Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: mike tyson na njega je izvršen i pokušaj ubojstva u kojem je ranjen a završ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-12-07, 16:31   #201 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 620
Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase
Re: Što mislite o Hitleru i 2. svjetskom ratu?

Citat:
Pravi autor: mike tyson Pogledaj Poruke
na njega je izvršen i pokušaj ubojstva u kojem je ranjen a završio je u zatvoru,a na suđenjima je svojim idejama uspio čak i suca uvjeriti suca da se on zalaže za dobrobit njemačke a ovaj mu je čini mi se smanjio zatvorsku kaznu.
Atentat je pokušan već pred kraj rata od strane generala koji su uvidjeli da ih vodi u propast.
A završio je u zatvoru nakon "Pivničkog puča" 1923g. kada je pod prijetnjom oružja želio natjerati Bavarsku vladu da mu predaju vlast i pođu s njim u Berlin da bi izvršili državni udar. Predviđena kazna, po članu 81. Njemačkog kaznenog zakona: Svatko tko silom pokuša izmijeniti ustav njemačkog Reicha ili bilo koje njemačke države kažnjava se doživotnim zatvorom. Hitler je dobio 5 godina a pustili su ga za 9 mjeseci.
Davor1507 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 17:15   #202 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,829
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Hitler je velika povijesna ličnost.
On nije kriv za II. svjetski rat.
Njega su na površinu uzdigle povijesne okolnosti.

Ti si budala.

I briga me kršim li pravila foruma, briga me je li ovo vrijeđanje ili nije...

Ako je ovo kršenje pravila foruma, neka dobijem bann.

I ne želim sudjelovat u forumu na kojem se slobodno mogu pisat postovi kakve ti pišeš.
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
Copyright by Davor Burazin
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 17:37   #203 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Ti si budala.

I briga me kršim li pravila foruma, briga me je li ovo vrijeđanje ili nije...

Ako je ovo kršenje pravila foruma, neka dobijem bann.

I ne želim sudjelovat u forumu na kojem se slobodno mogu pisat postovi kakve ti pišeš.
Hvala na komplimentu!

Razumijem - nisi ti kriv: priroda se grubo našalila s tobom...
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 17:41   #204 (permalink)
Uvaženi forumas

Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase

Citat:
Hitler je velika povijesna ličnost.
On nije kriv za II. svjetski rat.
Njega su na površinu uzdigle povijesne okolnosti.
Nisam ovo uopče mislio komentirati, ali nakon tvojeg zadnjeg posta ti moram reći: Pročitaj koju knjigu, pogledaj na internetu nešto drugo osim sisa pa se vrati da to još raspravimo.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 17:45   #205 (permalink)
nevoljen

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Hvala na komplimentu!

Razumijem - nisi ti kriv: priroda se grubo našalila s tobom...

Spodoba koja Hitlera smatra velikom ličnošću uistinu sve zna o greškama prirode. Dovoljno je da se pogleda u zrcalo pa da vidi jednu takvu
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 17:48   #206 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Spodoba koja Hitlera smatra velikom ličnošću uistinu sve zna o greškama prirode. Dovoljno je da se pogleda u zrcalo pa da vidi jednu takvu
Ovu drugu rečenicu si prepisao od mene; dakle, napreduješ. Ako, ako, ima nade za tebe.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 17:50   #207 (permalink)
nevoljen

Nisam prepisao od tebe ama baš ništa.

A ako si ti uspio sastavit jednu suvislu rečenicu, onda bi to ukazivalo na zaključak da ipak nisi potpuna budala.

Naravno, takav zaključak bio bi pogrešan. Jer si ti potpuna budala.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 18:01   #208 (permalink)
Uvaženi forumas

Skrenuli ste s teme, pustimo automaton-a da nam pojasni to svoje stajalište i sam se prikaže kao potpuna budala.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 18:34   #209 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
Nisam ovo uopče mislio komentirati, ali nakon tvojeg zadnjeg posta ti moram reći: Pročitaj koju knjigu, pogledaj na internetu nešto drugo osim sisa pa se vrati da to još raspravimo.
Hvala na dobronamjernim savjetima!

Je li Napoleon bio povijesna ličnost? A Staljin? Zar su sve povijesne ličnosti bili pozitivci - kao što je bio, recimo, Isus - ili su bili i negativci? Većina velikih povijesnih ličnosti su ognjem i mačem mijenjali povijest i svijet, stvarali novo doba, čak pravedniji svijet. Nije li Napoleon ognjem i mačem ukinuo kmetstvo u velikom dijelu ondašnjega svijeta i omogućio slobodan razvoj građanskog društva koje je bilo veliki preokret u povijesti?

Je li Napoleon osobno, Napoleon kao Napoleon, taj minijaturni primjerak čovjeka sam svojom osobnošću prouzročio one ratove i bio za njih kriv? Nije, naravno!

Zar bi Napoleon bio moguć da to nisu iziskivale ondašnje povijesne okolnosti? Je li se to on sam mimo svjetskih trendova našao u poziciji da čini sve ono dobro i zlo što je učinio?

(Navodim Napoleona samo zato da na jednom analognom primjeru pokažem da su moje tri kratke rečenice nešto drugačijeg smisla, nego što se to može ovlašnim pogledom primijetiti. Dakle: 1. Hitler JE povijesna ličnost (negativna ili pozitivna, stvar je vrijednosnog stajališta); 2. Hitler kao Hitler, on kao osoba nije krivac za II. svjetski rat; i 3. da nisu bile takve povijesne okolnosti kakve su bile, za njega nitko ne bi znao čak ni kao za dobrog soboslikara). Postavimo si jedno protupitanje. Da kojim slučajem nije postojao Hitler, zar se Drugi svjetski rat ne bi dogodio? Da se nisu stekle povijesne okolnosti takve kakve su bile, zar bi uopće bilo rata

Citat:
Nisam prepisao od tebe ama baš ništa.

A ako si ti uspio sastavit jednu suvislu rečenicu, onda bi to ukazivalo na zaključak da ipak nisi potpuna budala.

Naravno, takav zaključak bio bi pogrešan. Jer si ti potpuna budala.

Jesi, jesi, prepisao si samo se ne sjećaš što me ne iznenađuje.
Ako sam ja "budala" (kako si maloprije napisao) ili "potpuna budala" (kako mi sada komplimentiraš), kakav si tek onda ti kad imaš posla s takvim "spodobama" (kakva originalnost!)?
Tvoj pokušaj da nešto suvislo napišeš je jadan: pokazuje da si u dubokoj zavadi s logikom zdravog razuma.

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
Skrenuli ste s teme, pustimo automaton-a da nam pojasni to svoje stajalište i sam se prikaže kao potpuna budala.
Opet kompliment. Hvala!

Tema je o Hitlelru i II. svjetskom ratu. Tko je skrenuo s teme?

Davore, sinko, znaš ti i uljudnije, vjerujem. Uljudnost te ukrašava, a neuljudnost degradira. Nemoj se povoditi za negativcima.

Zadnji Uredio daidza : 03-12-07 u 19:37.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 19:00   #210 (permalink)
Uvaženi forumas

NE da nije bilo Hitlera nebi bilo Drugog svjetskog rata. To je bila njegova volja. Da si nekad čuo za HOSSBACH MEMORANDUM sve bi ti bilo jasno. Ali pošto nisi ja ču ti malo pojasniti - to je bio tajni sastanak Hitlera i vrhovnih zapovjednika vojske gdje je on njima obznanio da planira rat. Ministar rata i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Werner von Blomberg, vrhovni zapovjednik vojske Werner von Fritsch, vrhovni zapovjednik ratne mornarice Erich Raeder, vrhovni zapovjednik zračnih snaga Hermann Göring, ministar vanjskih poslova Constantin von Neurath. Goring je bio Hitlerov čovjek pa njega ne moramo ni brojati. Reader je šutio a ostali su se suprotstavili. Tri mjeseca kasnije ministar rata i vrhovni zapovjednik oružanih snaga, vrhovni zapovjednik vojske i ministar vanjskih poslova su smjenjeni. Znači ljudi od struke, stručnjaci u svom poslu su smjenjeni od strane (kao što si rekao) soboslikara i zamjenjeni ljudima koji samo šute i klimaju glavom.
Hitler je snagom svoje volje započeo rat i okončao. Da se pitalo generale nebi se ni išlo u rat a kad su več bili u ratu onda bi ga i dobili.
Neznaš o čemu pričamo, neznaš kako je došao na vlast, neznaš kako je započeo rat i neznaš zašto je izgubio rat.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hitler, svjetski rat

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:51.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113