Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi Besplatni pravni savjeti u Znanost forumu; Evo vam malo pravnih savjeta... čisto onako jer sam dobra duša... Prvo ćemo malo o prometnim prekšajima, jer ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-12-06, 14:27   #1 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,100
damfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavan
Besplatni pravni savjeti

Evo vam malo pravnih savjeta... čisto onako jer sam dobra duša...

Prvo ćemo malo o prometnim prekšajima, jer vidim da na forumu ima dosta ovh bisera koji se opiju pa voze, ili se kurče i voze 200 na sat i sličnih tukaca....

Najbolji pravni savjet vam je da ne izvodite pizdarije, ne vozite pijani i ne pičite 200 na sat... ali već smo zaključili da taj savjet nećete poslušat, pa onda idemo dalje...

Kad vas gospodin djelatnik prometne policije (u daljnjem tekstu: pandur) zaustavi, te odradi to što ima odradit (dokumenti na uvid, alko-test, "znate li šta se napravili?" itd. i dr.) onda vam uruči nekoliko formularčića...

E pa jedan od tih formularčića zove se PREKRŠAJNI NALOG i u njemu piše koji se prekršaj počinili i koja je kazna.

Na taj prekršajni nalog imate pravo napisat PRIGOVOR i to u roku od 8 DANA od dana prekršaja. Taj prigovor je vrlo jednostavan. Samo navedete broj prekršajnog naloga (to je ono u gornjem desnom kutu), svoje ime i prezime i napišete «Nisam kriv za prekršaj koji mi se stavlja na teret». Potpišete se i to je sasvim dovoljno. Nisu potrebna nikakva obrazloženja, nikakve priče, lažni svjedoci i sl. Za prigovor je dovoljna samo ta jedna rečenica. Prigovor pišete u dva primjerka i ova primjerka (u istoj koverti!!!!) šaljete policijskoj postaji koja vam je napisala kaznu (tj. prekršajni nalog).

Šta se onda događa? Pa policija onda cijeli slučaj šalje na prekršajni sud... u prosjeku, da bi nalog došao do prekršajnog suda treba par mjeseci (u Splitu 3-4 mjeseca, u manjim mjestima to ide nešto brže, za Zagreb ne znam ali pretpostavljam kao i u Splitu...). nakon toga ide redovni postupak pred prekršajnim sudom, pa rješenje na koje ide žalba, pa onda sve ide na Visoki prekršajni sud...

Sve u svemu – postoji sasvim realna mogućnost da cijela stvar uđe u ZASTARU.
Da, zastara, ta magična riječ – apsolutna zastara za prekršaj iznosi 2 GODINE – dakle, ako od dana počinjenja prekršaja protekne dvije godine a stvar nije pravomoćno rješena – MIRNI STE i ne morate platit kaznu. Iako na prvi pogled izgleda predugo, u praksi vam te dvije godine jako brzo prođu, jer su prekršajni sudovi preopterećeni i jako često se događa da predmeti ulaze u zastaru.

U svakom slučaju - isplati se pokušat...

O žalbi i ostalim kvakama nekom drugom prigodom.

Ako ima kakvih potpitanja, slobodno napišite... odgovorit ću kad i ako budem od volje
Odgovori sa citatom
Star 15-12-06, 16:42   #2 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,883
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel
Re: Besplatni pravni savjeti

E ovo ja zovem dobrom temom.
A imao bih i pitanje za PM, ali tko će sad čekat 15 +15 +15 minuta dok mi se sve potrbno pootvara.
Odgovori sa citatom
Star 15-12-06, 18:59   #3 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

E, ovo je zbilja odlićna tema damfisk.. A i podforum

Citat:
Pravna pitanja i problemi, jave rasprave o zakonima u Lijepo Našoj
Izgleda da je gazda bio pijan za vrijeme dok je otvarao novi podforum

Ovaj... Volio bih da još nešto napišeš o pravu... Gladan sam znanja
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-12-06, 19:08   #4 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
eowyn je zabranio reputaciju

rep+
eowyn je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-12-06, 19:08   #5 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

Ajd meni napiši maturalni rad iz prava ... Šalim se... odlična tema. Svaka čast...

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-12-06, 19:22   #6 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,883
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

jave rasprave o zakonima u Lijepo Našoj

pa ako je nešto o javi i programiranju onda nek prebaci u računala i internet
Odgovori sa citatom
Star 15-12-06, 19:31   #7 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,344
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

krivo sam napisao, ispravljeno
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-12-06, 19:34   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,695
tzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu auru

hmmm jel spada tu i trgovačko pravo, mogo bi mi sredit kolokvij
Odgovori sa citatom
Star 15-12-06, 19:52   #9 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

To i meni treba za maturalni rad

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-12-06, 20:31   #10 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 36
Poruka: 3,663
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Evo jednog podpitanja Damfisk. Ako se ne varam, radarske kontrole bi trebale biti vidno označene (bar je tako, mislim, bilo kad sam bio mlađi) na 50-100m ispred mjesta gdje je kontrola- da li je tome tako i gdje to piše (zakon i br. članka)?

Zadnji Uredio Wolf-HR : 15-12-06 u 20:34.
Wolf-HR je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: besplatni pravni savjeti, pravni savjeti

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:14.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103