Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: vibica ja govorim o ideji ujedinjenja cijele europe. Da , a ja te pitam da mi daš neki ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 25-06-07, 23:54   #151 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru
Re: Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu?

Citat:
Pravi autor: vibica Pogledaj Poruke
ja govorim o ideji ujedinjenja cijele europe.
Da , a ja te pitam da mi daš neki tekst , govor ili bilo koji trag u kome Adolf Hitler govori o ujedinjenju Europe.

Hitlera je zanimao samo njemački narod, definisan svojom rasnom dimenzijom. Superiornost germanske rase , potčinjenost i/ili uništenje svih drugih. Tu nema nikakvog govora o ujedinjenju , jer ujedinjenje podrazumijeva (bar prividno) pristanak određenih društvenih zajednica na ujedinjenje.

Hitler sa idejom ujedinjenje Europe nema baš ništa.
Ibort je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 00:06   #152 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Godina: 4
Poruka: 3,519
vibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Da , a ja te pitam da mi daš neki tekst , govor ili bilo koji trag u kome Adolf Hitler govori o ujedinjenju Europe.

Hitlera je zanimao samo njemački narod, definisan svojom rasnom dimenzijom. Superiornost germanske rase , potčinjenost i/ili uništenje svih drugih. Tu nema nikakvog govora o ujedinjenju , jer ujedinjenje podrazumijeva (bar prividno) pristanak određenih društvenih zajednica na ujedinjenje.

Hitler sa idejom ujedinjenje Europe nema baš ništa.
al bas ima. on je htio cijelu europu pretvoriti u njemacki narod, htio je unistiti svaki trag postojanja zidova, pa cak i slavena i cigana. njegova ideja je bila cijela europa pod njemackom vlascu, cijela europa jedna velika arijevska rasa. necu uopce se ni osvrtati kako je zapravo to lose i kako treba iskorijeniti svaki oblik takvog ponasanja, vec hocu reci da je opcenito jedino takvo ujedinjenje moguce.

hitler je dozivljavao pobunu gotovo svim zemalja pod svojom vlascu, jer ih je htio sve staviti u jedan kos, sto one nisu. zemlje europe su bile prividno ujedninjenje jer su sve dozivjele poraz tada velike njem vojske i sve su tada spale pod treci reich.

ja govorim o prislilnom ujedinjenju.
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 00:14   #153 (permalink)
Banned

Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

E sad je već pomalo smiješno.

Citat:
al bas ima. on je htio cijelu europu pretvoriti u njemacki narod, htio je unistiti svaki trag postojanja zidova, pa cak i slavena i cigana. njegova ideja je bila cijela europa pod njemackom vlascu, cijela europa jedna velika arijevska rasa.
To nije ujedinjenje. To je okupacija , germanizacija , genocid.

Citat:
...hocu reci da je opcenito jedino takvo ujedinjenje moguce.

Da. A opet , možda jednog dana ... u dalekoj , dalekoj budućnosti , nekom padne na pamet da osnuje nešto što bi se zvalo ... štajaznam ... možda Europska unija.
Ibort je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 00:18   #154 (permalink)
Akademik Foruma

vibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke

Da. A opet , možda jednog dana ... u dalekoj , dalekoj budućnosti , nekom padne na pamet da osnuje nešto što bi se zvalo ... štajaznam ... možda Europska unija.
mislim da ce se i to raspasti, vidis da poljska hoce neke svoje prijedloge, no ovi na vrhu nece slusati.

ili jednako raspodjela vlasti izmedu svih zemalja ili raspad. brijem da ce se u dalekoj, dalekoj buducnosti to raspasti
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 00:23   #155 (permalink)
Banned

Ah , ti Poljaci. Oduvijek su dosta problematični.
I `39. su imali neke svoje ideje koje se nisu poklapale sa "ujediniteljevim"

Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 00:30   #156 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-12-06
Godina: 25
Poruka: 110
jeftinjara se izdvaja iz mase

Ne znam je li se ovo spominjalo prije... ne da mi se čitati sve postove, al eto... postoji jedna teorija koja govori zašto je Hitler masovno krkao Židove...neki kažu da je to bio dogovor između njega i Židova, tako da bi oni kasnije mogli dobiti svoju državu Izrael kad se prikažu kao velike žrtve rata...sklopili dogovor u kojem on fino može zaplijeniti svu židovsku imovinu i raditi s njima šta hoće...a oni dobiju državu džaba...

sad...ja baš i ne vjerujem u to... ali eto...veliki sam ljubitelj teorija zavjera a ova mi se čini prilično mogućom poznavajući razinu ljudske gluposti koju neki pojedinci mogu i znaju doseći (npr. Đorđ Buš)
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 00:36   #157 (permalink)
Banned

Nisam mislio da će mi se ovo ikada dogoditi , ali ostao sam bez teksta.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 00:38   #158 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,882
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: jeftinjara Pogledaj Poruke
Ne znam je li se ovo spominjalo prije... ne da mi se čitati sve postove, al eto... postoji jedna teorija koja govori zašto je Hitler masovno krkao Židove...neki kažu da je to bio dogovor između njega i Židova, tako da bi oni kasnije mogli dobiti svoju državu Izrael kad se prikažu kao velike žrtve rata...sklopili dogovor u kojem on fino može zaplijeniti svu židovsku imovinu i raditi s njima šta hoće...a oni dobiju državu džaba...

sad...ja baš i ne vjerujem u to... ali eto...veliki sam ljubitelj teorija zavjera a ova mi se čini prilično mogućom poznavajući razinu ljudske gluposti koju neki pojedinci mogu i znaju doseći (npr. Đorđ Buš)
dosta jeftina poruka
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 00:52   #159 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 4,055
Lulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavan

Bio je neverovatno umobolan covek koji je zeleo svakoga ko nije Nemac da unisti,jednostavno mislim da je bio daleko od normalnog coveka.Nacist!
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 12:22   #160 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: jeftinjara Pogledaj Poruke

trebam li uopce komentirati

dokle seze ljudska glupost
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hitler, svjetski rat

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114