Pokazujem rezultate 1 do 6 od 6

Master card kredit - neplacanje rata

Raspravljate o temi Master card kredit - neplacanje rata u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Poštovani, pred nekoliko godina ( teško mi je reći koliko, zadnjih 6-7 je bilo strašnih u mom životu, ali mislim ...

Starter
    Datum registracije
    30-12-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Master card kredit - neplacanje rata

Poštovani, pred nekoliko godina ( teško mi je reći koliko, zadnjih 6-7 je bilo strašnih u mom životu, ali mislim krajem 2005 ) sam preko mastercarda zagrebačke banke napravio trošak od nekih 35 000 kn, otprilike, kupnjom robe na kredit. I nista od toga nije uplaćivano, niti jedna rata. Tokom 2008, isto neznam tocno kada sam primio "Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave, općenito na imovini ovršenika" od javnog bilježnika a za ovrhovoditelja Zagrebačku banku.
    Gdje kažu da imaju prema meni potraživanje od cca 65 000 kn uz zateznu kamatu tekuću godišnje 14% i piše "do isplate".

Kako još ni tada kod mene u životu ništa nije bilo ni približno u redu, nisam se na to uopće obazirao, pa tako ni na ono pravo da se žalim u roku 8 dana.

Nakon toga nikakav papir više od njih nisam dobio, osim za ovrhu na plaći, a kako sam tokom 2008 i 2009 promijenio nekoliko poslova mislim da su mi u tom razdoblju i 2 puta i uspjeli odbiti preko poslodavca 1/3 plaće. Tokom tih godinu i pol sam i 2 puta bio u Banci po pismo namjere, koje su mi i izdali bez problema, jer sam 2 puta podigao zahtjev za kredit preko drugih banaka pa su me one tražile to pismo namjere gdje se vidi moje cjelokupno dugovanje i to omogućava banci koja mi isplati kredit da odmah taj dio koji dugujem prebaci direkt na Zagrebačku, medjutim kako sam i na crnoj listi zbog toga istoga duga tako se to nista nije ni realiziralo

Kako sam zadnjih nekoliko mjeseci pristupio "ispravljanju svog života" tako je i ovo došlo na red. pa me zanimaju neke informacije.

S obzirom da sam nezaposlen a godisnja kamata je 14% to bi znacilo da mi trenutno oko 1000 kn mjesecno ( jer vjerujem da je dug s kamatom sada vec i oko 90 000kn ) se povecava taj ukupni dug samo zbog kamata. I kako to sad ne mogu plaćati što to znači da se taj dug može beskonačno povećavati iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu i da ću to otplaćivati dok ne umrem? Ili postoji neki zakonski način,osim trenutne otplate, da se rast duga zaustavi, tj kamata u ovoj situaciji. Jer sumnjam da postoji nešto kao zastara u slučajevima kad privatne osobe duguju novac bankama?

Inace samo da napomenem, iako mislim da je jasno, da nemam nikakvih pokretnina ni nepokretnina na sebe, kao ni ustvari ničega.

Hvala puno unaprijed, nadam se vašem odgovoru.

prof. Foruma Avatar od korisnika Ineluki
    Datum registracije
    10-01-08
    Starost
    26
    Poruka
    1,104
    Liked
    3 times

Re: Master card kredit - neplacanje rata

Pa ako nemaš ništa zašto i na što si potrošio tolike novce? Da si kupio auto ili nešto ok. Prodaš i vratiš dug donekle... Kockao si se valjda zato?

Pod hitno naći posao jer će ti se dug nagomilati do beskonačnosti. Kada nađeš posao banka će ti oduzimati 1/3 plače sve dok se nenamiri. Možda kada nađeš posao i radiš jedno dulje vrijeme otiđeš u drugu banku i podigneš neki gotovinski kredit da prebiješ dug na masteru.

Neznam zašto odmah nisi uložio prigovor. Čuo sam nešto da je zastara potraživanja 3 godine. Znači u parničnom procesu sa bankom i sa dobrim odvjetnikom, nakon tri godine natezanja po sudovima i plaćanja rata, može se prekinuti kamata zbog zastare. Naravno rata ti ostaje... Tak sam čuo sad nek me netko ispravi...

Ali pošto ti je došlo rješenje o ovrsi tu nema zastare. Otplačivat češ dug banci sve dok se banka ne naplati! Kako svi, tako i ti.

Čuo sam za istu situaciju gdje je cura potrošila oko 70 000 kuna na master i starci su morali prodati neke nekretnine da ju isplivaju. Ženska je bila na rubu totalno. Ali i ti si sigurno. Inače bi otplačivala to barem 10 - 20 godina. To bi i tebi bilo najpametnije! Nađi negdje nekog. Sigurno netko postoji! Jebeš zemlju ili auto...

Starter
    Datum registracije
    30-12-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Kocka, droga, izlasci i tako, preko nekog lika dobio gotovinu a on nesto uzeo preko mog mastera i to je bilo to.
    Tako sam i pretpostavio, hvala na odgovoru

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

nekak mi je čudno na nemaš apsolutno nikakvu imovinu, da ti obitelj nema nikakvu imovinu i da ti prijatelji nemaju nikakvu imovinu pa da ti netko pomogne...

nađi pod hitno neki posao, bilošto... ima takvih poslova samo su ljudi lijeni raditi, a ti sad nemaš pravo na lijenost

NIKAKO se nemoj obratiti kreditima na tramvajskim stanicama, ako ti se živi

tih 90 somova ćeš namaknuti nekako uz posao, a sad ovu pravnu stranu zaustavljanja rasta duga iskreno ne znam

radi nešto pod hitno ili bajbukana :S
    Bolje desnica nego prknenica!

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

S obzirom da sam nezaposlen a godisnja kamata je 14% to bi znacilo da mi trenutno oko 1000 kn mjesecno ( jer vjerujem da je dug s kamatom sada vec i oko 90 000kn ) se povecava taj ukupni dug samo zbog kamata. I kako to sad ne mogu plaćati što to znači da se taj dug može beskonačno povećavati iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu i da ću to otplaćivati dok ne umrem?
    Da. To znači točno to šta si napisao.

Ili postoji neki zakonski način,osim trenutne otplate, da se rast duga zaustavi, tj kamata u ovoj situaciji.
    Ne postoji. Jedino se možeš sa bankom dogovorit o reprogramiranju kamata ili tako nečem sličnom, ali čisto sumnjam da će ti banka pristat na bilo kakav dogovor. To jednostavno nije banci u interesu.

Jer sumnjam da postoji nešto kao zastara u slučajevima kad privatne osobe duguju novac bankama?
    Ne postoji. Ovršni postupak je pokrenut unutar zakonskog roka, i jednom kada je krenuo, zastare više nema.

Starter
    Datum registracije
    30-12-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Hvala ljudi puno na odgovorima, tako je kako sam i pretpostavlja po nekoj logici. Ma budem se ja rijesio toga, samo me zanimalo najvise ima li nake a mogucnost zaustavljanja rasta duga dok ga rijesavam.

I da, one kredite po tramvajima ne bi ni prismrdio, znam kako to ide iz iskustva nekoliko poznanika.

Lajkaj nas na Facebooku