Stranica 2 od 2 PrvoPrvo 12
Pokazujem rezultate 11 do 17 od 17

Moze li se odreci roditelja?

Raspravljate o temi Moze li se odreci roditelja? u Pravo forumu, dio Znanost foruma; ISKLJUČI CAPS LOCK I PIŠI MALIM SLOVIMA !!!...

Cachorro Louco Avatar od korisnika sahasa
    Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,753
    Liked
    88 times

Re: Moze li se odreci roditelja?

ISKLJUČI CAPS LOCK I PIŠI MALIM SLOVIMA !!!

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Stari, tek si došao, imaš samo 5 postova a već mi ideš nakurac.

Prvo mene citiraš i napišeš ovo:
    Sorry, ali nisi u pravu. Djete nemože pravno zaposliti pravnog agenta niti se odreči roditelja zbog bilo kojeg razloga samo. Socijalna skrb za pomoć djeci u opasnosti ili nezbrinutosti vodi brigu o tome, na državnom i općinskom nivou. Policija kada je pozvana da je djete u opasnosti napravi očevid zajedno sa sucem i onda sud odluči da li su roditelji skladni da imaju djete u njihovoj skrbi ili da pak je bolje u interesu djeteta, maloljetnika, da je u skrbi na državnom nivou.
    a u mom postu piše ovo:

Postupak u ime djeteta vodi centar za soc. skrb. I punoljetno dijete također može pokrenut taj postupak, u kojem slučaju dijete samo vodi postupak (odn. angažira odvjetnika).

E sad, gdje sam ja to pogriješio, pa da ti mene ispravljaš? Ajde reci mi, molim te - što je to točno u tvome napisu, a da nije točno u mome?

Nadalje...

Citat Pravi autor: DADOMO Pogledaj Poruke
    DJETE NEMOŽE DA POKRENE POSTUPAK DA RODNI LIST SE PONIŠTI, JEDINO ŠTO SE MOŽE URADITI JE DA JE DJETE ZBRINUTO U NAJBOLJEM INTERESU DJETETA U SLUČAJU MALTRETIRANJA I KRIVIČNIH DJELA.
    Šta ti ovo znači? Kakvo poništavanje rodnog lista? Što je to?

I na koncu - osim ako nisi potpuno siguran da su Obiteljski zakon u Hrvatskoj i odgovarajući zakonski akti u tvojoj zemlji identični, u buduće budi ljubazan i suzdrži se od ispravljanja.

Zahvaljujem.

Starter
    Datum registracije
    02-11-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

poštovanje, samo da se nadovežem na pitanje o ukidanju roditeljskih prava. kako se postupak započinje, i jel se mora posebno obrazlagati razlozi ili je zahtjev za to sasvim dovoljan. ps, u slucaju da je otac darovnim ugovorom nesto darivao djetetu sta se desi u slucaju da se zeli odueti mu roditeljska prava. dijete koje zeli podnjeti zahtjev je punoljetno.

Starter
    Datum registracije
    18-11-09
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

Da li je moguce odreci se roditelja (ili nekog drugog ko je pravno rodbina) tako da ne postoji pravna veza izmedju mene i njih?

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Ne.

Starter
    Datum registracije
    18-11-09