Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi Besplatni pravni savjeti u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: ševa čekaj, ti prosječno voziš između 80 i 110 km/h (uzmimo da je to često u ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-03-07, 10:34   #101 (permalink)
Banned

Datum registracije: 19-02-07
Poruka: 46
JuricaBrzanjac se izdvaja iz mase
Re: Besplatni pravni savjeti

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
čekaj, ti prosječno voziš između 80 i 110 km/h (uzmimo da je to često u naselju). time ne ugrožavaš živote?
Got me! Na ravnim dijelovima ceste, kada nije prometno. Cesta je magistralna.
Ograničenje je 70. Ugrožavam dakako. Jednako kao i oni koji se voze 70. Samo što će meni trebati koji metar više za zaustavljanje od njih. Ali zato ne skidam pogled sa ceste i nikada nisam imao problema. Ako naiđem na druga vozila usporim. Ne izazivam vraga prestizanjem na nepreglednim djelovima i nikada ne oduzimam prednost vozilima iz suprotnog smjera. To mi je pravilo.
JuricaBrzanjac je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-03-07, 10:37   #102 (permalink)
Banned

[quote=damfisk;225990]
Postoji građevinska dozvola za dio objekta, a za dio nema dozvole?
Je li tako?

E sad - ti kažeš da imaš neku dozvolu, ali da su je u općini izgubili...

Na što se odnosi ta dozvola koju ti imaš? Na dio objekta koji ima dozvolu, ili na dio koji je nema? Ili možda za cijeli objekat?

U katastru je bilo moguće uplanit objekat iako nema građevinsku dozvolu.. sada se to više ne može, ali prije se moglo.

Koliko ja znam, ti se možeš prijavit kao iznajmljivač soba ako imaš dokaz da si vlasnik tih soba koje želiš iznajmljivat - dakle, da si u zemljišnoj knjizi u sudu (vi kažete - gruntovnica) uknjižen kao vlasnik (tzv. vlasnički list)... ne trebaju ti građevinske dozvole....
QUOTE]

Dobro si shvatio. ja imam dozvolu za dio objekta koju su oni u općini izgubili. Ali cijeli je objekat ucrtan. Pa da li trebam vaditi građevinsku, lokacijsku i uporabnu na ovo za što ne postoji dozvola a ucrtano je. Ako ti nije problem, možeš li se raspitati. Kada češ imati vremena, neobavezno. Hvala.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-03-07, 14:28   #103 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,857
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

pazi... ako ti imaš pravomoćnu građevinsku dozvolu, a oni iz općine tvrde da su je izgubili, onda ne trebaš ništa činit iznova

Trebaš sa tom građevinskom dozvolom koju imaš otići u općinu i podnijeti formali zahtjev da se rekonstruira predmet (spis), odn, da se "ponovno provede" postupak u kojem je ta tvoja dozvola izdana.

Oni to moraju napravit. Kad to provedu, onda imaš dozvolu, i više ništa ti ne treba.

Za taj drugi dio objekta - ne znam kakva je situacija - to se moraš raspitat direktno na općini.. možda nije dozvoljena gradnja, možda jest, možda su prekoračeni zadani gabariti... možda se može "ozakonit" taj dio objekta, možda ne može...

To će ti najbolje reć netko u općini.

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 09-03-07, 11:14   #104 (permalink)
Banned

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
pazi... ako ti imaš pravomoćnu građevinsku dozvolu, a oni iz općine tvrde da su je izgubili, onda ne trebaš ništa činit iznova

Trebaš sa tom građevinskom dozvolom koju imaš otići u općinu i podnijeti formali zahtjev da se rekonstruira predmet (spis), odn, da se "ponovno provede" postupak u kojem je ta tvoja dozvola izdana.

Oni to moraju napravit. Kad to provedu, onda imaš dozvolu, i više ništa ti ne treba.

Za taj drugi dio objekta - ne znam kakva je situacija - to se moraš raspitat direktno na općini.. možda nije dozvoljena gradnja, možda jest, možda su prekoračeni zadani gabariti... možda se može "ozakonit" taj dio objekta, možda ne može...

To će ti najbolje reć netko u općini.
Thnx a million!!
Ipak mi još uvijek nije jasno da se nešto može ucrtati a da ne postoji adekvatna dozvola. Osim toga koliko znam gradnja je dozvoljena, jer više manje svi i prije i iza mene imaju istu vrstu gradnje na svojim gradilištima pa ne vjerujem da je zabranjeno samo na mojem gradilištu. No, raspitat ću se na općini. thnx again
Odgovori sa citatom
Star 09-03-07, 13:10   #105 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: JuricaBrzanjac Pogledaj Poruke
Thnx a million!!
Ipak mi još uvijek nije jasno da se nešto može ucrtati a da ne postoji adekvatna dozvola. Osim toga koliko znam gradnja je dozvoljena, jer više manje svi i prije i iza mene imaju istu vrstu gradnje na svojim gradilištima pa ne vjerujem da je zabranjeno samo na mojem gradilištu. No, raspitat ću se na općini. thnx again
Kažem ti - prije se moglo... sada više ne.

Zašto ti to nije jasno. Pa građevinske dozvole izdaje jedna služba, a ucrtavanje u katastarske mape (tzv. "uplanjivanje") provodi sasvim druga služba. Dovoljno ti je da angažiraš geometra, on izradi elaborat, preda ga katastru i objekat je ucrtan.

Jebe se njih imaš li ti dozvole il nemaš.. o tome vodi brigu druga služba... Ako nemaš dozvolu, građ. inspektor donese rješenje o rušenju i zdravo.

Te dvije stvari nisu nužno povezane.

damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 10-03-07, 11:09   #106 (permalink)
-PIMPTATICA-

Datum registracije: 01-05-04
Godina: 21
Poruka: 1,664
k-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku k-fLiP

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Odrekao se prava na žalbu?

Mislim da to ne možeš...

Pogledaj malo bolje papir koji si dobio... pri dnu ti piše "pouka o pravnom lijeku" ili "pravna pouka" ili nešto slično... i tu ti kaže da u roku od 8 dana možeš podnijeti žalbu Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu
Ovo mi piše na papiru:

Okrivljeniku je usmeno priopćeno ovo rješenje, te je poučen o pravu i roku za žalbu, kao i da može tražiti pismeni otpravak ovog rješenja, a potom mu je dostavljen prijepis ovog rješenja.
Nakon toga okrivljenik izjavljuje:
"Odričem se prava na žalbu, te ne tražim pismeni otpravak ovog rješenja."
Slijedom navedenog, obrazloženje rješenja izostavljeno je kao nepotrebno, a u smislu čl. 198 st. 4 Zakona o prekršajima.

Misliš da ima smisla svejedno poslat žalbu?
Odgovori sa citatom
Star 10-03-07, 15:09   #107 (permalink)
women loving misogynist

A kada je to bilo? Mislim, kad si točno bio na sudu i po posr.. ovaj, izjavio?

Točan datum kada si bio na sudu?

damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 11-03-07, 12:31   #108 (permalink)
-PIMPTATICA-

Datum registracije: 01-05-04
Godina: 21
Poruka: 1,664
k-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono neštok-fLiP ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku k-fLiP

5.3.2007.

Ovaj ponedjeljak.
Odgovori sa citatom
Star 11-03-07, 13:00   #109 (permalink)
Starter

Datum registracije: 11-03-07
Godina: 30
Poruka: 2
Dude se izdvaja iz mase

Ja imam veliku brigu.Naime izazvao sam nezgodu u kojoj je jedan drugar izgubio život.Sudjenje je prošlo,njegovi roditelji se nisu pridružili optužnici,i ja sam osudjen na 18 meseci zatvora.Moj odvjetnik se žalio,javni tužilac nije, i sudija vrati slučaj na prvostepeni sud.Sada oštećeni hoće da se pridruže optužnici (ne znam iz kog razloga) ,sudija im je rekao da ne može da mi da više od prve presude,jer se javni nije žalio,a njihove izjave iz prvog procesa se uzimaju u obzir.Odvjetnik me ubedjuje da je nemoguće da mi poveća kaznu, mada kod mene je sve moguće, i zato me interesuje vaše mišljenje,iskustva,ili bilo šta što bi moglo da me izvuče iz ovog pakla neizvesnosti ! Unapred zahvalan
Dude je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-03-07, 18:04   #110 (permalink)
women loving misogynist

Evo ovako...

Kao prvo - po jeziku pretpostavljam da nisi iz Hrvatske, tako da te odmah moram upozorit da se zakoni mogu razlikovat, pa svaki moj savjet trebaš uzest sa rezervom...

Kao drugo - po našem zakonu oštećenik (u tvom slučaju - roditelji poginulog) mogu se u bilo kojem trenutku priključit optužnici odn. preuzet optužnicu umjesto javnog tužitelja (ako javni tužitelj odustane)

Kao treće - ako se na prvostupanjsku presudu žalio samo okrivljenik (a ne državni tužitelj), onda nova presuda NE MOŽE IĆI NA ŠTETU OKRIVLJENOG. To je univerzalno pravilo koje važi u svim pravnim sustavima i u svim zemljama. Tu možeš biti 100% siguran da nova kazna neće bit teža od izrečene.

Eto. Nadam se da sam bio od pomoći.

damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: besplatni pravni savjeti, pravni savjeti

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108