Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Bahamut "Ljudi su sami po sebi nasilna vrsta"...ja mislim da malo previše gledaš ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-05-07, 14:50   #91 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-04-07
Godina: 22
Poruka: 116
nestabilan se izdvaja iz masenestabilan se izdvaja iz mase
Re: Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu?

Citat:
Pravi autor: Bahamut Pogledaj Poruke
"Ljudi su sami po sebi nasilna vrsta"...ja mislim da malo previše gledaš zvjezdane staze.Ja bi to drugačije definirao da ima idiota poput Hitlera koji misle da mogu drugima nametat svoju volju i koji misle da svijet mogu prilagodit svojim bolesnim idejama...
Šta se tiće ovoga da je potreban rat da se proizvede nešto kao sofisticirana raketa je totalna glupost,ja mislim da ti je Aris sve gore objasnio.
1.Nismo nasilna vrsta ... ok u zadnjih 100 godina (kažem zadnjih 100 jer svijet kao napreduje) koliko je godina prošlo bez da nije bilo rata (odgovor: niti jedan dan).
2.Ovo nema nikakve veze sa zvjezdanim stazama navea sam ih samo kao primjer.
3.Ja nisam reka da opravdavam hitlera samo sam reka koje su "posljedice" 2.sv rata
4.Dokaz da je rat potreban da se proizvede sofisticirana raketa je to da se proizvela tek nakon 2 sv. rata a ne puno prije.
Mislim rat nije prijeko potrben da se stvori nešto kao raketa ali ljutska priroda je takva da prvo stvara oružje pa čak i nešto šta nije namjenjeno oružju prilagodi se korištenju kao oružje (atomska bomba) .... pa sad reci da ljudi nisu nasilni.
Odgovori sa citatom
Star 03-05-07, 15:51   #92 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 20
Poruka: 2,334
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: nestabilan Pogledaj Poruke
1.Nismo nasilna vrsta ... ok u zadnjih 100 godina (kažem zadnjih 100 jer svijet kao napreduje) koliko je godina prošlo bez da nije bilo rata (odgovor: niti jedan dan).
Odgovor ti "nažalost" nije točan

Citat:
2.Ovo nema nikakve veze sa zvjezdanim stazama navea sam ih samo kao primjer..
Ok to je bila zajebancija...

Citat:
3.Ja nisam reka da opravdavam hitlera samo sam reka koje su "posljedice" 2.sv rata
Ako ne opravdavaš hitlera koji je smisao tvog posta...ne vjerujem da si baš samo htio iznijeti posljedice,ono što si ti napisao više vuče na simpatiziranje hitlera

Citat:
4.Dokaz da je rat potreban da se proizvede sofisticirana raketa je to da se proizvela tek nakon 2 sv. rata a ne puno prije.
Mislim rat nije prijeko potrben da se stvori nešto kao raketa ali ljutska priroda je takva da prvo stvara oružje pa čak i nešto šta nije namjenjeno oružju prilagodi se korištenju kao oružje (atomska bomba) .... pa sad reci da ljudi nisu nasilni.
To da su ljudi nasilni ne može se govoriti u množini jer se na kraju sve svodi na pojedince.Što se tiće zlouporabe određenih izuma ja mislim da je tu više zaslužna ljudska glupost i neodgovornost,atomska bomba ne bi bila bačena da se znalo da će se i danas osječati posljedice toga...

Zadnji Uredio Bahamut : 03-05-07 u 15:56.
Bahamut je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-05-07, 15:58   #93 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Citat:
Pravi autor: Bahamut Pogledaj Poruke
atomska bomba ne bi bila bačena da se znalo da će se i danas osječati posljedice toga...
Vraga nebi, kao prvo znali su točno što je atomska bomba, a kao drugo glupe amere boli goli kurac.
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-05-07, 19:59   #94 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Poruka: 4,482
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Znam za Goddarda ali ... tehnologija raketa je bila zapostavljena do 2 sv.rata ... Ljudi su sami po sebi nasilna vrsta i ljudima je treba rat da bi se proizvelo nešto kao šta je takva sofisticirana raketa
Zamisli strasne stvari da nismo dosli na mjesec... par slika sa mjeseca manje, da smo tehnologiju, vrijeme, novac i ljude usmjerili na nesto konstruktivno, mozda bi sad mogli lijeciti rak, sidu, klonirati organe i sve što ćemo imati za 10-15 godina... Meni bi to puno vise znacilo od par slika sa mjeseca i jedne floskule ko sto je "ovo je mali korak...".

Ostalo nisam ni skuzio, kad si lose kvotao, ali ne da mi se raspravljati, mislim da sam u pravu...
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist

Zadnji Uredio _Aris_ : 03-05-07 u 20:01.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-05-07, 22:13   #95 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Zamisli strasne stvari da nismo dosli na mjesec... par slika sa mjeseca manje, da smo tehnologiju, vrijeme, novac i ljude usmjerili na nesto konstruktivno, mozda bi sad mogli lijeciti rak, sidu, klonirati organe i sve što ćemo imati za 10-15 godina... Meni bi to puno vise znacilo od par slika sa mjeseca i jedne floskule ko sto je "ovo je mali korak...".

Ostalo nisam ni skuzio, kad si lose kvotao, ali ne da mi se raspravljati, mislim da sam u pravu...

Da nismo imali sredstva (rakete) nebi imali satelite tj televiziju i net i sl. kojima se ti svakodnevno koristiš uostalom internet je prvo bia namjenjen u vojne svrhe.
E i sory za krivo kvotanje zeznia sam se ... jbg

Sta se tiće bahamutovog posta:

1.Odgovor ti "nažalost" nije točan..... ja sam svoje argumentira!
2.Ok to je bila zajebancija...............nema zajebancije (pogotovo sa star trekom) ovo su ozbiljne stvari!
3.Ako ne opravdavaš hitlera koji je smisao tvog posta...ne vjerujem da si baš samo htio iznijeti posljedice,ono što si ti napisao više vuče na simpatiziranje hitlera.........................................ma ja ne simpatiziram hitlera on je bia idiot ali samo iskazujem svoje mišljenje o stvarima koje većini ljudi nikad nije ni palo na pamet
4.To da su ljudi nasilni ne može se govoriti u množini jer se na kraju sve svodi na pojedince.Što se tiće zlouporabe određenih izuma ja mislim da je tu više zaslužna ljudska glupost i neodgovornost,atomska bomba ne bi bila bačena da se znalo da će se i danas osječati posljedice toga...........................................Ok ko onda vodi ratove?Vojsku za vrime rata čini puuuuuuno ljudi .
Pojedinci... da ali previše pojedinaca tj većina ljudi .... znači večinski mi smo nasilna vrsta
Odgovori sa citatom
Star 03-05-07, 23:48   #96 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Poruka: 4,482
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Da nismo imali sredstva (rakete) nebi imali satelite tj televiziju i net i sl. kojima se ti svakodnevno koristiš uostalom internet je prvo bia namjenjen u vojne svrhe.
E kad mi netko spomene internet i vojne svrhe, a ne isprica pozadinu svega, to mi je najgore sto mogu cuti. Prije svaga prva mreza koja je napravljena povezivala je dva sveucilista u SAD-u i malo je poznata ta cinjenica, ali i manje vazna, vaznija je namjena Arpaneta(pretka Internet, majke, oca, kako os). (Advanced Research Projects Agency Network, dakle u principu namjenjena istrazivanju, samo financirana od vojske, za potrebe koje cu ti navesti) U hladnom ratu pametna americka administracija se dosjetila da bi bilo jako dobro pokrenuti program koji bi osigurao potpuno unistenje neprijatelja (i ne samo njega, nego i veceg dijela naseljenog svijeta). Uvedena je vojna doktrina MAD (Mutual Assured Destruction), koja je osigurana Arpanetom, a temelji se na principu da uslucaju pada atomske bombe na bilo koje mjesto u SAD-u, a posebno se odnosi na zapovjedne centre, centar zapovjedanja preko jedne takve mreze moze biti prebacen na jedno od vise drugih mjesta, a za slucaj masovnog napada stvorena je vrlo razgranata mreza. Nakon prijenosa zapovjedanja iz drugog zapovjednog centra zapovjeda se ispaljivanje cijelokupnog nukleranog arsenala SAD-a, na unaprijed odredjene ciljeve (neznajuci ko je napadac), a svi smo svjesni nuklearne moci koja tamo lezi.
Pa da je tebe pitam, da ti netko da da biras, da li ces zivjeti u strahu da ce sutra neka budala iz Ukraine lansirati nuklearku na SAD, a SAD dovoljno bombi da zbriše dvije milijarde ljudi u jednom trenu i otprlike milijardu kao posljedicu takvog djelovanja, uz stvaranje nuklearne zime, koja bi dokrajcila ostatak, uz to da mozes surfat Croportalom ili ces zivjeti u miru, bez interneta, sto bi izabarao.
Svaki tvoj primjer je vrlo dobar u principu, ali su zbog njega umrli ili mogu umrijeti milijuni ljudi, to sto nije ostvarena njegova svrha, mozemo biti zahvalni, ne znam da li sreci ili pameti, ali ne bi mi bilo drago da sam zivio u doba hladnog rata sa ovim saznanjima.

Btw. ne vidim vezu izmedu rakete, te televizije i interneta. razvoj principa prenosenja elektromagnetskog vala nemaju veze sa vojnim potrebama, ti vjerovatno o satelitskoj televijzi govoris ili sto??
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist

Zadnji Uredio _Aris_ : 03-05-07 u 23:54.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-05-07, 09:37   #97 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

Datum registracije: 04-01-06
Godina: 25
Poruka: 790
GajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz mase

Citat:
Uvedena je vojna doktrina MAD (Mutual Assured Destruction), koja je osigurana Arpanetom, a temelji se na principu da uslucaju pada atomske bombe na bilo koje mjesto u SAD-u, a posebno se odnosi na zapovjedne centre, centar zapovjedanja preko jedne takve mreze moze biti prebacen na jedno od vise drugih mjesta, a za slucaj masovnog napada stvorena je vrlo razgranata mreza. Nakon prijenosa zapovjedanja iz drugog zapovjednog centra zapovjeda se ispaljivanje cijelokupnog nukleranog arsenala SAD-a, na unaprijed odredjene ciljeve (neznajuci ko je napadac), a svi smo svjesni nuklearne moci koja tamo lezi.
zaista zaista neznam kakve ovo ima veze sa hitlerom i 2. svjetskim ratom, ali da i ja pokazem malo znanja... u vrijeme hladnog rata , politika eisenhowera ''new look'' značila je upotijrbu nuklearnog oruzja. dulles je zagovarao princip masovne odmazde gdje bi se na svaki manji napad islo sa nuklearnim oruzjem, onda se naslo nesto pametnijih ljudi, koji nisu bili toliko americki patrioti koji su rekli, ne, malo je bedasto zbog petarde unistiti ljudsku rasu, pa su uveli termin elasticne reakcije (1957. godine) gdje se na svaki napad odgovara istom mjerom. tako da stvarna mogucnost da popijes atomsku bombu zbog kalasnjikova je bila mizerna, jer ne znam tko je i kakav je bio dulles, ali nitko normalan ne moze ici skoro pa zbog niceg bacati atomske, osim nekog primitivnog americkog patriota kojem je velika uvreda ako ga se ne oslovi sa ''gospodine'' xxx.
najgore je to sto takvi DANAS kroje politiku u svijetu, no ovo je preslo sve granice ove teme tako da prestajem pisati.
Odgovori sa citatom
Star 04-05-07, 11:40   #98 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Mislim da nije neki hit vozit u leru. Jebeš hitlera i 2. svjetski rat, okrenimo se prema budućnosti

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-05-07, 14:34   #99 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
E kad mi netko spomene internet i vojne svrhe, a ne isprica pozadinu svega, to mi je najgore sto mogu cuti. Prije svaga prva mreza koja je napravljena povezivala je dva sveucilista u SAD-u i malo je poznata ta cinjenica, ali i manje vazna, vaznija je namjena Arpaneta(pretka Internet, majke, oca, kako os). (Advanced Research Projects Agency Network, dakle u principu namjenjena istrazivanju, samo financirana od vojske, za potrebe koje cu ti navesti) U hladnom ratu pametna americka administracija se dosjetila da bi bilo jako dobro pokrenuti program koji bi osigurao potpuno unistenje neprijatelja (i ne samo njega, nego i veceg dijela naseljenog svijeta). Uvedena je vojna doktrina MAD (Mutual Assured Destruction), koja je osigurana Arpanetom, a temelji se na principu da uslucaju pada atomske bombe na bilo koje mjesto u SAD-u, a posebno se odnosi na zapovjedne centre, centar zapovjedanja preko jedne takve mreze moze biti prebacen na jedno od vise drugih mjesta, a za slucaj masovnog napada stvorena je vrlo razgranata mreza. Nakon prijenosa zapovjedanja iz drugog zapovjednog centra zapovjeda se ispaljivanje cijelokupnog nukleranog arsenala SAD-a, na unaprijed odredjene ciljeve (neznajuci ko je napadac), a svi smo svjesni nuklearne moci koja tamo lezi.
Pa da je tebe pitam, da ti netko da da biras, da li ces zivjeti u strahu da ce sutra neka budala iz Ukraine lansirati nuklearku na SAD, a SAD dovoljno bombi da zbriše dvije milijarde ljudi u jednom trenu i otprlike milijardu kao posljedicu takvog djelovanja, uz stvaranje nuklearne zime, koja bi dokrajcila ostatak, uz to da mozes surfat Croportalom ili ces zivjeti u miru, bez interneta, sto bi izabarao.
Svaki tvoj primjer je vrlo dobar u principu, ali su zbog njega umrli ili mogu umrijeti milijuni ljudi, to sto nije ostvarena njegova svrha, mozemo biti zahvalni, ne znam da li sreci ili pameti, ali ne bi mi bilo drago da sam zivio u doba hladnog rata sa ovim saznanjima.

Btw. ne vidim vezu izmedu rakete, te televizije i interneta. razvoj principa prenosenja elektromagnetskog vala nemaju veze sa vojnim potrebama, ti vjerovatno o satelitskoj televijzi govoris ili sto??
Ok stari puno si toga reka i malo skrenia sa teme ali činjenica je da se uz razvoj tehnologije na svijetu razvijaju sve moćnija oružja i način njihove primjene. ALI mislim da postoji jedna pozitivna stvar šta se tiče atomskog oružja ... jedino atomsko oružje ja mislim održava relativan "mir" u svijetu i štiti nas od 3.sv. rata jer neće jedan amerikanac lansirat atomsku na npr. rusiju ili neku njenu saveznicu jer će im ovi vratit još 2 bombe. U takvom atomskom ratu nema pobjednika postoji samo istrebljenje a nijedna država neće toliko riskirat.
A šta se tiče elektromagnetskog vala i sličnih gluposti nekužim se baš previše u to (jbg ja završia medicinsku) ali sigurno je to da su rakete pomogle u usavršavanju tehnologija za prijenos informacija i sl.

Citat:
Pravi autor: GajbaPive Pogledaj Poruke
zaista zaista neznam kakve ovo ima veze sa hitlerom i 2. svjetskim ratom, ali da i ja pokazem malo znanja... u vrijeme hladnog rata , politika eisenhowera ''new look'' značila je upotijrbu nuklearnog oruzja. dulles je zagovarao princip masovne odmazde gdje bi se na svaki manji napad islo sa nuklearnim oruzjem, onda se naslo nesto pametnijih ljudi, koji nisu bili toliko americki patrioti koji su rekli, ne, malo je bedasto zbog petarde unistiti ljudsku rasu, pa su uveli termin elasticne reakcije (1957. godine) gdje se na svaki napad odgovara istom mjerom. tako da stvarna mogucnost da popijes atomsku bombu zbog kalasnjikova je bila mizerna, jer ne znam tko je i kakav je bio dulles, ali nitko normalan ne moze ici skoro pa zbog niceg bacati atomske, osim nekog primitivnog americkog patriota kojem je velika uvreda ako ga se ne oslovi sa ''gospodine'' xxx.
najgore je to sto takvi DANAS kroje politiku u svijetu, no ovo je preslo sve granice ove teme tako da prestajem pisati.
Amerikanci su jedna od najprimitivnijih nacija na svijetu (pritom nemislim na new york i gradove uz obalu .... nego na srednji zapad) priča mi je stari da je neki njegov kolega sa posla bia na tom srednjem zapadu i kaže da je naša centralna bosna vrhunac civilizacije spram njih.... pa sad zamislite...
I stvarno je tužno da takvi danas kroje politiku ali zamislite da jedni pacjenti kao kinezi koji sve rješavaju kalašnjikovom ili rusi koji su imali logore po sibiru (neznam jel još imaju) vladaju umijesto amera .... zato kažem HVALA BOGU NA AMERIKANCIMA kolko god da su primitivni.
.... Sad smo stvarno izašli iz okvira teme .... samo još jedno pitanje šta mislite da bi bilo da je hitler pobjedia u 2.sv. ratu? To mi je baš zanimljivo pitanje!!!
Odgovori sa citatom
Star 04-05-07, 18:30   #100 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

Datum registracije: 04-01-06
Godina: 25
Poruka: 790
GajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz mase

Citat:

zamislite da jedni pacjenti kao kinezi koji sve rješavaju kalašnjikovom ili rusi koji su imali logore po sibiru (neznam jel još imaju) vladaju umijesto amera .... zato kažem HVALA BOGU NA AMERIKANCIMA kolko god da su primitivni.
a zasto bi itko vladao svijetom? po mom misljenju je najbolja ravnoteza snaga, da svi budu jednako slabi, a ne jednako jaki.
a kako bi bilo da je hitler pobijedio? to zaista moze znati samo Bog. niti jedan vojskovodja, napoleon, karlo veliki, itd. nisu uspijeli vjecno zadrzati svoja carstva, a ne vjerujem da bi u ovo vrijeme bilo ista drugacije. mislim da su danasnje granice i poredak onakve kakve ce biti izuzev nestabilnih podrucja sjeverne afrike i JI europe.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hitler, svjetski rat

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 00:08.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113