Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi Besplatni pravni savjeti u Znanost forumu; nakon izjavljenog prigovora protiv prekrsajnog naloga prekrsajni sud mora provesti redovni prekrsajni postupak koji zavrsava donosenjem rjesenja protiv kojeg imas ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 21-06-08, 20:38   #471 (permalink)
Starter

Datum registracije: 16-06-08
Godina: 33
Poruka: 9
beralios se izdvaja iz mase
Re: Besplatni pravni savjeti

nakon izjavljenog prigovora protiv prekrsajnog naloga prekrsajni sud mora provesti redovni prekrsajni postupak koji zavrsava donosenjem rjesenja protiv kojeg imas pravo zalbe visokom prekrsajnom sudu u zagrebu. pri tome valja imati na umu da u redovnom postupku sud nije vezan pravilom zabrane reformacije in peius sto znaci da ti moze izreci i strozu kaznu od one koja je izrecena prekrsajnim nalogom.
beralios je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-06-08, 20:51   #472 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-06-08
Godina: 20
Poruka: 3
Nessa se izdvaja iz mase

zahvaljujem!
a dobro, nije mi ni važno ako mi sud izreče veću kaznu jer za pola godine nastupa zastara. a toliko mislim da će proć s obzirom da još imam pravo žalbe. hvala još jednom
Nessa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-06-08, 16:10   #473 (permalink)
Starter

Datum registracije: 29-06-08
Poruka: 1
aa97 se izdvaja iz mase

imam pitanje u vezi civilne dražbe. sta to uopce znaci i kako je posstupak u svezi toga??? unaprijed zahvaljujem.
aa97 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-06-08, 19:14   #474 (permalink)
Starter

Datum registracije: 16-06-08
Godina: 33
Poruka: 9
beralios se izdvaja iz mase

ukratko - dražba je javna prodaja, najcesce nekretnine a provodi je sud u ovrsnom postupku ili u postupku civilnog razvrgnuca suvlasnistva na nekretnini. ako se radi o prodaji u ovrsnom postupku onda se novac koji je dobiven prodajom isplacuje vjerovniku - ovrhovoditelju, a ostatak se vraca duzniku - ovrseniku. ta drazba se provodi da bi se naplatio netko tko je uspio u parnici pred sudom a duznik mu nije dobrovoljno podmirio potrazivanje. ako se drazba provodi radi civilne diobe ili razvrgnuca suvlasnistva rezultat je taj da onaj tko najvise ponudi za nekretninu dobije istu u vlasnistvo u cijelosti a ostali suvlasnici dijele izlicitiranu cijenu razmjerno svojem suvlasnickom dijelu.

i u jednom i u drugom postupku na drazbi moze sudjelovati bilo koja prava ili fizicka osoba, pod pretpostavkom da je prije drazbe uplatila osiguranje od 10% procijenjene vrijednosti. sama drazba se provodi tako da zainteresirani licitiraju dok ne preostane jedan koji je ponudio najveci iznos.
beralios je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 18:33   #475 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-07-08
Poruka: 2
elko80 se izdvaja iz mase

Pozzzzzzz imam jedno pitanje za sve koji mi mogu pomoci.ZET MI JE PRIVEDEN OD STRANE GRANICNE POLICIJE POD SUMNJOM DA JE OSUMLJICEN ZA KRIVICNO DJELO TRGOVINA SA LJUDIMA.Dobio je odma mjesec dana istrage al nista nisu dokazali .Sada je 6mjesec kako je tamo ajos ga nepustaju niti imaju dokaza pa vas molim da mi kazete kome da se obratim i sta da radim .Svjedok koji je svjedovio protiv njega je rekao da on nije taj covjek kojeg traze kad je bilo prepoznavanje.on je invalid 70 posto i koliko e najvise moze ostat u pritvoru samo pod sumljom hvala unaprijed
elko80 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 19:06   #476 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,937
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

čim je u pritvoru znači da je pravomoćno rješenje o provođenju istrage šta znači da postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo plus postoji jedan od pritvorskih razloga (pobjeći će, utjecat na svjedoke, uništit dokaze, teško djeo)
obratit se trebaš odvjetniku al onje u pritvoru i već ima odvjetnika kojeg plaća država (ako on nije sam angažira svog)
Tamo je Dalmacijaaaaaa!
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-07-08, 21:57   #477 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-07-08
Poruka: 2
elko80 se izdvaja iz mase

to je sve u redu al me interesuje posto je drzavljanin bosne i hercegovine kako mogu toliko da ga drze bez ijednog dokaza. dali bi se trebo obratit ambasadi u hrvatskoj BIH da oni traze svog drzavljanina.jel nemogu ce je da toliko bude pod istragom a da ga nemogu optuziti ni za jednu sitnicu stvrno mi nije jasno .samo me interesuje da li bi preko ambasade mogo sta uradit hvala unaprijed
elko80 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-07-08, 09:54   #478 (permalink)
Starter

Datum registracije: 04-07-08
Poruka: 1
trnek2 se izdvaja iz mase
problemi sa susjedom odvjetnicom

Molim HITNO pravni savjet u vezi mog slučaja: ovako, iznad mene u stanu se nalazi odvjetnički ured i točno iznad mog prozora imaju instalirane 4 vanjske jedinice klima uređaja i kada su im uključene unutarnje jedinice - na vanjskim se čuje iritantna vibracija. Već sam ih par puta upozoravao čak sam i nabavio broj njihovog instalatera te isto tako molio da mu se javi kako bi im dodatno namontirao antivibrant gume da se izbjegne buka, ali nisam naišao na razumijevanje jer problem nije uklonjen već godinu dana. što bi pravno mogao poduzeti i na kojim temeljima, hvala. molim pomoć na trnek@net.hr
trnek2 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-07-08, 11:50   #479 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,937
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat
Re: problemi sa susjedom odvjetnicom

Citat:
Pravi autor: elko80 Pogledaj Poruke
to je sve u redu al me interesuje posto je drzavljanin bosne i hercegovine kako mogu toliko da ga drze bez ijednog dokaza. dali bi se trebo obratit ambasadi u hrvatskoj BIH da oni traze svog drzavljanina.jel nemogu ce je da toliko bude pod istragom a da ga nemogu optuziti ni za jednu sitnicu stvrno mi nije jasno .samo me interesuje da li bi preko ambasade mogo sta uradit hvala unaprijed
zato i je u pritvoru jer je strani državljanin, ode li u bosnu postat će nedostupan.
iako nan pravosuđe nije bajno teško da ga drže bez ijednog dokaza.
postoji zakonon propisano maximalno trajanje pritvora u istragi, te ga toliko i mogu držat u pritvoru dok ga ne optuže (podignu optužnicu)
neće ambasada u bosni išta moći napraviti

Citat:
Pravi autor: trnek2 Pogledaj Poruke
Molim HITNO pravni savjet u vezi mog slučaja: ovako, iznad mene u stanu se nalazi odvjetnički ured i točno iznad mog prozora imaju instalirane 4 vanjske jedinice klima uređaja i kada su im uključene unutarnje jedinice - na vanjskim se čuje iritantna vibracija. Već sam ih par puta upozoravao čak sam i nabavio broj njihovog instalatera te isto tako molio da mu se javi kako bi im dodatno namontirao antivibrant gume da se izbjegne buka, ali nisam naišao na razumijevanje jer problem nije uklonjen već godinu dana. što bi pravno mogao poduzeti i na kojim temeljima, hvala. molim pomoć na trnek@net.hr
vibracije su štetne imisije i ti imaš pravo zahtjevat od susida da ukloni njihov razlog.
zapriti im tužbon, provaj se dogovorit, a ako to ne uspiješ pođi u nekog odvjetnika i tuži ih
Tamo je Dalmacijaaaaaa!
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-07-08, 21:17   #480 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-03-08
Poruka: 1,122
Inšpektor se izdvaja iz maseInšpektor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Inšpektor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Inšpektor

ovako
npr, čovac preko oglasnika prodaje konzolu, nova zapakirana...
pri dolasku na servis potrebno je dati ovjerenu garanciju te račun
kada se dobije u nagradnoj igri, dobi se samo garancija
i crkne konzola i kaj sada?
samo garancija je dovoljna?
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: besplatni pravni savjeti, pravni savjeti

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:52.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113