Interesantno je, da nitko nije uopce reagirao na ovaj post! Losa slika Hrvatske povijesti.
Da li se zna tocan broj zrtava komunizma u Hrvatskoj?
Imate li neke konkretne podatke o tome?
Raspravljate o temi Zrtve real-komunizma! u Povijesne Teme forumu, dio Znanost foruma; O kojoj vrsti zlocina je ovdje rijec? 1) O zlocinu protiv mira, 2) Ratnim zlocinima, 3) Zlocinima protiv covjecnosti i ...
Interesantno je, da nitko nije uopce reagirao na ovaj post! Losa slika Hrvatske povijesti.
Da li se zna tocan broj zrtava komunizma u Hrvatskoj?
Imate li neke konkretne podatke o tome?
ljudi nisu reagirali jer su ocigledno okrenuti prema sadasnjosti i buducnosti i pun im je kurac prica ovi napravili ovo, oni naopravili ovo
sta cemo o ovome pricati i za 100 godina jebote...i ne cudi me da ne idemo naprijed kad nas jebena povijest drzi kao sidro![]()
...'cause the rule is blood for blood!!!!!
Aganor1,
Pozvala si se na knjigu Stephane Courtoisa gde izmedju ostalog stoji i podatak o broju žrtava u Jugoslaviji.
Hajde budi dobra pa to malo pojasni.Pretpostvljam da ako si navela izvor stojiš i iza brojki koje su navedene.
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
Evo ti dokument! Ja sam musko! Oprosti, da kod tebe nisam prije pogledao podatke o Nick-u.
Citat/
Znacajan doprinos u razotkrivanju komunistickoga rezima bivse Jugoslavije dao je
i Savez udruga bivsih politickih uznika i zrtava komunizma u Bosni i
Hercegovini.
U njihovu nedavno prihvacenom dokumentu Sarajevska rezolucija tvrdi se da je u
bivsoj Jugoslaviji u samo sest godina poslije II. svjetskog rata likvidirano
668.000 politickih neistomisljenika. U Rezoluciji BiH politickih zatvorenika
koja je upucena i Vijecu Europe, Europskoj uniji, NATO-u i brojnim relevantnim
adresama navode se javnosti do sada nepoznate stravicne pojedinosti o izvjescima
tajnih jugoslavenskih sluzbi.
Tako se citira dio izvjesca poslijeratnog zloglasnog ministra unutrasnjih
poslova i sefa tajne policije u SFRJ Aleksandra Rankovica iznesenog na Skupstini
u Beogradu 1. veljace 1951. "Kroz nase zatvore je izmedu 1945. i 1951. proslo
3.777.776 uhapsenika, a likvidirano je 686.000", naveo je tada Rankovic.
Drustvo uznika i zrtava komunizma je zbog toga pozvalo vlasti BiH i zatrazilo
potporu medunarodne zajednice da se otvore tajni arhivi i do kraja istraze
zlocini koji ne mogu zastarjeti. Jugoslavija, koja se u meduvremenu raspala,
spominje se u prijedlogu Rezolucije Vijeca Europe medu 20 komunistickih zemalja
svijeta u kojima su pocinjeni masovni zlocini zbog tzv. politickoga delikta.
[SNN] U Jugoslaviji likvidirano 686.000 protivnika komunizma!
Citat-kraj/
Kad te proslost sustigne, onda je vec kasno! Sve vec vidjeno i dozivljeno. Oni koji bjeze pred povijescu, i ne zele se sukobiti sa vlastitim neugodnim stranicama svoje povijesti, biti ce osudjeni da ju ponovno prozive. Povijest je uciteljica zivota, zato je ne mozemo i ne smijemo ignorirati. Cim prije se obracunamo sa tim zlocincima i njihovim zlocinima, tim prije cemo moci preci na sadasnju stvarnost i buducnost. Bez da rijesimo probleme iz proslosti, nismo u stanju graditi ni buducnost.