| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH u Znanost forumu; To je izazov Aris!... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #73 (permalink) | ||
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,416
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Citat:
Nemam osobno niš protiv tebe...vidi se da si stručna za područja religija, ali eto mala opaska s moje strane. Svaka tema koja govori o teroristima, suludim islamskim zakonima ili štajaznam si otvorila ti. Tako da je logičan zaključak da te nešto smeta oko Islama. Citat:
Možda sam ja malo prerevno reagirao, ali probaj shvatit moju poziciju. Mnogo više ljudi je neuko i nemaju pojma ništa o Islamu i sve što znaju je što vide s televizije, a to nisu baš lijepe slike, zar ne? I onda kad još vidim na forumu toliko takvih tema nije mi baš ugodno. Stvara se jedan stereotip da Islam predstavlja nešto loše. Mnogo sam puta u životu doživio izrugivanje zbog vjere, zbog onoga šta jesam, pa malo sam osjetljiv na tu temu. Eto...samo sam to htio reći...ugodna daljnja rasprava ![]()
__________________ "...prodali me staari drugovi, ni Bogu ni vraagu donijeli, ljubile me neljubljene, nesuđenee..." | ||
| | |
| | #74 (permalink) | ||||
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,374
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Apsolutno ništa nemam protiv muslimana. Sarajka sam i živila među muslimanima najdulji dio svog života, jedna od najboljih prijeteljica mi je muslimanka, a čak i u familiji imam muslimana. Citat:
Citat:
Citat:
Ipak mislim da se neke stvari ne smiju zataškavati i da ih se treba javno reći i kritizirati. Isto to mislim i za Crkvu i sve druge vjerske instuticije, njene inačice ili općenito religiju. Citat:
Ali primitivaca će uvijek biti. Inače, ja mislim da ja nisam nigdje rekla svoj osobni stav o bosnaskim muslimanima. Ja ih znam jako puno, dosta često idem u Sarajevo, u Mostar (to su hercegovci) i općenito u BiH. Dragi su mi ljudi i jako su pristupačni, ljubazni, gostoprimljivi... Kultura koju su ostavili Turci su BiH je golema. I jako zanimljiva. Ma nema mi većeg meraka nego se sjesti na baščaršiju i piti kafu iz fildžana. Ili gledati skokove sa mostarskog mosta, šetat se starim gradom... Obožavam muslimansku kulturu koja se može vidjeti na svakom koraku u BiH od ćilima, đezvi, džamije do bureka ![]() Ali što me jako smeta je činjenica da su neki opasno zabrijali i počeli mjenjati povijest te države koja isključuje mene kao Teicu rođenu Sarajku, sa svim mogućim korjenima koji su iz BiH (uglavnom H), a uključuju nekog Ibrahima kojem mu je Sanđak dio Bosne jer je uvijek bio "Bosna" po svojoj vjeroispovjesti. I imam li se pravo ljutiti, imam!!! Jesam li ljuta na islam?! Bože sačuvaj. Inače ne bi bila ovo što jesam. | ||||
| | |
| | #75 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,069
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH to je pohvalno šta ti pišeš, al još uvik te ljude ne prihvaćaš. kad ukloniš rezerve koje imaš prema njima, počet ćeš ih zvati bošnjacima. dotle dok to ne prihvatiš, nisi "izličena" ![]() |
| | |
| | #76 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 16-06-06 Godina: 31
Poruka: 140
![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH dobro, za to "zvanje" muslimana u BiH bosnjacima poprilicno sam rezerviran. Mislim da nije u redu, od strane muslimana, upiranje da ih se (ili da sebe zovu) bosnjacima (a taj termin znamo otkad je), a da istovremeno govore hrvatima i srbima ko su i sta su (bosanski katolici i pravoslavci) |
| | |
| | #77 (permalink) | |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,374
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Citat:
Uvreda je hercegovcu reći da je bosanac. Pa tako mislim da nije ni malo pošteno (a ni logično) za jednog muslimana iz Mostara reći da je Bošnjak. ![]() | |
| | |
| | #79 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 246
![]() | Re: U kojoj vojsci su bili Muslimani za vrijeme NDH Bošnjaci tj. Muslimani su za vrijeme ww2 bili pretežito u ustaškom pokretu i većina ih se deklarirala kao Hrvati. Npr. Džafer-beg Kulenović. No, nakon ww2 su okrenuli ploču i pod utjecajem jugokomunističke represije se sustavno odnarodili. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:16.

pusa