Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: marinkoM8 teice, moj dida je bio partizan, moj rođak bio je u HV (i u Bosni iako ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-12-07, 22:48   #31 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
teice, moj dida je bio partizan, moj rođak bio je u HV (i u Bosni iako su mu tada na rame stavili HVO - da, da, HV jest bio u Bosni),
da te on čuje da ga nazivaš ustašom ne bi se dobro provela
Marinko ti si totalni padobranac u ovoj temi.
Da razjasnim.

Ja ne zovem HVO ustašama, nego neki muslimani (vidi priložene slike). I pogodi moj stari je isto bio HVO, ali nije bio ustaša kao što neki bosanski udžbenici tvrde.
I deda mi je bio partizan. Mislim da bi se digao iz groba kada bi mu netko rekao da je ustaša.

Citat:
četnici nisu etnički čisti, a kao šta to nisu bili ni ustaše, nit je HV to bio, a još manje JNA bila etnički čista, nije to bio ni HVO, a ni ABiH.
Ne bi ulazila toliko koliko je bio tko etnički čist, ali mogu sa sigurnošću tvrditi da nije bilo muslimana među četnicima (ako jest onda se to radi o desetcima AKO)

Citat:
stoga naziv ustaše, četnici i balije upotrijebljen nakon 1991. može biti usmjeren na vrijeđanje, a onda to nije vrijedno spomena.
glup autor, glup naziv
i to je to
Slažem se.
Ali odraz je nečije nekulture i ne poznavanja povijesti ako to tvrdi.

teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:01   #32 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,324
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Slažem se.
Ali odraz je nečije nekulture i ne poznavanja povijesti ako to tvrdi.

I ja bi se složio... možemo li konačno zaključiti da muslimani nisu licemjerni, jer pod a) radi se o jednom autoru koji je to izjavio (eventualno je on licemjeran), btw. kolega u pisanju mu je "Jozo", pa bi se on valjda pobunio da je bilo potrebe, a pod b) muslimani u bosni većinom nisu potomci Ustaša.
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:14   #33 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,800
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

teice
al ja nisam padobranac
taj autor nije vrijedan spomena al isto tako i u našin udžbenicima stoji srbočetnička vojska, četnici i sl. prema tome čemu sve to kad i mi radimo isto
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:15   #34 (permalink)
Drugarica učiteljica

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

a) Pa i mene zanima kaj je taj Jozo mislio kada je to pisao?!

i pod b) Nego?
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:20   #35 (permalink)
Moderator Foruma

_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Citat:

i pod b) Nego?
zar si promašila prethodnu stranicu... pročitaj ju...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:20   #36 (permalink)
Drugarica učiteljica

Citat:
teice
Je li moguće?

Ali to je samo zato što si saznao da je netko moj bio partizan, priznaj, priznaj...

Citat:
al ja nisam padobranac
Možda malo, ha?

Citat:
taj autor nije vrijedan spomena al isto tako i u našin udžbenicima stoji srbočetnička vojska, četnici i sl. prema tome čemu sve to kad i mi radimo isto
Pa oni sebe tako sami nazivaju. Četnici, čak nose i kokarde i sva obilježja (nosili su, a budu i po Kosovu nosali).
Ja nisam vidjala HV i HVO sa znakom U, ali vidjela sam U na ZET-ovim tramvajima (šala, šala)
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:21   #37 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Pa oni sebe tako sami nazivaju. Četnici, čak nose i kokarde i sva obilježja (nosili su, a budu i po Kosovu nosali).
Ja nisam vidjala HV i HVO sa znakom U, ali vidjela sam U na ZET-ovim tramvajima (šala, šala)
Jesi li na pripadnicima JNA vidjela kokarde?? Najčešći naziv za njih, pa čak i u vijestima je "Četnici" i konstrukcije poput "Četnički udar na Vukovar".
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:24   #38 (permalink)
Drugarica učiteljica

Ne vidjeh.

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Gle prosipaš glupu retoriku koju ću ti sad pobiti čistom matematikom... broj muslimana danas u Bosni je oko 2milijuna i 200 tisuća, broj muslimana u ustašama je bio 15000, nek je u dvije generaciji od tada svatko od njih imao troje djece to je iz svake generacije troje, dakle 9 potomaka (vidiš da je ovo vrlo optimistično gledanje jer je većina izginula u kasnijim progonima), to je 135 000 (zaokružimo poradi sarkazma i jednostavnosti na 200 000) muslimana koji su potomci Ustaša, dakle dva milijuna ih ima pravo nazivati Hrvate kako hoće, dakle 90% njih... o čemu ti pričaš??
Dobro.

Kaj su bili onda ovi ostali?
Partizani mejbi?

I kaj su bili svi Hrvati ustaše koji su bili u HVO (ili njihovi preci), pa se njih može nazvati ustašama sasvim legitimno?

I NEMOJ MOLIM TE FILOZOFIRATI.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:26   #39 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Ne vidjeh.

Dobro.

Kaj su bili onda ovi ostali?
Partizani mejbi?

I kaj su bili svi Hrvati ustaše koji su bili u HVO (ili njihovi preci), pa se njih može nazvati ustašama sasvim legitimno?

I NEMOJ MOLIM TE FILOZOFIRATI.
Ne filozofiram... ono su činjenice... govorili smo o tome kako muslimani nemaju pravo nazivati Hrvate ustašama jer su bili u ustašama iz jednostavne je računice jasno da većina msulimana u bosni nema pretke koji su bili u ustašama, njih 90%... sve ostalo osim brojeva je filozofiranje...

Ne budi smješna prihvati činjenice, gubiš vjerodostojnost kao diskutant... da si ti meni predočila svoj argument kako je većina muslimana bilo u ustašama brojevima, ja bi to prihvatio, tvoja cijela diskusija se temelji na nagađanjima i to prema onome što Ti misliš, a ne prema onome što govore činjenice...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:28   #40 (permalink)
Drugarica učiteljica

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Jesi li na pripadnicima JNA vidjela kokarde?? Najčešći naziv za njih, pa čak i u vijestima je "Četnici" i konstrukcije poput "Četnički udar na Vukovar".
Ne.

I nadalje mislim da je bio četnički udar i da je imao onoliko veze sa JNA koliko krava sa baletom.

JNA je bila Jugoslovenska narodna armija, u kojoj su bili Hrvati, Bosanci, Slovenci, Srbi...

Međutim samo Srbi su napali na Vukovar pod okrivljem JNA (samo su se tako volili nazvati da bi oni bili "pravednici" a mi koji smo se htjeli otcjepiti "odmetnici"). Ili ti možda znaš nekog Hrvata koji je pucao na Vukovar ili Bosanca muslimana možda???

Voliš ti kruške i jabuke mješati, ha?
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:20.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108