ja sam se zgrozio čitajući novine ujutro i ta famozna 3 mjeseca![]()
Raspravljate o temi kazna za ubojice Luke Ritza u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Koja kazna je adekvatna za ubojice malog Luke Ritza? Navodno će neki dobiti samo 3 mjeseca, a mali je pretučen ...
Live and let live
ja sam se zgrozio čitajući novine ujutro i ta famozna 3 mjeseca![]()
"Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."
treba im dati maksimalnu, imat će dovoljno vremena za razmišljanje.
[sigpic][/sigpic]
Treba prvo vidjeti je li optužnica podignuta za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim posljedicama, ili je optužnica okarakterizirana kao ubojstvo sa hladnim oružjem, što bitno utječe na visinu kazne.
Ako su napadači koristili palice (a jesu li ne znam), onda je to ubojstvo sa hladnim oružjem...
U svakom slučaju ja sam da ih se drastično kazni
Sirotinji i pas kurac pokazuje.
nema šanse...maloljetni su to im je prva olakotna okolnost...ma užas
mislim da se već zna da je optužnica podignuta za nanošenje teških tjeles nih ozljeda sa smrtnom posljedicom...tako da...
bilo palica ili ne ja sam za maximalnu kaznu.... jer nemožeš djete pretuć na smrt.......bez obzira što su i oni sami maloljetnici....
"Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."
Činjenica je da je naše sudstvo preblago prema maloljetnicima, za ovo im treba suditi kao odraslima i dati punu kaznu, tj, 40 godina, pa nek si misle
Live and let live
nekako imam dojam da će se izvući sa manje ako si priušte pravog igrača za odvjetnika...nažalost