Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 30

Templari

Raspravljate o temi Templari u Povijesne Teme forumu, dio Znanost foruma; Knights Templar - Wikipedia, the free encyclopedia TEMPLARI Prava istina o templarskoj sudbini pronađena u tajnim vatikanskim arhivima Kristovi vitezovi ...

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika ševa
    Datum registracije
    28-08-06
    Starost
    29
    Poruka
    6,907
    Liked
    6 times

Templari

Knights Templar - Wikipedia, the free encyclopedia

TEMPLARI Prava istina o templarskoj sudbini pronađena u tajnim vatikanskim arhivima

Kristovi vitezovi ipak su žrtvovani
    Autor Sandra Veljković

Templari nisu heretici. Njihovi rituali, poput pljuvanja na križ ili međusobnih poljubaca, zaista su ogavni, no budući da su se braća pokajala, nema razloga da im se ne udijeli oprost i ponovno ne primi u okrilje Crkve.

Takav je bio stav pape Klementa V. o redu siromašnih vitezova Krista i Salomonova hrama. Dosad samo spekulativna teorija – da je ukidanje templarskog reda bila politička odluka kako bi se spasilo jedinstvo Crkve – odsad se može pročitati u vatikanskom dokumentu Processus contra Templarios (Procesi protiv templara), nedavno predstavljenom u Vatikanu.

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Re: Templari

Sad bi ja ovdje trebala nešto napisati... ???

Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Datum registracije
    28-08-06
    Starost
    29
    Poruka
    6,907
    Liked
    6 times

samo daj, drugarice. sigurno znaš više nego ja. zanimljivi su mi, ali jako sam tanak na ovom području.

Starter Avatar od korisnika Supr1se
    Datum registracije
    24-11-07
    Starost
    30
    Poruka
    50
    Liked
    0 times

Ma ta cijele priča je na kraju o borbi za moć jel kakvo god mišljenje o templarima tko imao ,činjenica je da su postali toliko moćni i bogati da su se drugi moćnici osjetili ugroženima i odlučili ih uništiti a povod za optuživanje i nisu trebali drugo tražiti jer ti njihovi rituali stvarno jesu bili ogavni pa ih nije bilo teško optužiti i smaknuti a u ono vrijeme ako si optužen teško da si se mogao obraniti osim da priznaš pod utjecajem teških mučenja i torture.
    Everyone is entitled to their own opinion, but not their own facts.

Regularni forumas Avatar od korisnika rozalin
    Datum registracije
    11-12-07
    Poruka
    107
    Liked
    0 times

Templari ili punim imenom "Red siromašnih vitezova Krista i Salomonova hrama" (nazivani još i Vitezovi Templari) osnovan je 1118. nakon prvog križarskog rata po uzoru na cistercite s namjerom da pomognu novom Jeruzalemskom kraljevstvu da se odupre napadima muslimana iz okolice, i da pruži sigurnost velikom broju hodočasnika koji su krenuli u Jeruzalem nakon njegovog osvajanja. Red je osnovao Hugo de Payens. Sjedište reda je prvobitno bilo pokraj mjesta gdje je nekad stajao židovski hram, Templum Salomonis, po čemu je i dobio ime.
    sto te imam moj zivote
    kad mi nista nisi dao
    sto te imam moj zivote
    sto put si me ti izdao

Starter Avatar od korisnika Greg Oden
    Datum registracije
    02-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    57
    Liked
    0 times

ima raznih teorija o njima...kao i ona da su oni neki začetnici masonerije...ali o tom,potom

Starter
    Datum registracije
    27-12-07
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

Nastali su kao častan i siromašan red u službi Krista, no vremenom su toliko ojačali da su postajali močniji i od Francuskih i Engleskih kraljeva

Datum registracije
    28-08-06
    Starost
    29
    Poruka
    6,907
    Liked
    6 times

i od kraljeva i od pape, a ovi su se polakomili za njihovim zlatom pa ih optužili za herezu.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika tonini
    Datum registracije
    26-02-07
    Starost
    60
    Poruka
    2,349
    Liked
    2 times

Citat Pravi autor: Angmar Pogledaj Poruke
    Nastali su kao častan i siromašan red u službi Krista, no vremenom su toliko ojačali da su postajali močniji i od Francuskih i Engleskih kraljeva
    Uvijek tako sve počinje sa poštenjem i siromaštvom a završava sa bogatstvom i velikom moći. Sam cilj i ideja se uvjek zagube, pa tako i kod vitezova Templara.
    SAMO MORU VIRUJEM!

Regularni forumas Avatar od korisnika rozalin
    Datum registracije
    11-12-07
    Poruka
    107
    Liked
    0 times

eto od kog smo mi naucili da se bogatimo

sto te imam moj zivote
    kad mi nista nisi dao