Stranica 6 od 19 PrvoPrvo 123456789101116 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 51 do 60 od 184

U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH

Raspravljate o temi U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH u Povijesne Teme forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: teica Vidiš to znači da je svaki 5 ustaša bio musliman. Pravi autor: _Aris_ logika ti se tu ...

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,059
    Liked
    105 times

Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Vidiš to znači da je svaki 5 ustaša bio musliman.
    Citat Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
    logika ti se tu malo kvari... svaki peti USTAŠA je bio musliman

Pa šta ja govorim?

Tebi je samo da je mene popljuvati, a da možda nekad i pročitaš što napišem.

Citat Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
    pa dokazao sam da većina muslimana danas nisu bili ustaše. Jer što je SVAKI musliman bio pripadnik zločinačke Handžar divizije, znači da su SVI muslimani potomci zločinačke HANDŽAR divizije... ti bi svojom logikom htijela ovo progurati, a meni je to kao muslimanu neprihvatljivo i uvredljivo... ja stvarno ne znam zašto se trudiš dokazati da si u krivu...
    Ne bi htjela ništa proguravati. Nego samo reći da su ustaše bili i muslimani (ne bitno u odnosu na muslimansku populaciju općenito, nego na ustaše takve kao pojavu).
    Stoga mi nije jasno zašto oni ustašama nazivaju hrvate kad su i sami bili dio te pojave zvane ustašama.

I kakve veze ovo ima s tobom kao muslimanom, pa ne pljujem ti po religiji nego pričam o onim muslimanima koji
    Hrvate nazivaju ustašama, a i sami znaju da je svaki peti ustaša bio musliman.
    Far too many people are LOOKING for the right person, insted of
    trying to BE the right person.
    Gloria Steinem

Akademik Foruma Avatar od korisnika _Aris_
    Datum registracije
    12-05-05
    Starost
    26
    Poruka
    4,752
    Liked
    1 times

[QUOTE=teica;625481]

Pa šta ja govorim?

Tebi je samo da je mene popljuvati, a da možda nekad i pročitaš što napišem.
    Znam da ti to govoriš... ali kontekst rečenice s obzirom da je sama rečenica neispravna ako nisi primjetila govori obrnuto...

A danas se lako voli od strane tih istih muslimana reći da su Hrvati ustaše, mada je svaki 5 bio musliman.
    rečenica bi imala semantičkog smisla da umjesto boldanih muslimana stoji ustaše, ali ne bi imala značajnog smisla...

Ne bi htjela ništa proguravati. Nego samo reći da su ustaše bili i muslimani (ne bitno u odnosu na muslimansku populaciju općenito, nego na ustaše takve kao pojavu).
    Stoga mi nije jasno zašto oni ustašama nazivaju hrvate kad su i sami bili dio te pojave zvane ustašama.
    Ma ne, pa ti tvrdiš da su muslimani većinom bili ustaše... a ne da su ustaše bili i muslimani, pa daj vidi uvodni... da je konstrukcija "ustaše su bili i muslimani" ili "muslimani su bili i ustaše", brojevi su na tvojoj strani, nemam ti što prigovoriti, ali ti si rekla da su muslimani većinom bili ustaše... U biti onaj tko je napisao post koji si iskopirala je to konstatirao... Ispada da su današnji muslimani većinom potomci onih koji su bili Ustaše, pa da je sad licemjerno da muslimani tako nazivaju Hrvate, ali činjenica je da većina muslimana NEMA VEZE sa ustašama, pa i kad bi nazivali u tome ne bi bilo ništa licemjerno, nego sve bezobrazno...

I kakve veze ovo ima s tobom kao muslimanom, pa ne pljujem ti po religiji nego pričam o onim muslimanima koji
    Hrvate nazivaju ustašama, a i sami znaju da je svaki peti ustaša bio musliman.
    Da ustvrdimo... ako tvrdiš da je većina msulimana bila u ustašama, onda je i današnja većina muslimana ustaškog nasljeđa, pri tome, jel (u slučaju da je to netočno) vrijeđaš većinu muslimana... zato me to vrijeđa...
    Nazivaju ih, jer oni koji ih nazivaju, statistički gledano nemaju nikakve veze sa ustašama, a mogućnost da imaju je danas (po onoj računici) 5%... dakle gdje je tu prostor za diskusiju...
    Zadnji Uredio _Aris_ : 12-12-07 u 01:39
    Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
    svaki poljubac za tvoje usne i
    svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,059
    Liked
    105 times

Aha a tebi je opravdano da muslimani danas hrvate nazivaju ustašama? I to po knjigama?

Ja sam rekla ovo:

Stalno govore i o HDH, logorima ali nikada ne spomenu da je većina muslimana bila u domobranima, ustašama i Handžar diviziji a u partizanima možda par tisuća.
    To kaj si ti samo vidio ustaše to je drugi problem.
    Zadnji Uredio teica : 12-12-07 u 01:45
    Gloria Steinem

Datum registracije
    12-05-05
    Starost
    26
    Poruka
    4,752
    Liked
    1 times

To kaj si ti samo vidio ustaše to je drugi problem.
    Ti se šališ?? Pa nisu nikog pogrdno nazivali "domobranom", nego Ustašom, a ako većina nema veze sa Ustašama, već mogu imati i sa domobranima, partizanima i sl. gdje je tu temelj se nazivanje Hrvata ustašama naziva licemjernim?? Uostalom to nisi ti rekla, nego onaj od koga si uvodni iskopirala...

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,059
    Liked
    105 times

Aris ja isto to tvrdim čim sam ga citirala. Citiranje je uobičajna pojava, uzmi si bilo koju knjigu i pogledaj na dno stranice, pa ćeš vidjeti.

Nadalje, ti dobro znaš kaj ja tebe pitam. Je li opravdano da se tako hrvati nazivaju od strane muslimana? Da ili ne?
    I ne filozofiraj!
    Gloria Steinem

Datum registracije
    12-05-05
    Starost
    26
    Poruka
    4,752
    Liked
    1 times

Aris ja isto to tvrdim čim sam ga citirala. Citiranje je uobičajna pojava, uzmi si bilo koju knjigu i pogledaj na dno stranice, pa ćeš vidjeti.

Nadalje, ti dobro znaš kaj ja tebe pitam. Je li opravdano da se tako hrvati nazivaju od strane muslimana? Da ili ne?
    I ne filozofiraj!
    Nije opravdano u kontekstu prava Hrvata da ne bude uvrijeđen povezivanjem sa zločinačkim pokretom, opravdano je u kontekstu da su muslimani ustvari Ustaše, pa je licemjerno tako nazivati Hrvate, jer je očito da muslimani nisu većinom ustaše iako su imali udjela u ustaškim zločinima.

Da je tebe pitam nešto... Imaju li Hrvati pravo naciste vrijeđati nazivajući ih nacistima?? Nije li to licemjerno... hrvati su bili fašisti... u Hrvatskom udžbeniku napisati da je pokret otpora odbio fašistički napad, bi bilo licemjerno ili napisati da su fašisti ubijali Hrvate, također??

dr.sc. Foruma
    Datum registracije
    20-08-07
    Poruka
    3,485
    Liked
    2 times

gluvi telefoni

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

stupid is as stupid does

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,059
    Liked
    105 times

I ja mislim. Ja trubim jedno, a tip i dalje po nečemu kaj sam 20x objasnila.
    Gloria Steinem

Datum registracije
    12-05-05
    Starost
    26
    Poruka
    4,752
    Liked
    1 times

I ja mislim. Ja trubim jedno, a tip i dalje po nečemu kaj sam 20x objasnila.
    Tu sam da se ne složim s tobom kad god mogu... osim činjenice da su muslimani bili u Ustašama nisi dala ni jedan konkretan argument zbog kojeg nije pošteno da muslimani Hrvate nazivaju Ustašama... jer bi to značilo ukidanje prava ijedne države koja je imala npr. u 2. svj. ratu vojnike u nacističkim postrojbama, da Njemačku nazove nacističkom... ako je Njemačka bila nacistička ili ako su bili nacisti, to što je su nacisti bili još neki ne mjenja tu činjenicu... druga stvar što se to kosristi isključivo kao uvreda...

Lajkaj nas na Facebooku