otiđi na legalis.hr, tamo će ti sigurno znat dat bolji savjet nego tu, a i brzi su poprilično!
Raspravljate o temi Besplatni pravni savjet u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Ima li smisla pisati ponovnu žalbu na rješenje o ovrsi(Hrvatskim vodama, za vodoslivnu naknadu; razlog žalbe: zastara), ako je prva ...
otiđi na legalis.hr, tamo će ti sigurno znat dat bolji savjet nego tu, a i brzi su poprilično!
E OVEKO U 2000 GODINI SAM BILA DUŽNA NEKU LOVU VIPU NAKON TUŽBE DUG SAM PODMIRILA SADA NAKON 7 GODINA SAM DOBILA U FIRMU OVRHU DA MI SKIDAJU SA PLAČE JER NISAM PODMIRILA SUDSKE TROŠKOVE U MEĐUVREMENU NISAM DOBILA NIKAKVU OPOMENU ZANIMA ME DALI SE MOGU IZVUČI IKAKO I KADA NASTUPA ZASTARA PROŠLO JE 7-8 GODINA. HVALA
izdat je nalaz od strane privatne klinike da sam pozitivna na heroin,na nalazu pise moje ime i prezime,datum i vrijeme uzimanja heroina.NIKAD NOGOM NISAM KROCILA U TU KLINIKU NITI SAM DALA MOKRACU SVOJU NA TESTIRANJE,NITI IMAM VEZE S TOM VRSTOM DROGE.TAJ PODMETNUTI NALAZ MI JE OZBILJNO UGROZIO BRAK I MORAL,A MOZE ME KOSTATI DA NA SUD IZGUBIM DVOJE DJECE.ZANIMA ME ZA STO MOGU PO ZAKONU DA TERETIM OVU KLINIKU,KOJU BI ODSTETU MORALI DA SNOSE,I S CIM MOGU DA IM PRIPRIJETIM.MOLIM VAS STO PRIJE ODGOVOR.STVAR JE HITNA!!!!![]()
Ne znam kako je u Crnoj Gori, ali ovde kod nas ih možeš prihavit policiji zbog falisificiranja podataka iz službene isprave, na primjer
A možeš ih i tužit za naknadu štete, na primjer
Skrbnica sam osobi koju je Centar za soc.skrb smjestio u psihijatrijsku bolnicu i tamo se nalazi više od 6 mjeseci.Po njima izgleda da neće nikada natrag.Muža i djece nema, braća ne žele ništa s njom i to su na CZSS izjavili, a ja sam joj u daljnjem krvnom srodstvu. E sada me zanima da li ja mogu iznamiti njen stan koji je u njenom vlasništvu bez da pitam u CZSS odobrenje budući da ona plaća smještaj u bolnici skoro cijelu penziju,i još grad participira u većem iznosu, tako da joj samo mali dio ostaje za podmirenje tekućih troškova(struja ,voda,komunalije). Da li ona može (lišena je poslovne sposobnosti, 70 joj je god.) napisati oporuku da meni ostavlja stan, ili taj stan postaje vlasništvo Grada budući da joj oni plaćaju razliku bolnice?
U toku brakorazvodne parnice darovnim ugovorom sam darovao stan,moja ostavstina,supruzi u zamjenu za kucu na selu,medjutim poslije razvoda ona to nijece i trazi pola kuce jer da taj stan ne ulazi u bracnu stecevinu.Kako to mogu dokazati,bio je to usmeni dogovor, ili kako mogu pobiti darovni ugovor.Hvala.
ako si stan kupio/naslijedio prije braka onda je to tvoja imovina i trebao bi imati papire za taj stan na tvoje ime (vlasnicki list, dokaz o nasljedjivanju itd.) i s datumom prije vjencanja
ako ste stan kupili nakon sto ste se vjencali onda je to bracna stecevina.
barem mislim da je tako.
a kako pobiti tajugovor, e to mozda pravnik zna i reci ce ti kad vidi tvoj post
imamo ih 2-3 na forumu
Tvoje ovlasti kao skrbnika su navedene u Rješenju Centra za socijalnu skrb kojim si ti postavljena za skrbnika. Ne znam je li štićenica potpuno ili djelomično lišena poslovne sposobnosti.
Šta se tiče sposobnosti oporučivanja - bilo kakva oporuka je valjana ako su ispunjene dvije pretpostavke:
1. da je oporuka u zakonom propisanoj formi
2. da je oporučitelj u trenutku oporučivanja sposoban za rasuđivanje
Ako nedostaje jedna od tih pretpostavki, oporuka ne vrijedi.
Nisam baš najbolje shvatio o čemu je riječ...
Kakvo je to bilo darovanje? Tko je kome šta darovao?Možeš li mi to malo pojasnit.
Inače, svaki promet nekretnina (prodaja, darovanje, bilo šta...) MORA biti u pismenom obliku. Usmeno darovanje nekretnina ne vrijedi.
Pismena forma je zakonom propisani oblik ugovora za prijenos vlasništva nekretnina, i ako tog pisanog oblika nema ugovor je ništav.
P.S. molio bi moderatora da spoji ovo sa onom postojećom temom o besplatnim pravnim savjetima
[QUOTE=damfisk;1695059]Kao prvo, postoji glavna tema za pravne savjete, tako da sam ja tek sad vidio ovo, pa odgovor ide sa zakašnjenjem:
Tvoje ovlasti kao skrbnika su navedene u Rješenju Centra za socijalnu skrb kojim si ti postavljena za skrbnika. Ne znam je li štićenica potpuno ili djelomično lišena poslovne sposobnosti.
Šta se tiče sposobnosti oporučivanja - bilo kakva oporuka je valjana ako su ispunjene dvije pretpostavke:
1. da je oporuka u zakonom propisanoj formi
2. da je oporučitelj u trenutku oporučivanja sposoban za rasuđivanje
Ako nedostaje jedna od tih pretpostavki, oporuka ne vrijedi.
hvala na odgovoru, nova sam na forumu(pa se još snalazim). Znam svoje ovlasti kao skrbnika, nego me zanimalo da li njena oporuka vrijedi ako je potpuno lišena poslovne sposobnosti