| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Pravo Raspravljate o temi Besplatni pravni savjeti u Znanost forumu; ma kakvi... ni slučajno Zastarni rok od 2 godine važi samo za prekršaje Za kaznena djela zastara se ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #141 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,829
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti ma kakvi... ni slučajno Zastarni rok od 2 godine važi samo za prekršaje Za kaznena djela zastara se računa drugačije, postoje različiti rokovi a neka djela ne zastarjevaju Ovako na pamet se ne može reć kolika je zastara. Trebam točno znati za koje ga se djelo tereti, pa se prema tome utvrdi kolika je zastara.
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
| | #142 (permalink) |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,329
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti ma, namam ni ja pojma točno. samo znam da je gospodin išao ukras auto i da ga je murija ćopila dok je bio u auto na parkingu, a auto je bio ugašen i pokušavo ga je spojit na žice
__________________ http://www.dubailand.ae/ |
| | |
| | #144 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Nema nikakve veze. Propustio si rok, tvoj prigovor neće se uvažit - kao da ga nisi ni poslao
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
| | #145 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 07-02-07 Lokacija: greenzagoritis
Poruka: 339
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Molim te za pomoć imam vinograd na stepenastom brdu s tim da je prvi vlasnik na ulazu stepenice neko drugi ,pa opet jedan gospodin ima vikend pa ja iza njih ,ali s tim da je gruntovno je podjeljeno 1/2 tako da sam vlasnik one druge polovice ja .Prodajem sad svoj dio u nizu toj prvoj gospođi i prije nego potpišem da nebi bilo kakvih problema kako da se to pravno reguliram?HVALA TI |
| | |
| | #146 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Citat:
Gledano s "dna brda" prva parcela je u vlasništvu neke gospođe, zatim je druga parcela (na kojoj je vikendica) u vlasništvu nekog gospodina, i onda treća parcela je tvoja. Kako onda ti imaš samo 1/2 treće parcele? Tko je vlasnik druge polovice tvoje parcele? Inače, pravno to nije nikakav problem. Sastavi se ugovor o kupoprodaji u kojem ti, kao vlasnik 1/2 parcele br. xy prodajeć taj svoj udio osobi tojitoj. Ugovor se ovjeri kod javnog bilježnika i gotova priča.
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin | |
| | |
| | #147 (permalink) |
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti To su tri parcele na jednoj stepenici,a nemaju prilaznog puta s ceste hodamo po parceli prve gospođe do puta i ona je vlasnik pol a mi pol a u sredini je taj gosp.i njegov dio je kod te gosp.i u našem dijelu malo ludo.. |
| | |
| | #148 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Pa eto, rekao sam ti - najobičniji ugovor o kupoprodaji nekretnine. To ti može sastavit bilo koji odvjetnik, pa čak i javni bilježnik. Nije neka mudrost ![]()
| | |
| | #149 (permalink) |
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti znači nema veze kaj taj gosp.u sredini nije gruntovni vlasnik svoje vikendice nego smo mi i ta gospođa gruntovno uknjiženi vlasnici njegova dijela strah me da ne potpišem istovremenu prodaju i njegovog dijela zemlje |
| | |
| | #150 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti A čuj.. možeš prodat samo ono na što si uknjižen... pa sad - ovisno o stanju u zemljišniku. Može se u ugovoru opisat parcela koja se prodaje (npr: sjeverni dio te i te parcele... južno od kuće... zapadno od zida....), kužiš? Ali ako je takav iznered u zemljišniku, možda bi bilo pametnije prvo to sve sredit? Ne mogu ti ovako napamet dat točan savjet ako ne znam kakvo je vlasničko i posjedovno stanje na terenu... Morat ćeš se raspitat kod nekog odvjetnika ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: besplatni pravni savjeti, pravni savjeti |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:48.