Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica Ne. I nadalje mislim da je bio četnički udar i da je imao onoliko veze sa ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-12-07, 23:31   #41 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,326
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar
Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ne.

I nadalje mislim da je bio četnički udar i da je imao onoliko veze sa JNA koliko krava sa baletom.

JNA je bila Jugoslovenska narodna armija, u kojoj su bili Hrvati, Bosanci, Slovenci, Srbi...

Međutim samo Srbi su napali na Vukovar pod okrivljem JNA (samo su se tako volili nazvati da bi oni bili "pravednici" a mi koji smo se htjeli otcjepiti "odmetnici"). Ili ti možda znaš nekog Hrvata koji je pucao na Vukovar ili Bosanca muslimana možda???

Voliš ti kruške i jabuke mješati, ha?
I zato što su bili Srbi su automatski četnici, a ne srbski pripadnici JNA... eto ti si sad napravila istu stvar kao autor u knjizi... Hrvati su automatski su Ustaše... zanimljivo...

Po kojem su principu Srbi automatski četnici, ko da u 2 svj. ratu nije postojao drugi pokret otpora koji je uključivao Srbe osim Četnika.

Zadnji Uredio _Aris_ : 11-12-07 u 23:33.
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:36   #42 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Ne filozofiram... ono su činjenice... govorili smo o tome kako muslimani nemaju pravo nazivati Hrvate ustašama jer su bili u ustašama iz jednostavne je računice jasno da većina msulimana u bosni nema pretke koji su bili u ustašama, njih 90%... sve ostalo osim brojeva je filozofiranje...
Pa ja i govorim da nemaju pravo ih nazivati. Pošto su i oni bili jednim djelom ili ustaše ili domobrani. A znamo do kud se NDH prostirala.

Dobro sam rekla. A gdje je bilo tih 90 %?

Citat:
Ne budi smješna prihvati činjenice, gubiš vjerodostojnost kao diskutant... da si ti meni predočila svoj argument kako je većina muslimana bilo u ustašama brojevima, ja bi to prihvatio, tvoja cijela diskusija se temelji na nagađanjima i to prema onome što Ti misliš, a ne prema onome što govore činjenice...
Pa ja sam ti lijepo predočila i knjigu i slike i tekstove. Ti samo neke brojke, koje ni ne znam jesu li istinite.
Ajde fino vidi slike od Pavelića, odi na Trg hrvatskih velikana, pa ćeš vidjeti koliko ima činjenica da ne moraš otvoriti ni jednu knjigu.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:39   #43 (permalink)
Moderator Foruma

_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Citat:
Pa ja i govorim da nemaju pravo ih nazivati. Pošto su i oni bili jednim djelom ili ustaše ili domobrani. A znamo do kud se NDH prostirala.

Dobro sam rekla. A gdje je bilo tih 90 %?

Pa ja sam ti lijepo predočila i knjigu i slike i tekstove. Ti samo neke brojke, koje ni ne znam jesu li istinite.
Ajde fino vidi slike od Pavelića, odi na Trg hrvatskih velikana, pa ćeš vidjeti koliko ima činjenica da ne moraš otvoriti ni jednu knjigu.

Ne priznajem nikakvu retoriku više... brojke su jasne... a računica čvrsta, jer sam ti konačan broj skoro poduplao, pa da su i duplo krive brojke opet su točne... dakle... pucaš u prazno... muslimani nisu većinom potomci ustaša i teza iz uvodnog ti ne stoji na naikakvim brojkama... Gdje su bili i šta su radili, da su sadili mrkvu i luk, nevažno je, važno je za temu da većinom NISU bili u Ustašama...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:46   #44 (permalink)
Drugarica učiteljica

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Citat:
I zato što su bili Srbi su automatski četnici, a ne srbski pripadnici JNA... eto ti si sad napravila istu stvar kao autor u knjizi... Hrvati su automatski su Ustaše... zanimljivo...
E vidiš ja govorim da su Srbi iz JNA bili četnici. Zašto, odi lijepo na google i pogledaj si filmiće iz Vukovora kako Srbi ulaze i pjevaju četničke pjesme, kako nose četnička obilježja, kako najavljuju veliku Srbiju i slično...

A u ostalom sama definicija na Wikipediji ti kaže sve;

Citat:
"Članovi srpske vojne organizacije s izrazito nacionalističkim šovinističkim velikosrpskim ciljem."
Oni su i danas nastojeni četnički. Pa bili su agresori.

Nadalje;
Ustaše su (definicija wiki):

Citat:
Izvorno, riječ Ustaše označava "ustanike" općenito. Danas se ta riječ koristi isključivo kao naziv za pripadnike organizacije koju je 1929. u Italiji osnovao Ante Pavelić, te općenito za pripadnike ustaškog pokreta, organizirane nositelje ustaške strukture vlasti u NDH te pripadnike Ustaška vojnica
Znači HVO i HV nemaju nikakve veze sa ustašama (što se za Srbe iz JNA i četnicima ne može reći). Znači nemaju nikakva ustaška obilježja, ne pjevaju pjesme i sl..
Pa HVO i HV nisu bili agresori. I da, ja smatram da to nisu bili ni u BiH. Zašto? O tome bi se dalo diskutirati na veliko.

Citat:
Ne priznajem nikakvu retoriku više... brojke su jasne... a računica čvrsta, jer sam ti konačan broj skoro poduplao, pa da su i duplo krive brojke opet su točne... dakle... pucaš u prazno... muslimani nisu većinom potomci ustaša i teza iz uvodnog ti ne stoji na naikakvim brojkama... Gdje su bili i šta su radili, da su sadili mrkvu i luk, nevažno je, važno je za temu da većinom NISU bili u Ustašama...
Ne budi smješan.

Znači isto onoliko koliko su muslimani bili ustaše toliko su bili i Hrvati.
Stoga, naziv ustaše za Hrvate ne stoji, pa ni kakvim brojkama, nazivima i slično...
A ipak ih se tako naziva...

Zadnji Uredio teica : 11-12-07 u 23:49.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:53   #45 (permalink)
Moderator Foruma

Okej... evo točnije računice... 900 000 muslimana za vrijeme 2. svj. rata na ovom područiju... 22 000 ustaša od čega 4000 muslimana... dakle od TADAŠNJEG broja muslimana, ni 5% nije bilo u Ustašama... hmmmm, što li nam to govori....
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:55   #46 (permalink)
Drugarica učiteljica

Jel ti znaš izačunati postotak muslimana u ustašama općenito?

Znači u onih 22 000?
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 23:58   #47 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:

Znači isto onoliko koliko su muslimani bili ustaše toliko su bili i Hrvati.
Stoga, naziv ustaše za Hrvate ne stoji, pa ni kakvim brojkama, nazivima i slično...
A ipak ih se tako naziva...
ono obrisano je bezveze i nema veze s mozgom... sad ako netko pjeva četničku pjesmu cijela mu je vojska četnička... HDZ ova mladež je pjevala Ustaške pjesme i sad će voditi državu da li nam je država Ustaška?? Pripadnici JNA nisu bili četnici o tom nema govora, to u dva različita pojma...

Ovo kvotano ne kužim... Pa zar ti smatraš Nezavisnu i demokratsku državu Hrvatsku ustaškom tekovinom??
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 00:01   #48 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Jel ti znaš izačunati postotak muslimana u ustašama općenito?

Znači u onih 22 000?
Naravno... 18%... i...?? Ako je je Handžar divizija imala 100% muslimana, to nešto posebno znači za današnje muslimane?? Svi su potomci pripadnika Handžar divizije ili što??
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 00:08   #49 (permalink)
Drugarica učiteljica

Citat:
ono obrisano je bezveze i nema veze s mozgom... sad ako netko pjeva četničku pjesmu cijela mu je vojska četnička... HDZ ova mladež je pjevala Ustaške pjesme i sad će voditi državu da li nam je država Ustaška?? Pripadnici JNA nisu bili četnici o tom nema govora, to u dva različita pojma...
Nije, ali kada pozivaju kralja i uzdižu neke svoje četničke heroje javno i na državanoj televiziji, a predsjednik kuje planove kakve su kovali četnici onda jest.

Nadalje Tuđman ma kakav on da danas bio, nikada nije uzdizao javno lik i djelo bilo kojeg ustaše; od Pavelića do Francetića. Tako da...

Citat:
Ovo kvotano ne kužim... Pa zar ti smatraš Nezavisnu i demokratsku državu Hrvatsku ustaškom tekovinom??
Ja pričam japanski majke mi.
Ma odkud ti sad to. Odkud sad to? Di sam to rekla, ma ja zaista ne znam. Jednostavno kao da ne želiš pročitati kaj ja pišem.

Citat:
Naravno... 18%... i...?? Ako je je Handžar divizija imala 100% muslimana, to nešto posebno znači za današnje muslimane?? Svi su potomci pripadnika Handžar divizije ili što??
Vidiš to znači da je svaki 5 ustaša bio musliman.

A danas se lako voli od strane tih istih muslimana reći da su Hrvati ustaše, mada je svaki 5 bio musliman.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-12-07, 00:16   #50 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Vidiš to znači da je svaki 5 ustaša bio musliman.

A danas se lako voli od strane tih istih muslimana reći da su Hrvati ustaše, mada je svaki 5 bio musliman.
logika ti se tu malo kvari... svaki peti USTAŠA je bio musliman, a ni blizu svaki peti MUSLIMAN da je bio ustaša... ne znam o čemu raspravljamo... pa dokazao sam da većina muslimana danas nisu imali veze sa ustašama eventualno NOB-om, većim postotkom. Jel što je SVAKI musliman bio pripadnik zločinačke Handžar divizije, znači da su SVI muslimani potomci zločinačke HANDŽAR divizije... ti bi svojom logikom htijela ovo progurati, a meni je to kao muslimanu neprihvatljivo i uvredljivo... ja stvarno ne znam zašto se trudiš dokazati da si u krivu...

Zadnji Uredio _Aris_ : 12-12-07 u 00:21.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:03.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111