| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Pravo Raspravljate o temi etažiranje tavanskog prostora u Znanost forumu; Stan mi čini jednu trečinu potkrovlja a ostalo je zajednički tavanski prostor svih stanara zgrade. Zanima me kako pokrenuti postupak ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 05-10-07
Poruka: 29
![]() | etažiranje tavanskog prostora Stan mi čini jednu trečinu potkrovlja a ostalo je zajednički tavanski prostor svih stanara zgrade. Zanima me kako pokrenuti postupak etažiranja tavanskog prostora jer je stan manji i željela bi dio tavanskog prostora spojiti sa stanom. |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: etažiranje tavanskog prostora Citat:
potrebno ti je: izvadak iz zemljišne knjige izvadak iz katastra zemljišta fotokopija katastarskog plana (ako imaš kopiju sa datumom prije 25.07.2006, bilo bi idealno, a ako ne trebaće ti potvrda da se uplanilo prije tog datuma) kopija građevinske dozvole ako želiš da ti pomognem oko ovoga, bitno mi je znat i razlog etažiranja, podjelu same kuće (znači vlasništvo, koliko tavanskog prostora želiš spojit sa stanom, da li ima odstupanja od građevinske dozvole i koliko...) kad nabaviš potrebne dokumente (što je u stvari i najteži posao- čisto zato jel sve mora biti legalno) arhitekti izlaze na teren i premjeravaju stan i to što želiš spojit (al otom potom)... | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,100
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: etažiranje tavanskog prostora Treba ti elaborat o etažiranju (to radi vještak - stručna osoba), pa na temelju tog elaborata tražiš da ti Uprava za graditeljstvo izda Potvrdu o samostalnoj uporabnoj cjelini. Kad to dobiješ, ta samostalna uporabna cjelina upisuje se u zemljišne knjige - i to je tzv. "etažiranje".
__________________ LOŽA PUNA MAFIJE, STADION PRAZNINE, SRCE NIKAD SNAŽNIJE DOK NAŠ HAJDUK NESTAJE |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Ponavljam, ako je dotična osoba predala zahtjev za etažiranje do 1.10.2007 godine nije potreban nikakav vještak, sve može napraviti i sama (ako se dovoljno dobro informira) Pardon, evo sad sam se informirao. 1.10.2007 donesen je novi zakon o prostornom uređenju i gradnji, a etažiranje ne spada pod domenu tog zakona. Prema tome, ukoliko ste dovoljno dobro informirani etažiranje možete obaviti i sami. Mnogo ljudi nisu dovoljno dobro informirani i daju velike novce za posao koji (opet, ako se potrude i dobro informiraju) mogu napraviti sami bez ijedne kune troška osim plaćanja takse za vađenje gore navedenih dokumenata Za informacije o izradi ili predaji zahtjeva za utvrđivanje samostalne uporabne cjeline (etažiranje) idite u Ured državne uprave - Služba za prostorno uređenje Zadnji Uredio damfisk : 07-10-07 u 17:53. |
| | |
![]() |
| Tagovi: stan |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:16.