Pokazujem rezultate 1 do 8 od 8

MOLIM PRAVNU POMOC

Raspravljate o temi MOLIM PRAVNU POMOC u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Treniram jedan sport i odlucio sam preci u drugi klub. Kako mi moj klub nije dao ispisnicu, morao sam prema ...

Starter
    Datum registracije
    24-11-08
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

MOLIM PRAVNU POMOC

Treniram jedan sport i odlucio sam preci u drugi klub. Kako mi moj klub nije dao ispisnicu, morao sam prema Pravilniku istu zatražiti pismenim putem s povratnicom. No, postar je posiljku predao klubu koji je na susjednom ulazu i kako se radi o istom imenu, a različitom sportu oni su to primili i ovjerili. Ja sam predao na registraciju s povratnicom koju je ovjerio drugi klub. Sada taj moj klub od kojeg sam trazio stpisnicu osporava vjerodostojnost te istupnice. Zanima me s pravne strane da li su oni ili ja u pravu, tj. da li je vjerodostojna moja povratnica koju je ovjerio drugi klub.

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Re: MOLIM PRAVNU POMOC

Kako ti je klub čiji nisi član uopće dao ispisnicu? Provjeravaju li popis ili ispisnicu mogu zatražiti i ja?

Šalu na stranu, ne treba ti pravnik. Slučaj je i laiku jasan: klub čiju si ispisnicu tražio nije ti dao ili ovjerio potrebni dokument. I gotovo.
    Potpisi su za budale.

Starter
    Datum registracije
    24-11-08
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Scorpy Pogledaj Poruke
    Kako ti je klub čiji nisi član uopće dao ispisnicu? Provjeravaju li popis ili ispisnicu mogu zatražiti i ja?

Šalu na stranu, ne treba ti pravnik. Slučaj je i laiku jasan: klub čiju si ispisnicu tražio nije ti dao ili ovjerio potrebni dokument. I gotovo.
    A kuzim ja to. No nisam ja kriv sto je zahtjev primio u njhovo ime netko drugi!

Starter
    Datum registracije
    27-11-08
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Trebao bi mi savjet..ako ima nekog tko ima volje za pomoći.
    Dakle, radi se o sporu iz 1999./2000.g. (između fizičke osobe i tvrtke), u kojem je fizička osoba dobila otkaz sa radnog mjesta (neopravdano), te je nakon otkaza podigla tužbu protiv poslodavca.
    Činjenice su da je 2000.godine donesena Presuda. Na Presudu se tuženik žali, ali neosnovano, tako da je presuda prvog stupnja potvrđena. Te je tako postala pravomoćna krajem 2000.g.

Nadležni sud ne provodi Presudu, te se pokreće Ovršni postupak 2002.godine.
    Od tada sud ne provodi ama baš ništa. Pišem i nadležnom Ministarstvu, koji čak i odgovara, i požuruju nadležni Sud - dopisom , ali od toga ništa.
    Zanima me koji su daljnji koraci kako bi se presuda izvršila (pošto se radi o novčanoj isplati)? Da li je moguće pokrenuti Ustavnu tužbu?
    Razlozi(ponavljam) jesu da se od 2000. godine pravomoćna presuda nije provela. Što napraviti?

Starter
    Datum registracije
    24-11-08
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

prijatelju, otvori svoju temu jer ja zelim da moje pitaje pod mojom temom neko prati i da mi da odgovor!

prof. Foruma Avatar od korisnika denserica
    Datum registracije
    04-04-07
    Starost
    23
    Poruka
    1,449
    Liked
    12 times

Daamfiiskkk!

dr.sc. Foruma
    Datum registracije
    20-08-07
    Poruka
    3,485
    Liked
    2 times

očito je da je dostava neuredna.
    istina jest da ti nisi kriv, al isto tako nije kriv ni klub šta je dostavljeno drugom (krivom) klubu.
    ti uvik moš tvrdit da ti to nisi zna i zatražit od njih novu
    -

Starter
    Datum registracije
    06-05-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Dva paralelna ugovora

Dragi forumasi i svi oni koji se razumiju...

Trebam savjet u vezi s ugovorom o radu. Trenutacno imam ugovor u Hrvatskoj, trebao bi trajati jos koju godinu, ali ga ja zelim raskinuti da bih se zaposlio u inozemstvu (Austrija). Medjutim, ovdje mi uvjetuju da ostanem (tj. ne raskinem ugovor) jos otprilike mjesec dana nakon sto mi ovaj drugi ugovor vec krene. Ergo, imao bih nekih mjesec ili mjesec i pol dva ugovora na puno radno vrijeme koja bi tekla paralelno, jedan u RH, jedan u inozemstvu. Je li to dopusteno? Ako nije, postoje li mehanizmi kontrole koji bi me mogli provjeriti u tih mjesec dana?

Sto se tice izvodjenja poslova, priroda radnog mjesta je takva da ne moram cijelo vrijeme biti u uredu pa se to vremenski sasvim dobro da uklopiti.

Hvala visestruko!

Lajkaj nas na Facebooku