao ja ne smatram jezik kao jedini razlog njihova razlikovanja, naprotiv sam naveo čitav niz argumenata koji ta plemena razlikuju u znatnoj mjeri, neću ih ponavljat jer su navedena, a jezik je samo jedan od njih
Sve to što si ti naveo kao dokaz da Iliri nisu bili jedna jedinstvena etnička skupina, također vrijedi i za keltska, germanska i slavenska plemena, ali ti pak i Kelte, i Germane i Slavene smatraš "jedinstvenim skupinama".

Kao sad to?

damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 14-12-07, 16:22   #36 (permalink)
prof. Foruma

za broj plemena da. evo ti primjera: japigi i japodi su jedni te isti -> lako provjerljivo, dalje iliri - ilirsko pleme iliri -> malo čudno
za carstvo imaš

znači: ako kelti govore različito i jedinstveni su, a iliri govore različito onda i oni moraju biti jedinstveni, a kako iliri i crnci govore različito onda su i oni jedinstveni pa su iliri onda crnci
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-12-07, 16:27   #37 (permalink)
women loving misogynist

Citat:
za broj plemena da. evo ti primjera: japigi i japodi su jedni te isti -> lako provjerljivo, dalje iliri - ilirsko pleme iliri -> malo čudno
za carstvo imaš

Mislio sam na onu budalaštinu o ilirskom carstvu koje vlada Europom...

Citat:
znači: ako kelti govore različito i jedinstveni su, a iliri govore različito onda i oni moraju biti jedinstveni, a kako iliri i crnci govore različito onda su i oni jedinstveni pa su iliri onda crnci

Nastavljaš sa zanimljivom, predma ilogičnom, logikom?

damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 14-12-07, 17:25   #38 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Citat:

s druge strane ne komentirate moje citate iz wikipedie
Ne , ovo uopće nisu moji argumenti , moji argumenti su izneseni u više komentara prije ... i nisu utemeljeni na wikipeidiji koja je jedini i osnovni tvoj argument. Ja sam ti sad samo stavio popis ilirskih plemena s te wikipedie na koju se stalno pozivaš.

Ti si se toliko zapetljao da više ni sam ne znaš šta pokušavaš dokazati.
Da Iliri uopće nisu postojali? Da to nije jedan narod?(naravno da nije , to je skupina naroda/plemena)? Šta?
Odgovori sa citatom
Star 18-12-07, 19:42   #39 (permalink)
LPK
prof. Foruma

Datum registracije: 23-08-07
Poruka: 1,301
LPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz mase

Ovaj popis svih Ilirskih plemena mi izgleda kao telefonski imenik a ne popis plemena.
LPK je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-12-07, 20:01   #40 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: LPK Pogledaj Poruke
Ovaj popis svih Ilirskih plemena mi izgleda kao telefonski imenik a ne popis plemena.
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:17.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108