| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Pravo Raspravljate o temi Besplatni pravni savjeti u Znanost forumu; ok hvala na pomoći... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #92 (permalink) |
| -PIMPTATICA- | Re: Besplatni pravni savjeti uh koja tema, baš bi te priupitao nešto. danas sam bio na prekršajnom sudu, radi prekoračenja brzine. Smanjila mi je kaznu ali i nabila sudske troškove tako da sam na istom. za mjesec dana će biti 2 godine od događaja, ako ne platim i prođe znači 2 godine od prekršaja jel se to računa kao da je zastara stupila?
__________________ ---ex moderator--- |
| | |
| | #93 (permalink) |
| glup & gluplji Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Prvo se trebaš žalit... Ako se ne žališ, znači da je rješenje postalo pravomoćno unutar roka zastare Ako podneseš žalbu, rješenje niej pravomoćno, a teško da će žalba biti "obrađena" unutar zastarnog roka... Tako da će u tom slučaju stvar ući u zastaru
__________________ Sve žene nisu iste. Neke su još gore. |
| | |
| | #95 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Odrekao se prava na žalbu? ![]() Mislim da to ne možeš... Pogledaj malo bolje papir koji si dobio... pri dnu ti piše "pouka o pravnom lijeku" ili "pravna pouka" ili nešto slično... i tu ti kaže da u roku od 8 dana možeš podnijeti žalbu Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu
__________________ Sve žene nisu iste. Neke su još gore. |
| | |
| | #96 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 19-02-07
Poruka: 46
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Stari moj, ako i dođe s pet policajaca mogu te poljubiti samo u guzicu, jer u kuću ti mogu ući samo nalogom izdanim od suca. A za RTV pretplatu još nijedan sudac nije potpisao nalog za premetačinu. Bar ne u mojoj županiji. Provjerena informacija. Svi koji puštate kontrolore u kuću ste looseri, jer vam oni nemaju pravo ući niti u dvorište osim ako ih sami pustite. Na tu temu vam mogu napisati istinitu anegdotu. Došao kontrolor u dvorište i pita tipa koji je inaće policajac, i hoće da mu ovaj prijavi TV. Murijak kaže da nema TV, ovaj pita, kako nema a ima antenu na krovu. Ovaj će da voli antene i ako ne nestane iz dvorišta u roku odmah da će ga nositi s nogama naprijed iz dvorišta. Nestao je u vidu pare. Tako se to radi! Srećom za ovo sam čuo na vrijeme pa sam ih otpilio po kratkom postupku u dva navrata. Više nisu dolazili. |
| | |
| | #97 (permalink) | |
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Citat:
Ha, ha. Jeste li čitali strip, dok ste bili klinci, Bila & Bula u epizodi kad su s agencijom Tura Fura dobili put oko svijeta. I kad ih je taxist vozio na aerodrom, plin do jaja, a policajac na motoru za njima pod rotirkom, u jednom trenutku kaže:"Ovaj misli stići Jacka Brzanjca, haha, ne zna on tko je Jack Brzanjac" No, zahvaljujući svojoj umilnosti, dobrom i skrušenom ponašanju, najčešće kada sam napravio prekršaje za oduzimanje vozačke, sam prošao na licu mjesta samo sa minimalnom kaznom, npr, nešto bez pojasa, svjetla i sl. No kako se vozim, nikada pijan ali s prosječnom između 80 i 110, trebao sam odavno ostati bez vozačke. Još jedan važan savjet. Kada se vozite kao idioti, ne ponašajte se kao idioti. I ne skidajte ni u jednom trenutku pogled sa ceste, ni sekunde. Jer sekunda znači i više desetaka metara, ponekad i život. Gledajte naprijed sa deset očiju ali i iza sebe. Procjenjujte situacije vrlo točno jer vam to može spasiti život, ali i idiotu ispred vas, koji ne zna čemu služe komande u autu. Ako gledate dva auta ispred sebe i vidite da je onaj dva prije vas zakočio tada počnite kočiti prije nego onaj ispred vas. I uvijek pokrivajte mrtvi kut, a da ne govorim da pazite na one iza vas koji vas imaju namjeru prestići. Razmišljajte kao oni i uvijek očekujte njihovu pogrešnu procjenu. Vaša procjena i refleksi su najvažniji u brzoj vožnji. Jebeš sve ABS, ASR, SEREMISE i slična pomagala. Ako zajebeš sa svojom procjenom neće te nikakva automatika spasiti. I da još jedna stvar. Zaboravite na mobitel u autu! Ne zbog kazne nego zbog tuđih života. Ako se poželite ubiti, učinite to tako da ne ugrozite druge živote. | |
| | |
| | #98 (permalink) |
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Ajde i ja malo pitam! Trebao bi nekakve dozvole, tipa lokacijska i uporabna za postojeći stambeni objekat. Objekat je u obliku slova "L" dakle u "ključ". S tim da ključ navodno nema građevisnku, nego samo dio do ceste. Ali sam dobio uvjerenje bez problema da je objekat izgrađen prije '64.-te i da mu kao takvom ne treba građevinska, (valjda, ak sam dobro skužio) Nadalje, objekat je u cijelosti ucrtan u katastarski plan i dobio sam skicu cijelog objekta pravilno ucrtanog. Zanima me može li objekat biti ucrtan ako nema punovažeće dozvole. Nadalje u posjedu sam dozvole od prije 20 godine, koja je izdana u svrhu dogradnje dijela do ceste (etaža plus u vis) No u Općini su izgubili tu građevinsku. Jednostavno kažu da je nemaju u arhivi, a ja ju imam doma. No u njoj nema spomena o dvorišnom dijelu. Ja bih sada trebao vaditi neke dokumente za obavljanje posla kao fizička osoba (najam soba) u tom dijelu koji kao navodno nema nikakvu dozvolu ali je ucrtan. Ako si me uspio skužiti, trebam li ja za taj dio vaditi kakvu dozvolu ili ne s obzirom da je ucrtan u plan? |
| | |
| | #99 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Citat:
Uh.. koliko pitanja... Evo ovako, prvo da vidim jesam li dobro skužio cijelu situaciju... Postoji građevinska dozvola za dio objekta, a za dio nema dozvole? Je li tako? E sad - ti kažeš da imaš neku dozvolu, ali da su je u općini izgubili... Na što se odnosi ta dozvola koju ti imaš? Na dio objekta koji ima dozvolu, ili na dio koji je nema? Ili možda za cijeli objekat? U katastru je bilo moguće uplanit objekat iako nema građevinsku dozvolu.. sada se to više ne može, ali prije se moglo. Koliko ja znam, ti se možeš prijavit kao iznajmljivač soba ako imaš dokaz da si vlasnik tih soba koje želiš iznajmljivat - dakle, da si u zemljišnoj knjizi u sudu (vi kažete - gruntovnica) uknjižen kao vlasnik (tzv. vlasnički list)... ne trebaju ti građevinske dozvole.... To je ovako, "iz glave"... za 100% točnu informaciju morao bi se raspitat...
__________________ Sve žene nisu iste. Neke su još gore. | |
| | |
| | #100 (permalink) | |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,015
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Citat:
![]()
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) | |
| | |
![]() |
| Tagovi: besplatni pravni savjeti, pravni savjeti |
« Predugovor o zaposlenju
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:30.

Tvoja bojna čuva Liku, biser zemlje, našu diku ! 

---ex moderator---