| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH u Znanost forumu; Vidim da muslimani Hrvate nazivaju ustašama. HVO su im ustaše, Tuđman, Šušak, Hercegovci... Stalno govore i o ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Vidim da muslimani Hrvate nazivaju ustašama. HVO su im ustaše, Tuđman, Šušak, Hercegovci... Stalno govore i o HDH, logorima ali nikada ne spomenu da je većina muslimana bila u domobranima, ustašama i Handžar diviziji a u partizanima možda par tisuća. Kako to da im je HVO ustaški a HOS nije? Evo i prigodni linkovi... Muslimani u Zagrebu: Minarete je sagradio Pavelić, a sruąio ih je Mika ©piljak*-*Home - Poskok Online .::uncensored herzegovinian portal http://img338.imageshack.us/img338/6316/mus1im1.jpg http://img338.imageshack.us/img338/1...arettxtit9.jpg http://www.vecernji.hr/system/galler...0330/mus-3.jpg http://img338.imageshack.us/img338/2029/mus14dv7.jpg
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Pa u vojsci NDH jedan od trojice vođa Jasenovca je bio musliman. kakve to veze ima sa nazivanjem Hrvata ustašama, nisu SVI muslimani bili u ustašama... znači ako je postojao koji Hrvat koji je bio musliman, onda nema smisla da hrvati muslimane nazivaju teroristima?? Ti izgleda imaš problema sa ljudima koje poznaješ, a ne muslimanima. Meni je deda bio na križnom putu, ne znam što bi to trebalo značiti za mene... |
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Okej, ovdje je priča o svim onim muslimanima koji hrvate nazivaju ustašama. Mislim da bi trebala poslikati svoju knjigu iz povijesti (ispričavam se istorije) iz 4 razreda osnovne koju je izdalo Ministarstvo obrazovanja, nauke i kulture Sarajevo, pa da ti pokažem kako se tamo U SLUŽBENOM UDŽBENIKU naziva hrvate od strane bošnjaka (muslimana). Tako ne pravi se glup da nemaš pojma od kud ta priča da su svi hrvati ustaše. Želim o nekim stvarima razgovarati. Kaj ni to ne smijem Adolone?
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Citat:
Dakle analogija, Bošnjak-musliman može Hrvata-muslimana nazvati ustašom, ako ima neki motiv, dokaz ili kakav je već kontekst... zašto ne?? | |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Ja pitam gdje su bili oni muslimani iz BiH tokom 2. svjetskog rata? Ti isti koji pišu danas (ili ne baš u tako davnoj povjesti) ovo kaj vidiš na slikama. Jesu oni isto bili ustaše? Ili šta su bili?
| | |
| | #7 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Pa očito su bili u spomenutoj Armiji Republike Bosne i Hercegovine, zašto bi se netko ko je po nacionalnosti Bošnjak borio za Nezavisnu Državu Hrvatsku. Druga je stvar što je bilo muslimana Hrvata kojima je to bilo u interesu. Dakle Pripadnik ABIH-a, nema neke prepreke nazvati kako kršćanina, tako i muslimana Ustašom ako se taj borio za NDH. Ali očito je postojala odvojena skupina muslimana koja se kao i partizani borila protiv NDH, a i u partizanima je valjda bilo muslimana. Mislim da su svemu tome vjerska pripadnost ne igra nikakvu ulogu... |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Mislim da igra. Pošto ti isti muslimani (bosanski) danas (vidi slike) nazivaju Hrvate ustašama, a oni su isto to bili za vrijeme 2. svjetskog.
| | |
| | #9 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Pa ako su Bosanski muslimani u trenutku sukoba bili pripadnici Armije republike Bosne i Hercegovine kako s mogli istovremeno biti pripadnici Ustaša, šta su se sami protiv sebe borili?? |
| | |
| | #10 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Citat:
Kao da pišem na japanskom. Ja te pitam odkud muslimanima (bosanskim) pravo da nazivaju Hrvate ustašama (bilo kada) kada su oni isto bili ustaše tokom 2 svjetskog rata? Kakava armija BiH u 2 svjetskom? I kakve ustaše (odkud im to) u sad ovom ratu? Hoće pogrdno nazvati hrvate "oni su ustaše", a u biti su sami bili ustaše. Ja se ne sjećam da je HV ili HVO imao naziv za sebe "ustaše".
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:42.