| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Bahamut A čime je potaknuo vojnu industriju i izgradnju cesta nego svojim diktatorskim režimom...tj primjenivao ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #111 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu? Nije on psihički utjecao na narod nego na njihove vođe. Psihicki utjecaj na narod je vrsio nakon sto je dosao na vlast. Nije mogao psihicki utjecati na narod kad nije bio nitko... Poslje je okupljao tisuće ljudi u marševima, raznim slavljima i sl. Ali na vlast je, sto se naroda tice dosao, jer je obecavao i ispunjavao obecanja, s druge strane vrsio je pritisak na protivnike i obmanom na Noc dugih bodeža ih redom uklonio, ali narod toga nije bio svjestan i nije se osjecao pod pritiskom ili kao da netko nesto preuzima, obmana nije psihicki utjecaj... Ali mislim da se raspravljamo oko nijansi znacenja rijeci, zelio sam reci da on nije narod zavarao i nagovorio na borbu, nego je imao odredjena obecanja koja je ispunjavao.
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist Zadnji Uredio _Aris_ : 13-05-07 u 20:53. |
| | |
| | #112 (permalink) | |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu? Citat:
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist | |
| | |
| | #113 (permalink) | |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,068
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu? Citat:
i da, pokrenuo je gospodarstvo ali imao je veliku sreću što se njegov dolazak na vlast poklopio s krajem svjetske gospodarske krize 1933., pa su mu pripisane sve zasluge za gospodarski rast. uopće ne stavljam upitnik na gospodarski napredak njemačke za hitlera, ali ne možeš reći da nacisti nisu koristili i iskorištavali psihologiju mase.
__________________ I don't wanna die, but I ain't keen on livin' either... Not sure I understand, this role I’ve been given Not sure I understand... | |
| | |
| | #114 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,584
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu? Samo da se nadovežem na neke stvari. Prije par godina su objavili jednu studiju (pokušavam ju još naći pa da imam referencu, zajebano je kad ne znaš kak se zove) gdje je (teoretski) dokazano da je Hitler bio schizofrenik. Dakle otpadaju one priče o genijalnosti, dobar psiholog itd. Hitlerovu Njemačku je vodio jedan čovjek, ali to nije Adolf Hitler nego Herman Goring (fale one dvije točkice na o ) koji je u stvari bio ono što danas svi zovemo "čovjek iz sjene". On je bio genijalac, ali je imao tu "nesreću" da je bio emocionalno čudovište pa je smislio sve one konclogore itd. Zamislite samo da Njemci nisu radili te zločine, nego samo vojno djelovali - danas bi cijeli svijet govorio njemački! Što se tiče njemačke industrije, sami saveznici su priznavali da je Njemačka bila ispred njih 50 godina. Problem je što tada nisu postojali kompjutori, pa je trebala velika radna snaga koju Njemačka nije imala, pa su i zato (djelomično) stvarali koncentracijske logore. Dokaz za to je da cijeli američki i ruski raketni program počiva na radu von Brauna, kojega svi znaju kao oca V2 raketa. U to vrijeme, usporedba raketnog sustava Amerike, Rusije i Njemačke bi bilo kao da ja u ruci imam C4, a netko drugi malu petardu.Jednostavno, Njemačka je u to vrijeme bila daleko najnaprednija zemlja. A, da nisu svi njemački generali bili zločinci pokazuje i primjer generala Rommela, za kojeg su saveznici rekli da bi (da je preživio) bio jedini general protiv kojega se uopće ne bi dizao postupak, a da je slučajno umro u njihovim rukama da bi bio pokopan uz sve vojne počasti. Njegove taktike tenkovske borbe i danas su primjer uspješnog ratovanja protiv brojčano jačeg protivnika. No, da ne bi ljudi mislili da sam neki neonacist ili slično - nema opravdanja za 2.svjetski rat, za sve bi bilo bolje da je Hitlar završio u kakvoj ludnici ili nastavio kao soboslikar (možda bi mu se sad djela prodavala u milijunima eura ) i definitivno čovječanstvo nisu trebale Treblinka, Auschwitz, Dachau... |
| | |
| | #115 (permalink) | ||
Citat:
Osim toga ovaj gospodarski rast je nastao na temlju deficita, Hitler je morao u rat ili bi drzava jednostavno propala zbog te njegove politike zaposljavanja i ekstremne ekspanzije. Imao je narod puno vise na umu od "ludjackih ideja"...
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist | ||
| | |
| | #116 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 16-05-07
Poruka: 14
![]() | Re: Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu? Evolucija!Tko ne evoluira-IZUMIRE.Jedan od osnovnih preduvjeta za evoluiranje je migracija(u pozadini pojma:ekspanzija).Možete li zamisliti 10 velikih povijesnih imena ili naroda bez ijednog osvajača?Na stranu kronologija no:mezopotamija,egipat,inke,maje,mongolija,kina,japan,rim,španjolska,turska,euro-kolonijalisti,s.amerika,svjetski ratovi 1 i 2,da ne spominjemo imena.Niti jedna svjetska ˝kultura˝ nije postojala niti će postojati bez širenja.Nečiji napredak znači nečije nazadovanje,nusprodukt je izumiranje.Odgovor na temu: iz ranije najsažetijh činjenica zaključujem :Hitler i 2.sv.rat bili su potrebni svijetu kao i svi predhodni,sadašnji i naposljetku svi budući. |
| | |
| | #117 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,584
| |
| | |
| | #118 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,428
![]() | |
| | |
| | #119 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 16-05-07
Poruka: 14
![]() | Re: Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu? Kao prvo:nisam kazao da je rat dobra stvar,ali da je potreban (nužan) znam iz osobnog iskustva.Nadalje protupitanjeza Ice-a:kada bi morao birati bi li radije gorio u komori ili bi ju ti ložio? |
| | |
| | #120 (permalink) | |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,829
Pa u tome i jest stvar - oni koji su u komori, nisu imali taj izbor!
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin | |
| | |
![]() |
| Tagovi: hitler, svjetski rat |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:30.

) koji je u stvari bio ono što danas svi zovemo "čovjek iz sjene". On je bio genijalac, ali je imao tu "nesreću" da je bio emocionalno čudovište pa je smislio sve one konclogore itd. Zamislite samo da Njemci nisu radili te zločine, nego samo vojno djelovali - danas bi cijeli svijet govorio njemački! Što se tiče njemačke industrije, sami saveznici su priznavali da je Njemačka bila ispred njih 50 godina. Problem je što tada nisu postojali kompjutori, pa je trebala velika radna snaga koju Njemačka nije imala, pa su i zato (djelomično) stvarali koncentracijske logore. Dokaz za to je da cijeli američki i ruski raketni program počiva na radu von Brauna, kojega svi znaju kao oca V2 raketa. U to vrijeme, usporedba raketnog sustava Amerike, Rusije i Njemačke bi bilo kao da ja u ruci imam C4, a netko drugi malu petardu.