Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Templari u Znanost forumu; Knights Templar - Wikipedia, the free encyclopedia TEMPLARI Prava istina o templarskoj sudbini pronađena u tajnim vatikanskim arhivima Kristovi vitezovi ipak ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-11-07, 15:15   #1 (permalink)
absolute beginner

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 5,471
ševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svima
Templari

Knights Templar - Wikipedia, the free encyclopedia

TEMPLARI Prava istina o templarskoj sudbini pronađena u tajnim vatikanskim arhivima

Kristovi vitezovi ipak su žrtvovani
Autor Sandra Veljković

Citat:
Templari nisu heretici. Njihovi rituali, poput pljuvanja na križ ili međusobnih poljubaca, zaista su ogavni, no budući da su se braća pokajala, nema razloga da im se ne udijeli oprost i ponovno ne primi u okrilje Crkve.

Takav je bio stav pape Klementa V. o redu siromašnih vitezova Krista i Salomonova hrama. Dosad samo spekulativna teorija – da je ukidanje templarskog reda bila politička odluka kako bi se spasilo jedinstvo Crkve – odsad se može pročitati u vatikanskom dokumentu Processus contra Templarios (Procesi protiv templara), nedavno predstavljenom u Vatikanu.
ševa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-11-07, 16:03   #2 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: Templari

Sad bi ja ovdje trebala nešto napisati... ???

ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-11-07, 22:06   #3 (permalink)
absolute beginner

ševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svima

samo daj, drugarice. sigurno znaš više nego ja. zanimljivi su mi, ali jako sam tanak na ovom području.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-12-07, 16:50   #4 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-11-07
Godina: 27
Poruka: 50
Supr1se se izdvaja iz mase

Ma ta cijele priča je na kraju o borbi za moć jel kakvo god mišljenje o templarima tko imao ,činjenica je da su postali toliko moćni i bogati da su se drugi moćnici osjetili ugroženima i odlučili ih uništiti a povod za optuživanje i nisu trebali drugo tražiti jer ti njihovi rituali stvarno jesu bili ogavni pa ih nije bilo teško optužiti i smaknuti a u ono vrijeme ako si optužen teško da si se mogao obraniti osim da priznaš pod utjecajem teških mučenja i torture.
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 10:32   #5 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-12-07
Poruka: 123
rozalin se izdvaja iz mase

Templari ili punim imenom "Red siromašnih vitezova Krista i Salomonova hrama" (nazivani još i Vitezovi Templari) osnovan je 1118. nakon prvog križarskog rata po uzoru na cistercite s namjerom da pomognu novom Jeruzalemskom kraljevstvu da se odupre napadima muslimana iz okolice, i da pruži sigurnost velikom broju hodočasnika koji su krenuli u Jeruzalem nakon njegovog osvajanja. Red je osnovao Hugo de Payens. Sjedište reda je prvobitno bilo pokraj mjesta gdje je nekad stajao židovski hram, Templum Salomonis, po čemu je i dobio ime.
sto put si me ti izdao
rozalin je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-12-07, 11:27   #6 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-07-07
Godina: 22
Poruka: 57
Greg Oden

ima raznih teorija o njima...kao i ona da su oni neki začetnici masonerije...ali o tom,potom
Greg Oden je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-12-07, 09:44   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 27-12-07
Poruka: 8
Angmar se izdvaja iz mase

Nastali su kao častan i siromašan red u službi Krista, no vremenom su toliko ojačali da su postajali močniji i od Francuskih i Engleskih kraljeva
Angmar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-12-07, 14:30   #8 (permalink)
absolute beginner

i od kraljeva i od pape, a ovi su se polakomili za njihovim zlatom pa ih optužili za herezu.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-01-08, 06:57   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 56
Poruka: 661
tonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Angmar Pogledaj Poruke
Nastali su kao častan i siromašan red u službi Krista, no vremenom su toliko ojačali da su postajali močniji i od Francuskih i Engleskih kraljeva
Uvijek tako sve počinje sa poštenjem i siromaštvom a završava sa bogatstvom i velikom moći. Sam cilj i ideja se uvjek zagube, pa tako i kod vitezova Templara.
Odgovori sa citatom
Star 03-01-08, 07:25   #10 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-12-07
Poruka: 123
rozalin se izdvaja iz mase

eto od kog smo mi naucili da se bogatimo

sto put si me ti izdao
rozalin je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 12:43.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103