| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica A u kojoj to knjizi piše? Usmena predaja.... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #22 (permalink) |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,442
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Išla sam tražiti kaj bi ta riječ trebala predstavljati i nađoh ovo: Balija - korelativ Vlahu, je turski izraz za primitivca, - grubo prevedeno znaci sirova drvna građa. Tko to koristi mora da je sirovina. ![]()
__________________ Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba onda zaista ne možeš biti sretna osoba. |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,442
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Neka, neka... Ustaše su bili i preci onih koji ih nazivaju "ustašama" (i po udžbenicima).
__________________ Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba onda zaista ne možeš biti sretna osoba. |
| | |
| | #25 (permalink) | |
| kruha i igara! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
Poruka: 6,672
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Citat:
![]() Slično bi bilo i kod mene, samo mislim da su išli u domobrane. ![]() (u kojoj su kategoriji oni ja to neznam, a i nisam se trudila zamarat time). Iskreno, ja isto nemam kaj više reći od ovoga i sažem se i sa Adolonom i sa Darom. ![]()
__________________ Sebičnost je odvratna mana koju nikad ne opraštamo drugima, a svi ju posjedujemo. Henry Ward Beecher Zadnji Uredio dorina : 11-12-07 u 15:32. | |
| | |
| | #26 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,111
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH teice, moj dida je bio partizan, moj rođak bio je u HV (i u Bosni iako su mu tada na rame stavili HVO - da, da, HV jest bio u Bosni), da te on čuje da ga nazivaš ustašom ne bi se dobro provela četnici nisu etnički čisti, a kao šta to nisu bili ni ustaše, nit je HV to bio, a još manje JNA bila etnički čista, nije to bio ni HVO, a ni ABiH. stoga naziv ustaše, četnici i balije upotrijebljen nakon 1991. može biti usmjeren na vrijeđanje, a onda to nije vrijedno spomena. glup autor, glup naziv i to je to ![]() |
| | |
| | #27 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 23-08-07 Lokacija: Zagreb
Poruka: 1,222
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Muslimani nazivaju Hrvate ustašama, Srbe četnicima, Hrvati Muslimane balijama, Srbe četnicima i Srbi Hrvate ustašama a Muslimane balijama. Meni je to isto kao kad Zagrepčani zovu Dalmatince tovarima ili blitvarima, a Dalmatinci Zagrepčane purgerima. Ne znam čemu ova tema. ![]() |
| | |
| | #28 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,668
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Gle prosipaš glupu retoriku koju ću ti sad pobiti čistom matematikom... broj muslimana danas u Bosni je oko 2milijuna i 200 tisuća, broj muslimana u ustašama je bio 15000, nek je u dvije generaciji od tada svatko od njih imao troje djece to je iz svake generacije troje, dakle 9 potomaka (vidiš da je ovo vrlo optimistično gledanje jer je većina izginula u kasnijim progonima), to je 135 000 (zaokružimo poradi sarkazma i jednostavnosti na 200 000) muslimana koji su potomci Ustaša, dakle dva milijuna ih ima pravo nazivati Hrvate kako hoće, dakle 90% njih... o čemu ti pričaš??
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
| | #29 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,111
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH aris ti si čak preoptimističan. pitanje je je li u ciloj NDH bilo toliko ustaša ![]() ustaše su bili minoran pokret 1941. toliko minoran da ni sa ndh nisu mogli upravljat već su to činili nijemci i talijani |
| | |
| | #30 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,668
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Apsolutno nebitno... bio sam optimističan i kad sam u jednadžbu uvrstio 200 000 umjesto 135 k... samo je rezultato ovakvog razmišljanja važan.
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:24.