| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Sulejman Veličanstveni u Znanost forumu; Jednom prilikom papa mu je poslao ponudu da svrati u Rim i da pređe u krščane, poslao je kratak ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-08-07 Lokacija: Mostar, Bosna i Hercegovina Godina: 28
Poruka: 217
![]() | Sulejman Veličanstveni Jednom prilikom papa mu je poslao ponudu da svrati u Rim i da pređe u krščane, poslao je kratak odgovor "SVRATIT ĆEMO"! Kažu da su mjesecima u Rimu sra.i u gaće, nisu bili sigurni šta je Sulejman mislio pod "svratiti"! ![]()
__________________ Saro sempre al tuo fianco Io di te non mi stanco Sei la cosa piu bella che c'e!!! ALESSANDRO DEL PIERO!!! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sulejman Veličanstveni Šteta što je poginuo u Mađarskoj. Ma daj molim te, nije bio ni blizu Rima. Te priče, pričice... ![]()
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-08-07 Lokacija: Mostar, Bosna i Hercegovina Godina: 28
![]() | Re: Sulejman Veličanstveni pa i nije ostalo je na tome, nikad i nije svratio!
__________________ Saro sempre al tuo fianco Io di te non mi stanco Sei la cosa piu bella che c'e!!! ALESSANDRO DEL PIERO!!! |
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sulejman Veličanstveni Dobro i koja je onda poanta tvoje priče, ovog topica? Da nama pokažeš kako je bio velik da ga se čak papa bojao, a onda u drugom postu da nije ni bio blizu? Ne kužim bit. Jasno nam je da je osvojio Beograd (a danas je samo od toga ostala džamija), napravio mostarski most (koji je srušen u izvornom obliku) i džamiju u Mostaru. Ali... šta više reći... vođa, vladar... kao i neki drugi npr. Atila, Aleksandar... čak šta više manji od njih.
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #5 (permalink) | |
![]() | Re: Sulejman Veličanstveni Citat:
__________________ Saro sempre al tuo fianco Io di te non mi stanco Sei la cosa piu bella che c'e!!! ALESSANDRO DEL PIERO!!! | |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sulejman Veličanstveni Okej, ja ništa ne kužim. ![]() Jesi i to gledao na Dicoveriju?
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sulejman Veličanstveni Oooo vidim obrazovan čovik...
| | |
| | #9 (permalink) |
![]() | Re: Sulejman Veličanstveni Hehe, sto je neko nadrkan ust'o!
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: Sulejman Veličanstveni Ne znam u kakvom je stanju teica ustala , ali cura je u pravu ... blesava tema. A ovo da se turskog sultana pozivalo da pređe na kršćanstvo ... izvor? Babe po selu ili...?
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. |
| | |
![]() |
| Tagovi: sulejman velicanstveni |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:47.