Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Židovi i novac u Znanost forumu; Jučer gledam neku emisiju o Židovima i baš sam se nešto uzrujala oko toga. Židovi u Americi su digli ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-06-07, 10:41   #1 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Židovi i novac

Jučer gledam neku emisiju o Židovima i baš sam se nešto uzrujala oko toga.

Židovi u Americi su digli optužnicu protiv Njemačkih kooporacijskih kuća (Volkswagena i sl.) u kojima ih optužuju da su bili iskorištavani i prisiljeni na rad tokom 2. svjetskog rata. I sad jedna baba priča kako su ju tri godine mučili, kako i dan danas ima traume zbog toga, ruke joj se tresu, ima ozljede po tijelu... A da se jedan Volkswagen na njoj obogatio i zarađivao masaovnu lovu, a ona nikad nije dobila nikakvu odštetu.

Ona se nakon 60 godina sjetila da bi mogla tužiti WV, unajmila si najboljeg advokata na Mannhattenu, skupila još nekoliko takvih sa sličnom sudbinom i digla optužnicu.
Okej, ima pravo mislim si. Ali kaj me najviše uzrujalo je da traži za boli koje su njoj i toj skupini židova nanesene= 1,5 milijardi (!!!) dolara. Hallo???

Bila sam bjesna. Pa bio je rat!!! Šta da su ju ubili (a u ratu se ljude ubija)? Zar Njemačka nije već platila sve svoje dugove koje je nanjela za vrijeme rata? Još će morati plaćati za duševne boli? Da se razumjemo- ja nisam na strani Njemačke i njihovih koorporacija, ali ovdje moram reći da su židovi prešli granicu moje tolerancije. Strava je kaj im je napravljeno i to osuđujem maksimalno, ali ovo je previše i počelo je prelaziti u neku fazu gdje više ne vjeruješ da je to zbog boli nego da je isključivo zbog novca.

Šta vi mislite o ovome? Osuđujete Židove ili mislite da imaju pravo na ovakvo što?
Što mislite o njihovom famoznom odnosu prema novcu?
ritam ti lijepe za noge

Zadnji Uredio teica : 19-06-07 u 11:13.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 10:47   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
greta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznat
Re: Židovi i novac

Neću ulaziti u to ima li ili nema pravo žena na to, to će sud odrediti. A Židove nimalo ne osuđujem, dovoljno su bili osuđivani.
Nekima od njih se neizmjerno i divim.
Isus, Einstein, Freud i Marx su bili židovi - najveće osobnosti, lumeni i revolucionari.
greta12 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 11:09   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,359
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

Nema dvojbe da su Židovi dale velike ličnosti kroz povijest, ali se slažem s Teicom da stvarno više pretjeruju s tim 2. svjetskim ratom.

Je ubijali su ih sustavno i desetkovali im populaciju, sve to stoji, ali je stvarno više dosta takvih stvari. Mislim dobili su brdo odštete i nemožeš reći da Židovi ne žive loše. Ja mislim da ne postoji siromašni Židov na ovom svijetu, što je opet znak njihove sposobnosti i njihovog zajedništva, tj. međusobong podržavanja.

Okrenimo se budućnosti svi zajedno, jer kopanje po povijesti nema definitvno smisla. Zapamtiti što se desilo da, ali nonstop vaditi jednu te istu temu definitivno ne.
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 11:22   #4 (permalink)
Banned

greta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznat

Uvijek su mi najdraži bili oni koji osuđuju one koji su prošli nešto što ti koji osuđuju nisu.
Dok god su živi ti ljudi koji su pretrpili takve stvari, ja sam definitivno za da traže svoja prava. A imaju li ta prava, to određuje sud.
To nema nikakve veze ni s tobom ni s teicom.
Kad vidim jednu sliku iz logora ili čujem neku priču iz tog razdoblja, cijeli dan mogu biti jadna. A staviti se u položaj nekoga tko je tri godine to proživljavao, to ni ne mogu.
Ne samo da njima treba nadoknađivati i nadoknađivati koliko god se može već je sigurno da se tim ljudima nikad neće patnja do kraja moći niti nadoknaditi.
UVIJEK sam na strani slabijeg. Kakav VW???
greta12 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 11:35   #5 (permalink)
Drugarica učiteljica

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Čekaj ciaos kako znaš da takvo što nisam prošla?! Možda ček i gore... i baš zbog toga kažem da je prešlo moju granicu tolerancije. Jer postaje biti nešto što nema veze sa boli nego sa novcem. Što mi je koma!
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 11:35   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,359
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

Ne radi se tu o VW-u ili švabama.
Pitam se di je ta žena do sada bila? Mislim prošlo je točno 62 godine od tog rata, pa valjda se mogla i prije te tužbe sjetiti ?
Po meni je to pokušaj zgrtanje novaca, pod geslom: oni su VW oni imaju pa ajmo probati.

A to da Židovi pretjeruju s tim stvarima iz 2. svjetskog, pretjeruju jer to već slušam od malih nogu i vjerojatno će i moja djeca slušati za 30 godina. A bilo i drugih masovnih suicida na drugim narodima pa svjestka janosti ne prića a tome a kamoli da se neke odštete spominju (npr. Kurdi u Iraku).
Treba napomenuti da je zakonom prirode vjerojatno veći dio generacije koje je prošla Holocaust umrijela radi starosti, pa me ta pilana po tim stvarima još više smeta jer te mlađe generacije baš nemaju nikakve veze s događajima iz 2.svjetskog rata.

Činjenica je da su Židovi u svim jačim pozicijama na ovom svijetu te da s tih pozicija moga jako dobro dirigirati i upravljati stvarima, tako da baš ne znam tko je u ovom slučaju slabiji...
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 11:38   #7 (permalink)
Banned

Upravo tako. To vas i smeta?
Svaka im čast i drago mi je da jesu.
Bili bi i mi da nas je netko stalno sputavao i tjerao na borbu.
Baka, držim fige!
Ako nema zastare, zašto bi tebi smetalo da ona uzme lovu lovatorima.
Ja obožavam kad se malo raspodijeli.
greta12 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 11:50   #8 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,883
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

ma, sva ta priča više nema veze s drugim svjetskim nego je očigledno zgrtanje para i nema ni jednog jedinog argumenta kojim možeš iskopati jedno jedino zrnce simpatija za navedeni slučaj

općenito, tko je tu nastradao i tko ima moć političku ili financijsku....
tko je nama kriv kad nemamo smisla za marketing i kad sami sebe krademo i pljujemo
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 11:54   #9 (permalink)
Drugarica učiteljica

Raspodijeli ili soli slano more?

Nego, nije me briga koliko netko ima novaca koje je zaradio svojim osobnim radom. Svakom po zaslugama- držim se toga. Nego jedno drugo pitanje mi se ovdje nameće... ako ćemo već o tom novcu pričati... koliko ti trebaš raditi za 1,5 milijardi? Tri godine? Tko će platiti onima u Srebrenici, Vukovaru, Sarajevu...???

Zašto se samo oko Židova diže tolika pompa, a drugi narodi kao da su manje vrijedni?
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-06-07, 11:57   #10 (permalink)
Banned

Baš ste smiješni

Po meni je to tragedija o kojoj se PREMALO priča.
Lovel, da ti se ukaže prilika da ostvariš neku dobit na račun nekog svojeg prava, sjedio bi prekriženih ruku? Naravno da bi tražio što više.
Kako onda ne bi čovjek pun bijesa, koji se svaki dan mora nositi sa svojim traumama. Ljudi traže nevjerojatne odštete jer su se opekli s kavom a ona ne bi trebala jer je bila tri godine mučena?
Uostalom, što se brinete, ako nema žena pravo na novac, neće ga ni dobiti.
greta12 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: novac, zidovi

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:23.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103