| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Pravo Raspravljate o temi Kazna za alkohol u Znanost forumu; Samo, nisi napisao što je u biti taj tvoj prijatelj dobio? Rješenje prekršajnog suda? Rješenje policije? Prekrš... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kazna za alkohol Samo, nisi napisao što je u biti taj tvoj prijatelj dobio? Rješenje prekršajnog suda? Rješenje policije? Prekršajni nalog? U svakom slučaju - na dnu toga što je dobio piše "UPUTA O PRAVNOM LIJEKU" i ako tu stoji da "žalba ne odgađa izvršenje" onda se nema smisla žalit. Ako nema tih riječi ("žalba ne odgađa izvršenje") onda se može žalit, i produžit će cijelui stvar za minimalno dva-tri mjeseca
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #12 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-11-06 Godina: 21
Poruka: 1,134
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kazna za alkohol neznam točno što piše, znam samo ovo što sam gore napisao(prvi post), znam da je dolje na kraju potpis sutkinje-to bi valjda značilo da je sa prekršajnog suda sutra ću točno sve pročitati, ako treba i postati to ovdje da vidiš pa ćeš mi reči što se može |
| | |
| | #14 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kazna za alkohol evo dijelova kazne koja mu je došla: Okrivljenik je dužan platiti novčanu kaznu u roku od 15 dana po pravomoćnosti ovog prekršajnog naloga priloženo čekovnom uplatnicom putem pošte i primjerkom čekovne uplatnice izvijestiti Prekršajni sud o izvršenoj uplati. Ukoliko okrivljenik u određenom roku ne plati novčanu kaznu, ona će se u smislu članka 45.stavka 4. Zakona o prekršajima naplatiti prisilnim putem. Ukoliko u roku od 6 mjeseci od otvaranja postupka prisilne naplate, ne uspije prisilna naplata, izrečena novčana kazna zamijeniti će se u smislu odredbe članka 45. Stavka 6. Zakona o prekršajima mjerom zatvora od 7 dana, računajući svakih započetih 300,00 kuna novčane kazne kao jedan dan zatvora Obrazloženje Policijska postaja podnijela je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka broj xxxx od 25.5.2007.godine protiv okrivljenika zbog prekršaja činjenično i pravno opisanog u izreci ovog prekršajnog naloga. U postupku je utvrđeno da je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka utemeljen na prijavi službene osobe koja je utvrdila prekršaj. Sudac nalazi da je na temelju ovog zahtjeva dovoljno utvrđeno da je okrivljenik počinio prekršaj opisan u izreci ovog prekršajnog naloga za koji se može izreći novčana kazna, dakle da su ispunjeni svi uvjeti iz članka 162.stavka 1. Zakona o prekršajima, za izdavanje prekršajnog naloga, bez ispitivanja okrivljenika. Pouka o pravnom lijeku: Protiv ovog prekršajnog naloga okrivljenik ima pravo prigovora ovom Sudu, a ako se prigovor podnosi samo u pogledu kazne ili druge mjere ili troškova postupka, prigovor se smatra žalbom, a podnosi se Visokom prekršajnom sudu Republike Hrvatske u Zagrebu putem ovog Suda u dva istovjetna pisana primjerka u roku od 8 dana, od dostave prekršajnog naloga. Ako okrivljenik plati novčanu kaznu i troškove postupka, smatrat će se da je odustao od prigovora. |
| | |
| | #15 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kazna za alkohol Onda neka piše žalbu (prigovor). Ako ništa drugo, dobit će na vremenu. U prigovoru mora složit neku priču, navest opravdanje zašto je počinio prekršaj, ili pak da nije počinio prekršaj, da policajac nije u pravu ili tako nešto....
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #18 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kazna za alkohol Nije bitno kako što će stajati u naslovu, bitno je što će napisati. Ako se žali samo na visinu kazne, onda je to prigovor. Ako se žali da je policajac pogrešno utvrdio situaciju (odn. da on nije počinio to za što ga se tereti), onda je to žalba. Bez obzira što napiše, uvijek šalje Prekršajnom sudu u Zagrebu, a oni će to onda proslijedit Visokom prekršajnom sudu.
| | |
| | #19 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kazna za alkohol Ime i prezime kućna adresa grad PREKRŠAJNI SUD U ZAGREBU Protiv prekršajnog naloga, broj: _____ od ______ (datuma tog i tog), u zakonskom roku podnosim PRIGOVOR Gore navedenim prekršajnim nalogom PU XY, PP YX, Ministarstva unutarnjih poslova RH broj: ____________ od ________ (datuma) proglašen sam krivim zbog prekršaja što sam dana ______ u _____ sati u mjestu _____, _______ (ulica) kao vozač mopeda marke _________ reg. oznake _______ vozio pod utjecajem alkohola. Time sam postupio suprotno odredbi čl. xx. st. x. Zakona o sigurnosti prometa na cestama kažnjivog po st. x. citiranog članka, novčanom kaznom u iznosu od 2000,00 kn i 3 negativnog boda. Protiv ovog rješenja podnosim prigovor u smislu da sam student pobijajući nalog u cijelosti, kako u pogledu osnova, tako i u pogledu izrečene kazne. Smatram da činjenična i pravna utvrđenja pobijanog naloga nisu pravilna, a posljedice su bitne povrede odredaba postupka. Jel bi bilo to ovako nešto? |
| | |
| | #20 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kazna za alkohol Da. Samo treba napisat i obrazloženje. Nešto tipa - policajac nije točno utvrdio situaciju, jer ja sam nosio kacigu, sa mnom je bio xy koji to može potvrdit. Ili - taman sam se zaustavio i skinuo kacigu, kad je prišao policajac... Ili - upravo sam se spremao krenut, i prijatelj xy mi je dodavao kacigu, ali policajac koji je upravo došao nije mi vjerovao da je to moja kaciga Laži, izmišljaj, varaj... Kužiš?
| | |
![]() |
| Tagovi: alkohol, kazna |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:50.