Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 21

Zrtve real-komunizma!

Raspravljate o temi Zrtve real-komunizma! u Povijesne Teme forumu, dio Znanost foruma; O kojoj vrsti zlocina je ovdje rijec? 1) O zlocinu protiv mira, 2) Ratnim zlocinima, 3) Zlocinima protiv covjecnosti i ...

Banned
    Datum registracije
    15-02-09
    Poruka
    155
    Liked
    0 times

Zrtve real-komunizma!

O kojoj vrsti zlocina je ovdje rijec?
    1) O zlocinu protiv mira,
    2) Ratnim zlocinima,
    3) Zlocinima protiv covjecnosti i ljudskih prava.

Svi tzv. real-komunisticki rezimi su pravili svoje zlocine u ime jedne drzavne klike, koja je slijedila politiku hegemonije i strahovlade, a bazirala se je na doktrini Marxizma. Ovi zlocinci su pravili istovremeno genocid, klasni, rasni i kulturocid svih vrsta, ovisno o kulturi gdje su djelovali. Ubijali su milijune nevinih ljudi, kojima se nije moglo nista kriminalno ili zlocinacko staviti na teret, osim sto su bili, plemici, obicni gradjani, kulaci, bogatasi, siromasni, radnici, Hrvati, Ukrainci, Rusi, Kinezi, svecenici, znanstvenici ili nesto sasvim trece, sto vlastodrscima nije odgovaralo.

Od dvadesetih do devedesetih godina krvavog 20 stoljeca, komunisti su aplaudirali svojim zlocincima i njihovoj politici: Leninu, Staljinu, Mao-u, Pol-Potu, Castru itd.,,,,etc,... iako su znali da vrse strasne i nedopustive zlocine. Zasto se komunizmu nije sudilo?

Zasto postoji asimetrija u tretmanu zlocina, koje su pravili nacisti i komunisti? Zasto nije nitko do sada odgovarao za komunisticke zlocine u bivsoj propaloj Jugi..,,,posebno za nevidjeni genocid nad Hrvatima? Na ta bi se pitanja trebalo odgovoriti, kako nas povijest nebi, kao majka i uciteljica zivota, ponovno sustigla i ponovno boljem poucila.

U knjizi, "Crna knjiga komunizma", nabraja autor Stephane Courtois et. al. nevine zrtve komunizma po zemljama gdje su ucinjene i dolazi do sokantnih brojki, od kojih 100 milijuna nevinih zrtava u nepunih 73 godine postojanja te strahovlade, najkrvolocnijeg politickog sustava, koji se ikada instalirao na zemlji do dana danasnjega.

Broj zrtava:
    -Bivsi SSSR: oko 25 milijuna
    -Kina: oko 60-65 milijuna
    -Sjeverna Koreja: oko 2 milijuna
    -Kambodza: oko 2 milijuna
    -Vijetnam: oko 1 milijun
    -Istocna Europa oko: 1 milijun
    -Bivsa Jugoslavija: oko 600 tisuca, od kojih je samo 300 tisuca Hrvata
    -Afrika: oko 1,7 milijuna
    -Afganistan oko: 1,5 milijuna
    -Juzna Amerika oko: 150 tisuca
    -Komunisticka internacionala oko 10 000

Buduci da su komunisticke zemlje bile ukljucene u borbi protiv nacizma do njegova sloma, a komunisti preko svoje propagande tu borbu deklarirali kao "Antifasizam", postalo je evidentno, da je i Zapad tu laznu "etiketu" primjenjivao na komunizam, koristeci se njegovim sinonimom; komunizam=antifasizam, sto je dovelo do moralne osude zapadnih sila u odnosu na ovaj tretman, jer je komunizam ovom etiketom skoro pola stoljeca mogao slobodno ubijati nevine ljude, tako da se nitko nije usudio tu etiketu i njezin sadrzaj dovesti u pitanje.

Postoji li istinita dokumentacija o broju zrtava u komunistickoj Hrvatskoj? Da li to netko zna? Sto mislite o komunistickim zlocinima? Imate li konkretnih dokumenata o tim zlocinima?
    Sto mislite, da li se preostalim komunistima mora suditi, te ovu povijesnu nepravdu prema nevinim zrtvama ispraviti?
    Moje misljenje je i vise nego jasno, a glasi: DA!!!

Banned
    Datum registracije
    15-02-09
    Poruka
    155
    Liked
    0 times

Re: Zrtve real-komunizma!

Interesantno je, da nitko nije uopce reagirao na ovaj post! Losa slika Hrvatske povijesti.
    Da li se zna tocan broj zrtava komunizma u Hrvatskoj?
    Imate li neke konkretne podatke o tome?

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

ljudi nisu reagirali jer su ocigledno okrenuti prema sadasnjosti i buducnosti i pun im je kurac prica ovi napravili ovo, oni naopravili ovo

sta cemo o ovome pricati i za 100 godina jebote...i ne cudi me da ne idemo naprijed kad nas jebena povijest drzi kao sidro

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Dobro rečeno, fbs. Brinem se šta će sutra biti, a ne šta je bilo u komunizmu i sorry, ali totalno me boli ona stvar za to.
    ...'cause the rule is blood for blood!!!!!

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Aganor1,
    Pozvala si se na knjigu Stephane Courtoisa gde izmedju ostalog stoji i podatak o broju žrtava u Jugoslaviji.
    Hajde budi dobra pa to malo pojasni.Pretpostvljam da ako si navela izvor stojiš i iza brojki koje su navedene.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Banned
    Datum registracije
    15-02-09
    Poruka
    155
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Savana Pogledaj Poruke
    Aganor1,
    Pozvala si se na knjigu Stephane Courtoisa gde izmedju ostalog stoji i podatak o broju žrtava u Jugoslaviji.
    Hajde budi dobra pa to malo pojasni.Pretpostvljam da ako si navela izvor stojiš i iza brojki koje su navedene.
    Evo ti dokument! Ja sam musko! Oprosti, da kod tebe nisam prije pogledao podatke o Nick-u.

Citat/
    Znacajan doprinos u razotkrivanju komunistickoga rezima bivse Jugoslavije dao je
    i Savez udruga bivsih politickih uznika i zrtava komunizma u Bosni i
    Hercegovini.

U njihovu nedavno prihvacenom dokumentu Sarajevska rezolucija tvrdi se da je u
    bivsoj Jugoslaviji u samo sest godina poslije II. svjetskog rata likvidirano
    668.000 politickih neistomisljenika. U Rezoluciji BiH politickih zatvorenika
    koja je upucena i Vijecu Europe, Europskoj uniji, NATO-u i brojnim relevantnim
    adresama navode se javnosti do sada nepoznate stravicne pojedinosti o izvjescima
    tajnih jugoslavenskih sluzbi.

Tako se citira dio izvjesca poslijeratnog zloglasnog ministra unutrasnjih
    poslova i sefa tajne policije u SFRJ Aleksandra Rankovica iznesenog na Skupstini
    u Beogradu 1. veljace 1951. "Kroz nase zatvore je izmedu 1945. i 1951. proslo
    3.777.776 uhapsenika, a likvidirano je 686.000", naveo je tada Rankovic.

Drustvo uznika i zrtava komunizma je zbog toga pozvalo vlasti BiH i zatrazilo
    potporu medunarodne zajednice da se otvore tajni arhivi i do kraja istraze
    zlocini koji ne mogu zastarjeti. Jugoslavija, koja se u meduvremenu raspala,
    spominje se u prijedlogu Rezolucije Vijeca Europe medu 20 komunistickih zemalja
    svijeta u kojima su pocinjeni masovni zlocini zbog tzv. politickoga delikta.

[SNN] U Jugoslaviji likvidirano 686.000 protivnika komunizma!

Citat-kraj/

Banned
    Datum registracije
    15-02-09
    Poruka
    155
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Emperor666 Pogledaj Poruke
    Dobro rečeno, fbs. Brinem se šta će sutra biti, a ne šta je bilo u komunizmu i sorry, ali totalno me boli ona stvar za to.
    Kad te proslost sustigne, onda je vec kasno! Sve vec vidjeno i dozivljeno. Oni koji bjeze pred povijescu, i ne zele se sukobiti sa vlastitim neugodnim stranicama svoje povijesti, biti ce osudjeni da ju ponovno prozive. Povijest je uciteljica zivota, zato je ne mozemo i ne smijemo ignorirati. Cim prije se obracunamo sa tim zlocincima i njihovim zlocinima, tim prije cemo moci preci na sadasnju stvarnost i buducnost. Bez da rijesimo probleme iz proslosti, nismo u stanju graditi ni buducnost.

Banned
    Datum registracije
    15-02-09
    Poruka
    155
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke
    ljudi nisu reagirali jer su ocigledno okrenuti prema sadasnjosti i buducnosti i pun im je kurac prica ovi napravili ovo, oni naopravili ovo

sta cemo o ovome pricati i za 100 godina jebote...i ne cudi me da ne idemo naprijed kad nas jebena povijest drzi kao sidro
    Ako non-stop bjezis pred prosloscu, onda si osporavas i buducnost. Jedno bez drugog ne ide!

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Citat Pravi autor: Aganor1 Pogledaj Poruke
    Kad te proslost sustigne, onda je vec kasno! Sve vec vidjeno i dozivljeno. Oni koji bjeze pred povijescu, i ne zele se sukobiti sa vlastitim neugodnim stranicama svoje povijesti, biti ce osudjeni da ju ponovno prozive. Povijest je uciteljica zivota, zato je ne mozemo i ne smijemo ignorirati. Cim prije se obracunamo sa tim zlocincima i njihovim zlocinima, tim prije cemo moci preci na sadasnju stvarnost i buducnost. Bez da rijesimo probleme iz proslosti, nismo u stanju graditi ni buducnost.
    Može me samo stići moja prošlost; čitaj - gluposti što sam radiio dok sam bio mlađi koje bi me mogle stići, nikakav komunizam niti suočavanje s istim me ne očekuje.
    ...'cause the rule is blood for blood!!!!!

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku