Gazda, zar nije bila tema o Hitleru svojedobno, pa je zaključana jer je jako brzo došlo do vrijeđanja?
![]()
Raspravljate o temi Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu? u Povijesne Teme forumu, dio Znanost foruma; Dakle što mislite o tom čovjeku, na vlast je došao legalnim demokratskim putem iako je prije toga eliminirao mnoge pobornike ...
Gazda, zar nije bila tema o Hitleru svojedobno, pa je zaključana jer je jako brzo došlo do vrijeđanja?
![]()
ne znam, ne sjećam se, ali ova neće biti zatovrena, baš me zanimaju mišljenja
pa naravno da je hitler krivac, a zaslužni su i saveznici koji su nametnuli brutalne uvjete i astronomske reparacije njemačkoj nakon poraza u I. svjetskom ratu. narod je bio frustriran, a našao se, eto, luđak koji će ga voditi.
btw nije baš sasvim legalno došao na vlast; bilo je tu svakakvih smicalica.
Pa dobro.. kad se kaže da je Hitler "legalno" došao na vlast, obično se misli da je njegova stranka izabrana na redovnim izborima... a sad, kako je on došao do mjesta kacelara, i kojim se metodama njegova stranka služila u parlamentu - to je već sasvim druga priča
e pa da, vidim da majstor zna i da se rszumijemo..
pa je, ljudi jesu masovno glasovali za njega. uz goebbelsovu propagandu nije ni čudo: zamisli da se danas po dućanima umjesto narodnog radija vrte hićini govori!
plus, podigao je industriju na noge. prošla je i velika ekonomska kriza u svijetu, standard porasao; ljudi mislili da je hićko rušenjem weimarsk republike jedini zaslužan za gospodarski oporavak...
Zadnji Uredio ševa : 26-04-07 u 16:25
da.. iako - morao bih potražit podatke (a to nije problem pronać) koliko je glasova NSDAP osvajala na izborima...
Prilično sam uvjeren na nijednim izborima nisu osvojili niti relativnu većinu, a kamoli natpolovičnu.
Njihova politička djelatnost svodila se na bahatu galamu, opstruiranje rada parlamenta i brutalnu fizičku silu (SA odredi) kojom su se na ulicama obračuinavali sa političkim neistomišljenicima i prijetili državnim udarom ako vlada ne postupi po njihovom. A to su sve nedemokratske i nezakonite metode, zar ne?
Pobjednici pišu povijest, Hitler je zapravo bio vrlo duhovita i šaljiva osoba, ima mnogo slika koje to pokazuju...
Gnoj moj tvoj nije-tata tvoj pedofil je
Hitler-mračna strana ljudskog roda!