| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Pravo Raspravljate o temi Besplatni pravni savjeti u Znanost forumu; pa možeš očekivat da ćeš bit pozvan i raspoređen na neko ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti pa možeš očekivat da ćeš bit pozvan i raspoređen na neko mjesto na rad ne znam kako je to u Zagrebu rješeno, ali ovde u Splitu raspoređivat će se na rad u "Parkove i nasade" dakle vrtlarenje po gradskim parkovima
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #42 (permalink) |
| charolastra | Re: Besplatni pravni savjeti Znam dosta ljudi u Bjelovaru koji su pretvorili kazne u taj dobrotvorni ili dobrovoljni rad i još nijedan nije pozvan. Jel se zna kada će to krenuti u HR ili svaka županija određuje za sebe?
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #43 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti To svaki prekršajni sud dogovara na svome području... koliko ja znan za sada su samo Zagreb i Split poduzeli neke korake u realizaciji toga
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #44 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 16-11-05 Lokacija: Split
Poruka: 249
![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Ja danas idem na prekrsajni. Bila na prvo rociste prosli tjedan. Ispalo po zapisniku da sam kriva, a kad se nesreca dogodila i kad sam pitala policajca tko je po svemu sta je vidija kriv, reka je da ne moze odredit. Ukratko....ja sam skretala u lijevo iza jos jednog auta s glavne ulice u jednu ulicicu, a tip s motorom se zaletija kroz crveno i na moje auto. Najludje je sta sam iz mista tek kretala i nisam postigla ni brzinu od 5 na sat. Tip nazva policiju (stvorili su se nakon 5 min. a inace im triba najmanje uru vrimena). Njemu dva frizica na motoru jer ga je bacija po podu, a meni malo udubljena hauba. Skoro je proslo dvi godine od te nesrece, "fala bogu' osiguranje mi vec naplatilo stetu na temelju zapisnika, bez obzira sta jos do rocista nisam ni dosla. I sad ti meni reci cemu sluzi prekrsajni sud, kad te policija sudi i tko ima tamo veze lipo namiste zapisnik kako im dogovara. |
| | |
| | #45 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Citat:
Kao prvo - kako je osiguranje moglo naplatit štetu? Čudi me... nema pravomoćne odluke prekršajnog suda... nema pravomoćne odluke u parnici o naknadi štete.. vjerovatno je riječ o nagodbi... doduše - nije osiguranje vezano uz odluku prekršajnog suda, ali u pravilu osiguranje čeka sa isplatom iznosa dok sud ne utvrdi krivnju - ponavljam, osim ako nije riječ o nagodbi... Kao drugo - kako si to po zapisniku kriva - treba slušat šta se upisuje u zapisnik, i ako se ne slaže sa onim šta si ti rekla, odbiješ potpisat... Kao treće - imaš pravo na žalbu na rješenje prekršajnog suda... ako kažeš da je od događaja prošlo "skoro dvije godine" to znači da će tvoja žalba garantirano odvest predmet u zastaru...
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | |
| | |
| | #46 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Evo ovako, mislio sam si nabavit koju omanju pljucu kad napunim 18... Da bi taj pištolj posjedovao legalno, trebao bi imati licencu... Za licencu trebam napisati molbu.. Eto, pa bi ja tebe pitao ako znaš išta o tome; Kako bi točno trebao napisati zambolu, koje uvjete moram imati osim što sam 18, kolike su mogućnosti... itd. Unaprijed se zahvaljujem. |
| | |
| | #47 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Kao prvo - "omanju pljucu" - Kao drugo - šanse da dobiješ dozvolu iznose oko 0,000000001% Kao treće - trebaš ić na panduriju i podnit obrazloženi zahtjev za izdavanje dozvole za posjedovanje oružja... ako ga oni odobre (a neće!!) onda ideš na liječnički... pa ako prođeš liječnički ideš na psiho-testiranje... pa ako prođeš psiho-test ideš na razogovor u panduriju... pa tek onda dobijaš dozvolu za posjedovanje oružja A dobit je nećeš jer se dozvola za posjedovanje oružja izdaje samo onima koji zbog svog posla i/ili neke druge djelatnosti imaju opravdane razloge za posjedovanje oružja Koji su tvoji opravdani razlozi?
| | |
| | #48 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Da da... A kakve su to djelatnosti/poslovi osim pandurije? Jeli se može to zajebat tako da se zaposlim gdje ću imat opravdane razloge, pa poslije dozvole odjebem to? Da li ta dozovola traje for life od trenutka kada je dobijem i ukoliko ne učinim kakvu pizdariju? |
| | |
| | #49 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti Dozvole dobijaju lovci (lovačko oružje), policajci, neke kategorije vojnih osoba, neke kategorije pravosudnih djelatnika, neke kategorije djelatnika u zaštitatskim poslovima i slično... Postoji dozvola za posjedovanje i dozvola za posjedovanje i nošenje oružja. To su dvije različite stvari. Ne možeš. Dozvolu gubiš čim se izgube razlozi zbog kojih ti je odobrena. Također, svake dvije godine moraš iznova ić na liječnički pregled i psiho-testiranje... Svake godine pandurija ti dolazi doma i provjerava da li oružje držiš propisno spremnjeno... Svake druge godine razgovaraš sa pandurijom da vide je li došlo do kakvih promjena... Samo - koji će ti kurac "omanja pljuca"? Šta će ti oružje? Za kurčit se?
| | |
| | #50 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Besplatni pravni savjeti To je što me zanimalo. Hvala. Pa nije za kurčit se... Ima momenata kada bi dobro došlo da pustim par fijuka.. I koja je kazna ako me uhvate da sam nosio pištolj, naravno bez remećenja javnog reda i mira, ili samo zaplijene pištolj? |
| | |
![]() |
| Tagovi: besplatni pravni savjeti, pravni savjeti |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:41.