| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Pravo Raspravljate o temi Besplatni pravni savjeti u Znanost forumu; dostava je neuredna. to je očito. al šta se postupka tiče tebi je proša voz (vlak). čim pišeš ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #461 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: najlipši grad na svitu Godina: 30
Poruka: 1,800
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti dostava je neuredna. to je očito. al šta se postupka tiče tebi je proša voz (vlak). čim pišeš prigovor znači da imaš rješenje (ergo dostava je izvršena). zahvali predsjedniku-idiotu al da se sad pozivaš na neurednu dostavu ne b ništa napravija. uloži prigovor zbog drugih razloga od trubljenja na dostavu ti ovaj put nema vajde
__________________ Fazore na pozdrav kad vidiš komandanta, Fazore u zrak kad vidiš komandanta, Data, Data, Data, Data, Data, Data |
| | |
| | #462 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 13-05-08
Poruka: 4
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti -pravo na prigovor je 8 dana koje tece od dana(aj ga znaj) ali cu se pozvat na onaj kada sam nasao kuvertu u sanducicu... -predsjednik kucnog savjeta/predstavnik stanara je suprotna stranka/strana koja je ukljucena u sadrzaj rijesenja,radi se o pricuvi koju nisam placao iz razloga jer se doticni razbacuje novcem stanara tako sto narucuje kamere i raznu opremu koju jedino on koristi,svi su dobili isti parlafon on je sebi i prijatelju stavio sa medju pozivom,zajednicki prostor je davao godinama prijatelju obrtniku na koristenje bez naknade a kad su se posvadjali trazio je da svi potpisemo da mu se naplacuje itd.ima tih nebuloze u nedogled...tako da je on ustvari razlog ne placanja i strana koja nije smijela nikako dobit tu ulogu da mi dostavi jer se moze reci da je tu biljeznik bio pristrani...vjerovatno zbog neznanja za ulogu doticnog ali svakako nije nacin i da nema veze s tim!eto mozda vam bude interesantno kao slucaj za analizu,idem nastavit sa pisanjem prigovora...hvala u svakom slucaju! ![]() |
| | |
| | #463 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 17-02-07 Godina: 25
Poruka: 218
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Imam pitanje...zanima me koliko otprilike traje proces tužbe određenog osiguranja u slučaju prometne nezgode? naime prije 5 mjeseci sam imala prometnu u kojoj je druga strana priznala krivicu i njeno osiguranje je platilo štetu na automobilu, u međuvremenu sam cijelo vrijeme bila na liječenju koje još uvijek traje, ali je pri kraju i sve sam prijavila odvjetniku prije cca 2 mjeseca...zanima me čisto iskustva nekog tko je imao sličnu situaciju koliko bi otprilike to sve trajalo? ići će se na nagodbu, a u slučaju da bude nepovoljna na tužbu...hvala! |
| | |
| | #464 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: najlipši grad na svitu Godina: 30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti pa i nema ti tu baš točnog odgovora. ovisi o sudu. u zagrebu i splitu bi najduže trajalo, u manjim sudovima kraće. međutim tebi liječenje još traje. tek kad se završi liječenje odvjetnik će poslat papire osiguravajućem društvu, onda ćeš čekat njihov odgovor, par tjedana, mjesec-dva. opet ovisi.
__________________ Fazore na pozdrav kad vidiš komandanta, Fazore u zrak kad vidiš komandanta, Data, Data, Data, Data, Data, Data |
| | |
| | #465 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 17-02-07 Godina: 25
Poruka: 218
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Citat:
![]() | |
| | |
| | #466 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 23-05-08
Poruka: 1
![]() | here's the story: obitelj s dvoje male djece ušla u sloveniju ( = EU). par metara dalje carinska kontrola utvrdi da su u prekršaju (skrivljenom iz neznanja). nakon 5 sati majka i djeca pušteni kući, suprug/otac zadržan - oduzeta putovnica i upućen naredni dan u maribor na carinski sud ili tako nešto. nakon 3 dana (dvije noći), podosta muljanja i mazanja oči od strane državnih službenika, suprug uplaćuje 500,00 EUR kazne (cifra znatno manja od početne koju su pokušavali utjerati) i na granici podiže zaplijenjenu putovnicu i robu. zatim pri izlasku (2 metra dalje) dolazi do zanimljive situacije: ispostavi se da su EU službenici učinili veeeliku pogrešku jer suprugu treba viza za ulazak u EU (u RH ima stalni boravak), a unutra je pušten na graničnom prijelazu bez ikakvih problema, uredno ima štambilj u putovnici. znači: da su službenici uradili svoj posao, ne bi niti bio mogao ući u EU i biti uopće u mogućnosti počiniti dotični prekršaj (iz neznanja) za koji je naplaćena kazna od 500,00 EUR. vjerujem da postoji osnova za žalbu/tužbu, i dobivanje povrata sredstava, naknade štete ili sl.? ponizno molim mišljenje o navedenoj situaciji i eventualno savjet o daljnjim koracima, unaprijed hvala =) |
| | |
| | #467 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 28-01-07
Poruka: 22
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti kratko pitanje: ovaj famozni zakon o sprječavanju nereda na športskim stadionima, zanima me dal se mjera opreza (zabrane posjecivanja sportskih događanja) dodjeljuje pri svakom krsenju ovog zakona ili ima neka pravila? |
| | |
| | #468 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 20-06-08 Lokacija: Pazin Godina: 20
Poruka: 3
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Imam jedno pitanje oko kojeg trebam savjet. ovih sam dana dobila prekršajni nalog sa kaznom od 1500 kuna + troškovi postupka, jer sam u prosincu 2006.god. prilikom kontrole po policijskim službenicima koristila nevažeću osobnu iskaznicu tj.osobnu iskaznicu kojoj je istekao rok važenja nekih 2 mjeseca a nisam podnijela zahtjev za izdavanje nove. imam pravo prigovora prekršajnom sudu pa Vas molim da mi savjetujete šta da napišem u prigovoru, s obzirom da zaista nisam imala nikakvu namjeru kršiti zakon nego sam u potpunosti zaboravila da mi osobna istekla. znam da me to ne opravdava, al za pola godine nastupa zastara pa.... želim napisat taj prigovor a ne znam šta da napišem u svoju obranu. imam još 3 dana da podnesem prigovor pa Vas molim da mi pomognete... unaprijed hvala. |
| | |
| | #469 (permalink) | ||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
ako baš oćeš obrazlagat napiši ono šta se napisala ovdi. ![]() samo mi se čini da je kazna od 1.500,00 prevelika za nevažeću osobnu - da nije tu još mešto - ,a možda i griješin (ne da mi se kopat po zakonima - u depresiji san )
__________________ Fazore na pozdrav kad vidiš komandanta, Fazore u zrak kad vidiš komandanta, Data, Data, Data, Data, Data, Data | ||||
| | |
| | #470 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 20-06-08 Lokacija: Pazin Godina: 20
Poruka: 3
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Hvala Ti... potražila sam ja u zakonu, i propisana kazna za služenje osobnom iskaznicom koja ne služi svrsi iznosi od 3000 do 4500 kuna.al s obzirom da nikad nisam prekršajno kažnjavana i valjda je uzeto u obzir da sam student,sudac mi izrekao kaznu ispod zakonskog minimuma propisane novčane kazne, smatrajući da će se i sa ublaženom kaznom postići svrha kažnjavanja. tako da, ljudi moji, gledajte kada Vam ističu dokumenti!!! eh, još nešto. ako mi prigovor bude odbijen prije nego nastupi zastara, imam li pravo žalbe? mislim da imam al bit ću na miru tek ako mi to netko potvrdi. tnx... Zadnji Uredio Nessa : 21-06-08 u 19:46. |
| | |
![]() |
| Tagovi: besplatni pravni savjeti, pravni savjeti |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:59.

)