Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi Besplatni pravni savjeti u Znanost forumu; Broj prekršajnog naloga: 511-19-45/6-P-4-68/2008 Ime i Prezime: Ming Prekršajnim nalogom pod ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-08-08, 15:34   #491 (permalink)
Starter

Datum registracije: 29-07-08
Poruka: 2
ming se izdvaja iz mase
Re: Besplatni pravni savjeti

Broj prekršajnog naloga: 511-19-45/6-P-4-68/2008
Ime i Prezime: Ming

Prekršajnim nalogom pod gore navedenim brojem tereti me se da sam dana 18.11.2007 u 0:45 sati napravio prekršaj iz čl. 59. st 1. toč. 1., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ovim putem podnosim

PRIGOVOR

kojim izjavljujem da NISAM KRIV za prekršaj koji mi se stavlja na teret.

S poštovanjem;

Ming
(potpis)

Evo, to sam ja poslao, jasno, u malo dugačijem formatu;

ak je ok, nek ostane ovdje ko primjer drugima.

Još jednom, hvala

Ming
ming je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-08-08, 15:48   #492 (permalink)
Starter

Datum registracije: 12-08-08
Godina: 26
Poruka: 4
aika se izdvaja iz mase

Pravniče help!

Dečko mi je do nedavno bio član jedne udruge, u Statutu je naveden i kao suosnivač, premda baš i nije imao veze s njenim osnivanjem (vjerojatno samo zbog broja potrebnih suosnivača). Uglavnom, udruga se trebala financirati od donacija, što baš i nije išlo, tako da je njemu sada predsjednik udruge, zapravo glavni i odgovorni, dužan 3 plaće, koje mu ne želi isplatiti, nego mu govori kako oni donacije nisu dobili jer on nije napravio posao kako treba, blablabla, slična njasra..E sad, ja ne znam kaj točno u njihovom statutu piše, no predsjednik govori da mu nije dužan ništa, jer je kao suosnivač i on bio odgovoran za priljev novaca. Inače, dečko već par mjeseci ne sudjeluje aktivno kao član, mislim da prema Zakonu o udrugama članstvo prestaje odlukom ostalih članova, ili? Uglavnom, danas ga je obavijestio da će mu poslati PK karticu, odjavu i kaj ja znam (s time da ga je o odjavi obavijestio kada je već prošao rok za novu prijavu bez prekida radnog staža, al uspio je nekako to srediti)... Prema Ugovoru o radu, dečko ga može tužiti zbog neplaćanja..E sada, može li se to doista, budući je naveden kao suosnivač? ili kaj da napravi?

Uf, znam da ti je ovako teško razumjeti..ali ako shvatiš kaj je pjesnik htio reći, bila bih zahvalna za bilo kaku pomoć!
aika je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-08-08, 21:57   #493 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Pa ovako na prvi pogled, čim je bio sklopljen ugovor o radu, onda mu je poslodavac bio dužan i obvezan redovito isplaćivati plaću.

Prema tome, može tužiti udrugu (kao poslodavca) da mu isplati neisplaćene plaće.

Napominjem - ovo je na prvi pogled... možda će kolega MarinkoM8 znat reć nešto više
Odgovori sa citatom
Star 12-08-08, 23:36   #494 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,388
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Pa ovako na prvi pogled, čim je bio sklopljen ugovor o radu, onda mu je poslodavac bio dužan i obvezan redovito isplaćivati plaću.

Prema tome, može tužiti udrugu (kao poslodavca) da mu isplati neisplaćene plaće.

Napominjem - ovo je na prvi pogled... možda će kolega MarinkoM8 znat reć nešto više
neman šta za dodat
pravac odvjetnik pa se prvo obrati poslodavcu, a onda tužba, ako ne plati
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-08-08, 08:04   #495 (permalink)
Starter

aika se izdvaja iz mase
Cool Re: Besplatni pravni savjeti

Momci hvala vam puno, stvarno ste brzi!!

Ako još netko ima što za dodati, slobodno!
aika je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-08-08, 08:14   #496 (permalink)
Starter

aika se izdvaja iz mase

samo još da provjerim, to što je dečko naveden kao suosnivač u statutu (koji je temeljni akt udruge), nema veze?
Odgovori sa citatom
Star 13-08-08, 13:10   #497 (permalink)
dr.sc. Foruma

marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: aika Pogledaj Poruke
samo još da provjerim, to što je dečko naveden kao suosnivač u statutu (koji je temeljni akt udruge), nema veze?
po meni ne.
udruga je pravna osoba koja je različita od tvog momka. a zastupa je predsjednik
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-09-08, 00:34   #498 (permalink)
Starter

Datum registracije: 19-09-08
Poruka: 2
sickre se izdvaja iz mase

ovako...mozda pomalo glupo pitanje..al treba mi odgovor..

owako..pao sam sa travom..tra la la..dobioo pisanja,ali nisam isao na te kontrole itd.. i onda sud mi je odredio POJACAN NADZOR (b.t.w. imam 19.god),i ta zena meni oce roditelje upoznat sa situacijom...
ja to naravno necu jer je to nepotrebno stvarati pritisak na njih,zbog proslosti koja se desila... bzvz se vracat na staro...
e sad...dali ona ima pravo meni obavjestavat moje roditelje sta je meni sud odredio i kakve su moje sankcije i sve to s obzirom da sam punoljetan?!!?
ipak su to moje obaveze a ne moje mame npr..
zat nije ta zena samo tu da nadzire dali ja te obaveze ispunjavam?!

nadam se da sam bio jasan kolko tolko...i hvala na odgovorima

pozzzz

Zadnji Uredio sickre : 19-09-08 u 00:36.
sickre je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-09-08, 14:56   #499 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-06-08
Godina: 21
Poruka: 5
Nessa se izdvaja iz mase

Bok, imam jedan problem pa bi mi trebao Vaš savjet.
Ovako : 29.08.2007. godine moj je brat prilikom zaustavljanja policije pozvan na alkotestiranje kojim se pokazalo da je u krvi imao 0,6 promila alkohola (u jutarnjim satima nakon povratka iz diskoteke).
izrečena mu je novčana kazna od 800 kuna koju nije platio. to je rješenje ignorirao i nije podnesao žalbu na koju je imao pravo. sada mu je doneseno novo rješenje kojim se novčana kazna od 800 kuna (primjenom članka 45. st.3.i 6. te članka 260. st.1. zakona o prekršajima ) zamjenjuje kaznom zatvora u trajanju od tri dana. protiv ovog rješenja ima pravo žalbe Visokom prekršajnom sudu.
Zanima me dal se žalbom može nešto postić ili je već prekasno za to. ako žalbom mogu nešto postić zamolila bi da mi savjetujete što da u toj žalbi napišem jer zaista ne znam na što da se vežem. već je prošlo 5 dana od primitka rješenja pa bi Vas zamolila za brzi odgovor.
unaprijed hvala!
Nessa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-09-08, 21:55   #500 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: sickre Pogledaj Poruke
ovako...mozda pomalo glupo pitanje..al treba mi odgovor..

owako..pao sam sa travom..tra la la..dobioo pisanja,ali nisam isao na te kontrole itd.. i onda sud mi je odredio POJACAN NADZOR (b.t.w. imam 19.god),i ta zena meni oce roditelje upoznat sa situacijom...
ja to naravno necu jer je to nepotrebno stvarati pritisak na njih,zbog proslosti koja se desila... bzvz se vracat na staro...
e sad...dali ona ima pravo meni obavjestavat moje roditelje sta je meni sud odredio i kakve su moje sankcije i sve to s obzirom da sam punoljetan?!!?
ipak su to moje obaveze a ne moje mame npr..
zat nije ta zena samo tu da nadzire dali ja te obaveze ispunjavam?!

nadam se da sam bio jasan kolko tolko...i hvala na odgovorima

pozzzz
nisi bio jasan. ni najmanje.
koja žena susida, švora, profa, cura

Citat:
Pravi autor: Nessa Pogledaj Poruke
Bok, imam jedan problem pa bi mi trebao Vaš savjet.
Ovako : 29.08.2007. godine moj je brat prilikom zaustavljanja policije pozvan na alkotestiranje kojim se pokazalo da je u krvi imao 0,6 promila alkohola (u jutarnjim satima nakon povratka iz diskoteke).
izrečena mu je novčana kazna od 800 kuna koju nije platio. to je rješenje ignorirao i nije podnesao žalbu na koju je imao pravo. sada mu je doneseno novo rješenje kojim se novčana kazna od 800 kuna (primjenom članka 45. st.3.i 6. te članka 260. st.1. zakona o prekršajima ) zamjenjuje kaznom zatvora u trajanju od tri dana. protiv ovog rješenja ima pravo žalbe Visokom prekršajnom sudu.
Zanima me dal se žalbom može nešto postić ili je već prekasno za to. ako žalbom mogu nešto postić zamolila bi da mi savjetujete što da u toj žalbi napišem jer zaista ne znam na što da se vežem. već je prošlo 5 dana od primitka rješenja pa bi Vas zamolila za brzi odgovor.
unaprijed hvala!
u bitnome ne može.
moš dobit na vrimenu dok se ne skupi lova za platit.
u suprotnon - pržun, čuza, buksa, zatvor
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: besplatni pravni savjeti, pravni savjeti

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114