| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Svastika u Znanost forumu; Jedno vrijeme se govorilo o tome kako treba zabraniti prikazivanje svastike, u Njemačkoj to i je tako. Zanima me vaš... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 541
![]() ![]() ![]() | Svastika Jedno vrijeme se govorilo o tome kako treba zabraniti prikazivanje svastike, u Njemačkoj to i je tako. Zanima me vaše mišljenje, svastika inaće nije samo simbol Nacizma. U privitku je reklama iz 1925.g |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Svastika Svastika nije bila simbol zločina dok se zločin pod njom nije počinio... dapače... svastika tj. simbol iz kojeg je proizašla je indijski simbol iz doba neolita, koji su kasnije i Hindusi koristili, a nacisti su od nje napravili simbol zločina.
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 17-01-08 Lokacija: New York Godina: 48
Poruka: 16
![]() | Re: Svastika Aris je u pravu. Swastika je sveti budisticki simbol, koristi se (i danas, naravno) kod Hindusa i u mnogo drugih religija (obicno tribal religions) i u Africi i u Aziji... Prominentna je na Tibetu, Tailandu, Iranu... Tek nakon sto ju je nacizam adaptirao (i promijenio joj smjestaj; kod nacista nije "ravna" vec je zarotirana da je vrh desnoga kraka, na, a pazi ovo, na vrhu). Vjerujem da ce u Zapadnom svijetu zauvijek ostati mocni simbol zla jer je u nju uneseno uzasno puno zle energije i izazivala je strasne osjecaje kod buducih zrtava. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| charolastra | Re: Svastika da, tzv "kukasti križ" će još dugo u ljudima buditi sjećanja na užase i holokaust
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 541
![]() ![]() ![]() | Re: Svastika Ja sam za djelomičnu zabranu. Npr. skinjera sa svastikom i natpisom White Power ![]() Inače me potaknulo na ovu temu to što moji roditelji nisu imali pojima da se svastika pojavljuje u ljudskoj povijesti več tisućama godina. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 661
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Svastika Možda ipak utječe na određenu vrsu ljudi da čine zlo. Ne znam kako je prikazana u navedenim religijama kao dobro ili zlo i što osim simbola predstavlja u tim religijama.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| | |
![]() |
| Tagovi: budizam, hinduizam, kukasti kriz, nacizam, svastika |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:41.