Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH u Znanost forumu; To je izazov Aris!...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-12-07, 22:19   #71 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,374
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH

To je izazov Aris!
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-12-07, 09:22   #72 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-12-07
Godina: 33
Poruka: 29
Berekin se izdvaja iz mase

Teica!!! A sta tebe jebu toliko ti Muslimani???

Zadnji Uredio teica : 15-12-07 u 21:46.
Berekin je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-12-07, 10:33   #73 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,416
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Provokacije nisu. Nego otvaranje tema na tu tematiku.
Pa koliko ima tema protiv Crkve, pa sam ja tamo svađala se, prepirala, dokazivala...
Da Teice ima dosta takvih tema (iako ih ja nisam mnogo pobrojao), ali te teme ne otvara jedan te isti čovjek.
Nemam osobno niš protiv tebe...vidi se da si stručna za područja religija, ali eto mala opaska s moje strane.

Svaka tema koja govori o teroristima, suludim islamskim zakonima ili štajaznam si otvorila ti. Tako da je logičan zaključak da te nešto smeta oko Islama.

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ako je Bosna za tebe zabit 3 svjeta onda i mi živimo u toj zabiti.

Otvaram i teme u vezi Srba, Hitlera i sličnih pojava, pa nitko to ne doživljava kao napad.
Zanima me to i šta sad?!
Na ovo sam ti odgovorio u zagradi ispod teksta. Ova tema se referira na Bosnu, ali opet ponavljam. Ima puno više tema koje govore o Islamu u arapskim zemljama

Možda sam ja malo prerevno reagirao, ali probaj shvatit moju poziciju. Mnogo više ljudi je neuko i nemaju pojma ništa o Islamu i sve što znaju je što vide s televizije, a to nisu baš lijepe slike, zar ne?

I onda kad još vidim na forumu toliko takvih tema nije mi baš ugodno. Stvara se jedan stereotip da Islam predstavlja nešto loše.

Mnogo sam puta u životu doživio izrugivanje zbog vjere, zbog onoga šta jesam, pa malo sam osjetljiv na tu temu.

Eto...samo sam to htio reći...ugodna daljnja rasprava
Odgovori sa citatom
Star 15-12-07, 21:46   #74 (permalink)
Samo bahata...

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Apsolutno ništa nemam protiv muslimana.

Sarajka sam i živila među muslimanima najdulji dio svog života, jedna od najboljih prijeteljica mi je muslimanka, a čak i u familiji imam muslimana.

Citat:
Pravi autor: Adolon Pogledaj Poruke
Da Teice ima dosta takvih tema (iako ih ja nisam mnogo pobrojao), ali te teme ne otvara jedan te isti čovjek.
Nemam osobno niš protiv tebe...vidi se da si stručna za područja religija, ali eto mala opaska s moje strane.
Ja mislim da bi bilo red da se nekada nešto drugo na ovom forumu priča, a da nije vezano uz sex. A pošto su teme oko muslimana senzionalističke onda otvaram takve teme. Otvaram i druge (valjda jedina otvaram na ovom djelu u "znonosti") teme ne vezane uz islam.

Citat:
Svaka tema koja govori o teroristima, suludim islamskim zakonima ili štajaznam si otvorila ti. Tako da je logičan zaključak da te nešto smeta oko Islama.
Da, jer su te teme oko kojih se da diskutirati. Ja bi rado volila otvoriti temu oko "običaja posta u mjesecu ramazanu" ali mislim da bi se tu copy/pastalo (sa nekih stranica žnj) i bilo toliko dosadno ili nitko ne bi ništa postao. Eto.

Citat:
Možda sam ja malo prerevno reagirao, ali probaj shvatit moju poziciju. Mnogo više ljudi je neuko i nemaju pojma ništa o Islamu i sve što znaju je što vide s televizije, a to nisu baš lijepe slike, zar ne?
Onaj koji se želi informirati taj će i znati.
Ipak mislim da se neke stvari ne smiju zataškavati i da ih se treba javno reći i kritizirati. Isto to mislim i za Crkvu i sve druge vjerske instuticije, njene inačice ili općenito religiju.

Citat:
Mnogo sam puta u životu doživio izrugivanje zbog vjere, zbog onoga šta jesam, pa malo sam osjetljiv na tu temu.
Eto, to mi je jako žao.
Ali primitivaca će uvijek biti.

Inače, ja mislim da ja nisam nigdje rekla svoj osobni stav o bosnaskim muslimanima. Ja ih znam jako puno, dosta često idem u Sarajevo, u Mostar (to su hercegovci) i općenito u BiH. Dragi su mi ljudi i jako su pristupačni, ljubazni, gostoprimljivi... Kultura koju su ostavili Turci su BiH je golema. I jako zanimljiva.
Ma nema mi većeg meraka nego se sjesti na baščaršiju i piti kafu iz fildžana. Ili gledati skokove sa mostarskog mosta, šetat se starim gradom...
Obožavam muslimansku kulturu koja se može vidjeti na svakom koraku u BiH od ćilima, đezvi, džamije do bureka

Ali što me jako smeta je činjenica da su neki opasno zabrijali i počeli mjenjati povijest te države koja isključuje mene kao Teicu rođenu Sarajku, sa svim mogućim korjenima koji su iz BiH (uglavnom H), a uključuju nekog Ibrahima kojem mu je Sanđak dio Bosne jer je uvijek bio "Bosna" po svojoj vjeroispovjesti.

I imam li se pravo ljutiti, imam!!!

Jesam li ljuta na islam?! Bože sačuvaj. Inače ne bi bila ovo što jesam.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-12-07, 14:24   #75 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,069
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

to je pohvalno šta ti pišeš, al još uvik te ljude ne prihvaćaš.

kad ukloniš rezerve koje imaš prema njima, počet ćeš ih zvati bošnjacima.

dotle dok to ne prihvatiš, nisi "izličena"
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-12-07, 08:44   #76 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 16-06-06
Godina: 31
Poruka: 140
chunky se izdvaja iz mase

dobro, za to "zvanje" muslimana u BiH bosnjacima poprilicno sam rezerviran.
Mislim da nije u redu, od strane muslimana, upiranje da ih se (ili da sebe zovu) bosnjacima (a taj termin znamo otkad je), a da istovremeno govore hrvatima i srbima ko su i sta su (bosanski katolici i pravoslavci)
chunky je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-12-07, 13:52   #77 (permalink)
Samo bahata...

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
to je pohvalno šta ti pišeš, al još uvik te ljude ne prihvaćaš.

kad ukloniš rezerve koje imaš prema njima, počet ćeš ih zvati bošnjacima.

dotle dok to ne prihvatiš, nisi "izličena"
Znači uvijek ću biti "bolesna". Nisu to nikakve predrasude niti omalovažavanje jednog naroda.

Uvreda je hercegovcu reći da je bosanac. Pa tako mislim da nije ni malo pošteno (a ni logično) za jednog muslimana iz Mostara reći da je Bošnjak.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-12-07, 16:21   #78 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Poruka: 2,069
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

bošnjak nije jednako bosanac
i bobo ti to dobro znaš
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-12-07, 16:38   #79 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 246
Pravaš se izdvaja iz mase

Bošnjaci tj. Muslimani su za vrijeme ww2 bili pretežito u ustaškom pokretu i većina ih se deklarirala kao Hrvati. Npr. Džafer-beg Kulenović. No, nakon ww2 su okrenuli ploču i pod utjecajem jugokomunističke represije se sustavno odnarodili.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-12-07, 16:39   #80 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
bošnjak nije jednako bosanac
i bobo ti to dobro znaš
Bošnjak nije jednako ni musliman , što si ti prethodno zamjerio teici.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114