Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi Besplatni pravni savjeti u Znanost forumu; ma kakvi... ni slučajno Zastarni rok od 2 godine važi samo za prekršaje Za kaznena djela zastara se ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-04-07, 15:09   #141 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,829
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Besplatni pravni savjeti

ma kakvi... ni slučajno

Zastarni rok od 2 godine važi samo za prekršaje

Za kaznena djela zastara se računa drugačije, postoje različiti rokovi a neka djela ne zastarjevaju

Ovako na pamet se ne može reć kolika je zastara. Trebam točno znati za koje ga se djelo tereti, pa se prema tome utvrdi kolika je zastara.
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
Copyright by Davor Burazin
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-04-07, 15:13   #142 (permalink)
Crazy Kure s Bmw-om

Datum registracije: 20-06-05
Godina: 24
Poruka: 2,329
HornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auru

ma, namam ni ja pojma točno.

samo znam da je gospodin išao ukras auto i da ga je murija ćopila dok je bio u auto na parkingu, a auto je bio ugašen i pokušavo ga je spojit na žice
Odgovori sa citatom
Star 16-04-07, 13:31   #143 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,788
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

kaj ako pošaljem prigovor nakon 13 dana jel ima kakve veze
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-04-07, 13:49   #144 (permalink)
nevoljen

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Nema nikakve veze.

Propustio si rok, tvoj prigovor neće se uvažit - kao da ga nisi ni poslao
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-04-07, 07:03   #145 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-02-07
Poruka: 339
gollum007 se izdvaja iz mase

Molim te za pomoć imam vinograd na stepenastom brdu s tim da je prvi vlasnik na ulazu stepenice neko drugi ,pa opet jedan gospodin ima vikend pa ja iza njih ,ali s tim da je gruntovno je podjeljeno 1/2 tako da sam vlasnik one druge polovice ja .Prodajem sad svoj dio u nizu toj prvoj gospođi i prije nego potpišem da nebi bilo kakvih problema kako da se to pravno reguliram?HVALA TI
gollum007 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-04-07, 13:37   #146 (permalink)
nevoljen

Citat:
Pravi autor: gollum007 Pogledaj Poruke
Molim te za pomoć imam vinograd na stepenastom brdu s tim da je prvi vlasnik na ulazu stepenice neko drugi ,pa opet jedan gospodin ima vikend pa ja iza njih ,ali s tim da je gruntovno je podjeljeno 1/2 tako da sam vlasnik one druge polovice ja .Prodajem sad svoj dio u nizu toj prvoj gospođi i prije nego potpišem da nebi bilo kakvih problema kako da se to pravno reguliram?HVALA TI
Ako sam dobro shvatio - stanje je slijedeće:

Gledano s "dna brda" prva parcela je u vlasništvu neke gospođe, zatim je druga parcela (na kojoj je vikendica) u vlasništvu nekog gospodina, i onda treća parcela je tvoja.

Kako onda ti imaš samo 1/2 treće parcele? Tko je vlasnik druge polovice tvoje parcele?

Inače, pravno to nije nikakav problem. Sastavi se ugovor o kupoprodaji u kojem ti, kao vlasnik 1/2 parcele br. xy prodajeć taj svoj udio osobi tojitoj. Ugovor se ovjeri kod javnog bilježnika i gotova priča.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-04-07, 14:58   #147 (permalink)
Regularni forumas

To su tri parcele na jednoj stepenici,a nemaju prilaznog puta s ceste hodamo po parceli prve gospođe do puta i ona je vlasnik pol a mi pol a u sredini je taj gosp.i njegov dio je kod te gosp.i u našem dijelu malo ludo..
gollum007 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-04-07, 15:04   #148 (permalink)
nevoljen

Pa eto, rekao sam ti - najobičniji ugovor o kupoprodaji nekretnine. To ti može sastavit bilo koji odvjetnik, pa čak i javni bilježnik. Nije neka mudrost
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-04-07, 15:20   #149 (permalink)
Regularni forumas

znači nema veze kaj taj gosp.u sredini nije gruntovni vlasnik svoje vikendice nego smo mi i ta gospođa gruntovno uknjiženi vlasnici njegova dijela strah me da ne potpišem istovremenu prodaju i njegovog dijela zemlje
gollum007 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-04-07, 15:26   #150 (permalink)
nevoljen

A čuj.. možeš prodat samo ono na što si uknjižen... pa sad - ovisno o stanju u zemljišniku.

Može se u ugovoru opisat parcela koja se prodaje (npr: sjeverni dio te i te parcele... južno od kuće... zapadno od zida....), kužiš?

Ali ako je takav iznered u zemljišniku, možda bi bilo pametnije prvo to sve sredit?

Ne mogu ti ovako napamet dat točan savjet ako ne znam kakvo je vlasničko i posjedovno stanje na terenu...

Morat ćeš se raspitat kod nekog odvjetnika
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: besplatni pravni savjeti, pravni savjeti

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:48.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113