Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi Besplatni pravni savjeti u Znanost forumu; De ti sebi nabavi onu pljucu na vodu i uživaj Bar ćeš bit siguran da ne&#...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-12-06, 23:53   #51 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,476
eowyn je zabranio reputaciju
Re: Besplatni pravni savjeti

De ti sebi nabavi onu pljucu na vodu i uživaj Bar ćeš bit siguran da nećeš sam sebe ubit

A ako misliš da ti pištolj treba za samoobranu-varaš se Pamet u glavu i za ništa ti neće trebati.

Još si mlad....
eowyn je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-12-06, 23:54   #52 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 30
Poruka: 18,419
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Kupi si plinski, njega smiješ imati, ne treba ti liječnički i neće ti ga oduzeti ako ne budeš nikom prijetio sa njim.

Nisam odmah napisao ali slažem se sa Eowyn i Damfiskom: NE TREBA TI PIŠTOLJ!!! Oružje nije igračka!

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum

Zadnji Uredio daidza : 20-12-06 u 00:00.
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-12-06, 23:55   #53 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,888
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: ice
To je što me zanimalo. Hvala.

Pa nije za kurčit se... Ima momenata kada bi dobro došlo da pustim par fijuka..

I koja je kazna ako me uhvate da sam nosio pištolj, naravno bez remećenja javnog reda i mira, ili samo zaplijene pištolj?
To je kazneno djelo. Normalno da ti zaplijene pištolj, a za ostalo ovisi o situaciji i kontekstu u kojem si uhvaćen sa pištoljem.

Može bit od nedorvoljenog nošenja oružja preko ugrožavanja općeopasnom radnjom ili sredstvom pa do pokušaja nanošenja teških tjelesnih povreda ili pokušaja ubojstva.

U prevodu - možeš ić u zatvor a možeš i platit par tisuća kuneja... pa ti biraj

A inače, nošenje pištolja ti je jaaaaaako pametno...
Odgovori sa citatom
Star 20-12-06, 00:07   #54 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,400
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

A recimo, jeli dozvoljeno nosit onesposobljen pištolj, tipa začepljenom cijevi, bubnja ili sl. ?
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-06, 00:50   #55 (permalink)
glup & gluplji

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

O majke ti mile!!!

E sad ga stvarno pretjeruješ!!!

Mislim, jesu besplatni pravni savjeti, ali opet, ne treba to zloupotrebljavat...
Odgovori sa citatom
Star 20-12-06, 10:40   #56 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 16-11-05
Poruka: 249
mysterious se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Kao prvo - kako je osiguranje moglo naplatit štetu? Čudi me... nema pravomoćne odluke prekršajnog suda... nema pravomoćne odluke u parnici o naknadi štete.. vjerovatno je riječ o nagodbi... doduše - nije osiguranje vezano uz odluku prekršajnog suda, ali u pravilu osiguranje čeka sa isplatom iznosa dok sud ne utvrdi krivnju - ponavljam, osim ako nije riječ o nagodbi...

Kao drugo - kako si to po zapisniku kriva - treba slušat šta se upisuje u zapisnik, i ako se ne slaže sa onim šta si ti rekla, odbiješ potpisat...

Kao treće - imaš pravo na žalbu na rješenje prekršajnog suda... ako kažeš da je od događaja prošlo "skoro dvije godine" to znači da će tvoja žalba garantirano odvest predmet u zastaru...

Pa bila sam pitat na osiguranju i kazu da bi se predugo cekalo na naplatu i rjesenje od suda, da oni to prema zapisniku odreda pa ukoliko prekrsajni odluci u moju korist, vratit ce mi lovu. Pitaj boga, meni to sve smrdi.
Zapisnik je napisala policija poslije nesrece, ja ga uopce nisam potpisala. Potpisala sam samo potvrdu o alko-testu.
Zapisnik sam prvi put vidila na prvom rocistu, sad je bilo i drugo di se nisu pojavili ni policajci, a ni vlasnik motora.
mysterious je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-06, 13:13   #57 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-10-05
Godina: 25
Poruka: 1,056
BoBo se izdvaja iz maseBoBo se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku BoBo

wow, super tema! evo 4 pitanja

1. Pred 3 mjeseca sam zaustavljen tijekom rutinske kontrole i skuzili su da mi je 2-3 tjedna prije istekla prometna. Nisam bio svjestan da sam u prekrsaju. Jednostavno sam zaboravio
Uglavnom, prosao sam sud i sve te gluposti, sad ocekujem kaznu. Sta me ocekuje?

2. Kao i svake subote, u rane sate idem doma i po kriteriju da je 0.1 promila = pijana osoba, ja sam pijan ko guzica. Da me uhvate platio bi kaznu, izgubio dozvolu. Kolka kazna, kolko dugo bez dozvole? i da li ide jos nesto uz sve to?

3. Ako je nastavljanje voznje iako te policajac stopa jednako prolasku kroz crveno, da li mi se u situacijama koje su opisana u 1. i 2. pitanju isplativije i pamentnije nastavit vozit?

4. Zivim u Rijeci van centra i cijelo naselje koriste predzadnju stanicu autobusa za parkiranje. Jer imamo napravljen kao mali centar di nam je trznica, supermarket, banke, ljekarna itd. S obzirom da se nema di parkirat, od stoljeca sedmog koristi se spomenuta autobusna stanica. Znaci autobus tamo nikad nije stao i uvijek je stanica krcata autima. Naravno, to nikad nije smetalo jer je to predzadnja stanica daleko od centra grada.
Tako sam i ja jednom prilikom stao tamo 15ak minuta da bi otisao u banku i kad sam se vratio dobio sam kaznu od 500 kn. Naravno, nisam platio. To je bilo u 4. mjesecu.
U 8. mjesecu dobio sam upozorenje i nekakvu prijetnju o ovrhi... itd. Nisam platio. Cekam da vidim sta me slijedi. Pa eto, mozda me postedis duplanja kazne ili tako neceg. Sta me ocekuje? sta mogu? Da platim odma ili da cekam?
Nisam se zalio na vrijeme, sad je vec kasno. A ionako se nisam znao sta da se zalim kad zakon nije na mojoj strani...

I samo da komentiram jos... Ono sto si napiso da nema policajca koji se nece smilovat na drhtav glas, priznanje krivice, molbe, objasnjavanje imovinskog stanja, opravdavanje itd...
Ima, i svi rade u Rijeci.

Govna jedna, ni jedan se jos nije smilovo, placam kazne za prebrzu voznju jer vozim 63 km/h i nista im ne znaci da sam student i da nemam otkud platit...
Odgovori sa citatom
Star 20-12-06, 14:26   #58 (permalink)
glup & gluplji

Citat:
Pravi autor: mysterious Pogledaj Poruke
Pa bila sam pitat na osiguranju i kazu da bi se predugo cekalo na naplatu i rjesenje od suda, da oni to prema zapisniku odreda pa ukoliko prekrsajni odluci u moju korist, vratit ce mi lovu. Pitaj boga, meni to sve smrdi.
Zapisnik je napisala policija poslije nesrece, ja ga uopce nisam potpisala. Potpisala sam samo potvrdu o alko-testu.
Zapisnik sam prvi put vidila na prvom rocistu, sad je bilo i drugo di se nisu pojavili ni policajci, a ni vlasnik motora.

Pazi, kad ti prekršajni predmet uđe u zastaru - a hoće garant - to ti je dvije godine od dana kad je počinjen prekršaj

Kad ti uđe u zastaru ODMAH se obrati osiguranju PISMENIM PUTEM i traži lovu natrag jer nisi kriva za nastalu štetu...

Ako ne vrate - odmah (ISTI MOMENAT) ih tužit, dobit će sigurno a na taj iznos idu i kamate!!!!!!
Odgovori sa citatom
Star 20-12-06, 14:46   #59 (permalink)
glup & gluplji

Citat:
Pravi autor: BoBo Pogledaj Poruke
wow, super tema! evo 4 pitanja

1. Pred 3 mjeseca sam zaustavljen tijekom rutinske kontrole i skuzili su da mi je 2-3 tjedna prije istekla prometna. Nisam bio svjestan da sam u prekrsaju. Jednostavno sam zaboravio
Uglavnom, prosao sam sud i sve te gluposti, sad ocekujem kaznu. Sta me ocekuje?

2. Kao i svake subote, u rane sate idem doma i po kriteriju da je 0.1 promila = pijana osoba, ja sam pijan ko guzica. Da me uhvate platio bi kaznu, izgubio dozvolu. Kolka kazna, kolko dugo bez dozvole? i da li ide jos nesto uz sve to?

3. Ako je nastavljanje voznje iako te policajac stopa jednako prolasku kroz crveno, da li mi se u situacijama koje su opisana u 1. i 2. pitanju isplativije i pamentnije nastavit vozit?

4. Zivim u Rijeci van centra i cijelo naselje koriste predzadnju stanicu autobusa za parkiranje. Jer imamo napravljen kao mali centar di nam je trznica, supermarket, banke, ljekarna itd. S obzirom da se nema di parkirat, od stoljeca sedmog koristi se spomenuta autobusna stanica. Znaci autobus tamo nikad nije stao i uvijek je stanica krcata autima. Naravno, to nikad nije smetalo jer je to predzadnja stanica daleko od centra grada.
Tako sam i ja jednom prilikom stao tamo 15ak minuta da bi otisao u banku i kad sam se vratio dobio sam kaznu od 500 kn. Naravno, nisam platio. To je bilo u 4. mjesecu.
U 8. mjesecu dobio sam upozorenje i nekakvu prijetnju o ovrhi... itd. Nisam platio. Cekam da vidim sta me slijedi. Pa eto, mozda me postedis duplanja kazne ili tako neceg. Sta me ocekuje? sta mogu? Da platim odma ili da cekam?
Nisam se zalio na vrijeme, sad je vec kasno. A ionako se nisam znao sta da se zalim kad zakon nije na mojoj strani...

I samo da komentiram jos... Ono sto si napiso da nema policajca koji se nece smilovat na drhtav glas, priznanje krivice, molbe, objasnjavanje imovinskog stanja, opravdavanje itd...
Ima, i svi rade u Rijeci.

Govna jedna, ni jedan se jos nije smilovo, placam kazne za prebrzu voznju jer vozim 63 km/h i nista im ne znaci da sam student i da nemam otkud platit...
Uffff... Idemo redom:

1. vožnja bez važeće vozačke dozvole - kazna je 300 kn (plus troškovi postupka 150-200 kn)... "zaboravio sam da mi je istekla" se ne prihvaća kao opravdanje...

2. vožnja u alkoholiziranom stanju ako je alkohol do 0,5 - kazna iznosi od 500 do 1.500 kn (najčešće je 500 kn) plus eventualno 1 kazneni bod - ova strža kazna izriče se ako si počinio prekršaj u takvom stanju... ako te samo zaustavi, onda je 500 kn

3. NIKAKO!!!! Uvijek se treba zaustavit... ne smiješ odbit alko-test, odbijanje je automatski prekršaj...

4. pogrešno parkiranje - ne znam kako ide u Rijeci, ali u Splitu ti se kazne za pogrešno parkiranje naplaćuju rekordnom brzinom jer ta lova ide u gradski proračun

Ako je došla obavijest o ovrsi moraš platit, nema pomoći
Ako ti je došla opomena pred ovrhu onda se možeš pravit blesav, ili plati - ponavljam, ne znam kako to funkcionira u Rijeci... u Splitu to izvršavaju odmah - i nema vrdanja, moraš platit

I na kraju:

Nisam rekao da nema policajca koji se neće smilovat - rekao sam da možeš pokušat sa tom spikom, ali da ne vjerujem da će ti upalit... možda ako si žensko, imaš plavu kosu, napućene usne, velike sise i suknju do pola pizde... u protivnom - nema milosti.
Odgovori sa citatom
Star 21-12-06, 06:58   #60 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-10-05
Godina: 25
Poruka: 1,056
BoBo se izdvaja iz maseBoBo se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku BoBo

1. Nije vozacka, nego prometna. I proslo je 3 tjedna. Znam da nije opravdanje da nisam znao, ali to je jedino opravdanje koje imam.

2. Recimo 1.5 promila, kakva je kazna u tom slucaju?

3. Ako zaustavljanjem gubim vozacku, placam globu, pokrece se prekrsajni postupak itd... zasto stati? Kolka je kazna ako nastavim vozit?

4. Kad dode rijesenje o ovrsi, oce li i dalje bit ista kazna za platit ili cu morat platit duplo, ili stajaznam...

hvala na odgovorima
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: besplatni pravni savjeti, pravni savjeti

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:27.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114