Sad bi ja ovdje trebala nešto napisati... ???
![]()
![]()
Raspravljate o temi Templari u Povijesne Teme forumu, dio Znanost foruma; Knights Templar - Wikipedia, the free encyclopedia TEMPLARI Prava istina o templarskoj sudbini pronađena u tajnim vatikanskim arhivima Kristovi vitezovi ...
Sad bi ja ovdje trebala nešto napisati... ???
![]()
![]()
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
samo daj, drugarice.sigurno znaš više nego ja. zanimljivi su mi, ali jako sam tanak na ovom području.
Ma ta cijele priča je na kraju o borbi za moć jel kakvo god mišljenje o templarima tko imao ,činjenica je da su postali toliko moćni i bogati da su se drugi moćnici osjetili ugroženima i odlučili ih uništiti a povod za optuživanje i nisu trebali drugo tražiti jer ti njihovi rituali stvarno jesu bili ogavni pa ih nije bilo teško optužiti i smaknuti a u ono vrijeme ako si optužen teško da si se mogao obraniti osim da priznaš pod utjecajem teških mučenja i torture.
Everyone is entitled to their own opinion, but not their own facts.
Templari ili punim imenom "Red siromašnih vitezova Krista i Salomonova hrama" (nazivani još i Vitezovi Templari) osnovan je 1118. nakon prvog križarskog rata po uzoru na cistercite s namjerom da pomognu novom Jeruzalemskom kraljevstvu da se odupre napadima muslimana iz okolice, i da pruži sigurnost velikom broju hodočasnika koji su krenuli u Jeruzalem nakon njegovog osvajanja. Red je osnovao Hugo de Payens. Sjedište reda je prvobitno bilo pokraj mjesta gdje je nekad stajao židovski hram, Templum Salomonis, po čemu je i dobio ime.
sto te imam moj zivote
kad mi nista nisi dao
sto te imam moj zivote
sto put si me ti izdao
ima raznih teorija o njima...kao i ona da su oni neki začetnici masonerije...ali o tom,potom
Nastali su kao častan i siromašan red u službi Krista, no vremenom su toliko ojačali da su postajali močniji i od Francuskih i Engleskih kraljeva
i od kraljeva i od pape, a ovi su se polakomili za njihovim zlatom pa ih optužili za herezu.
eto od kog smo mi naucili da se bogatimo
![]()
sto te imam moj zivote
kad mi nista nisi dao
sto te imam moj zivote
sto put si me ti izdao