Pokazujem rezultate 1 do 5 od 5

Kako da se postavim, što da radim?

Raspravljate o temi Kako da se postavim, što da radim? u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Mislim da poslodavac krši zakon...ali ne znam točno pa vas pitam..što je najgore ne znam što poduzeti? 1) ne izdaje ...

Starter
    Datum registracije
    02-04-08
    Starost
    33
    Poruka
    11
    Liked
    0 times

Kako da se postavim, što da radim?

Mislim da poslodavac krši zakon...ali ne znam točno pa vas pitam..što je najgore ne znam što poduzeti?

1) ne izdaje buštu uz plaću (specifikaciju plaće) ni jednom radniku
    2) nitko ne može koristiti godišnji 10 dana odjednom...najviše 5 dana...
    3) radili smo u hali ove zime na temperaturi od +2 do +5..
    4) kada idemo na teren preko 50 km i vraćamo se isti dan..tvrdi da nemamo pravo na terenski dodatak.
    5) traži da radim više od 10 sati prekovremenih mjesečno...čuo sam da je po zakonu 10 sati max. dozvoljeno a da onda treba zaposliti još nekog...
    6) ne priznaje da oblačenje i svlačenje zaštitne opreme na početku i kraju radnog vremena ulazi u radno vrijeme...traži da se dođe prije i ode kasnije...
    7) Ne želi mi isplatiti 200 prekovremenih sati koje sam odradio doma za firmu...što je najgore zbog tog posla koji sam obavljao me je i zaposlio...

Što da radim...prijavljen sam na neodređeno i zbog toga sam zahvalan.Nikad nisam tužio nekog...ali poslodavac se drži kao da je on zakon i ne komunicira s nama i ne pita nas za zdravlje...što posebno iritira...
    Molim Vas ozbiljne savjete.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Re: Kako da se postavim, što da radim?

Sve to šta si ti nabrojao su kršenja Zakona o radu i Zakona o zaštiti na radu...

Možeš ga zbog toga prijavit inspekciji rada... neka oni dođu i obave inspekcijski nadzor

Problem je u tome šta ti poslodavac to može saznat pa te otpustit, u kojem slučaju ti njega možeš tužit za nezakoniti otkaz i vucarat se po sudu neko vrijeme

To bi ti bilo ovako napamet... ne znam detalje, ne bavim se radnim pravom... možda će netko od kolega znat nešto viš o tome

Starter
    Datum registracije
    02-04-08
    Starost
    33
    Poruka
    11
    Liked
    0 times

Da li se mogu nekako osigurat kod inspekcije rada...da poslodavac ni ne pomisli da mi da otkaz?

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

A čuj... mislim da možeš podnijet anonimnu prijavu, ali upitno je hoće li oni postupit po takvoj prijavi

S druge strane, ako ne podneseš anonimnu prijavu, poslodavcu neće bit problem saznat tko je podnio prijavu... nije problem pronać vezu ili vezicu u inspektoratu

A osigurat se od otkaza i ne možeš... poslodavac ti može dat otkaz kad god mu pukne... samo, ako ga ti tužiš i dobiješ spor i utvrdi se da je otkaz nezakonit, on ti onda mora nadoknadit štetu i/ili vratit te na posao

Problem je jedino u tome šta si ti u tome periodu bez posla

Starter
    Datum registracije
    02-04-08
    Starost
    33
    Poruka
    11
    Liked
    0 times

kopao sam malo na netu...evo prvi put vidim ZAHTJEV ZA ZAŠTITU PRAVA...ovo bi moglo pomoći...

Lajkaj nas na Facebooku