Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi Neplaceni dug simpi i vipu! u Znanost forumu; Prije 4 godine sam uzela u vipa neki jeftini mobitel na pretplatu, a kako sam bila mlada i glupa davala ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-12-06, 16:57   #1 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 2,942
eva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svima
Neplaceni dug simpi i vipu!

Prije 4 godine sam uzela u vipa neki jeftini mobitel na pretplatu, a kako sam bila mlada i glupa davala sam svakome da prica na moju pretplatu, tako da sam dobila racun od oko 2000 kn.
Godinu dana poslije sam napravila reprizu sa simpom, racun je bio slican prethodnom.
Naravno nisam imala love za podmirit te famozne dugove, pa su mi jos pripisali kamate i sudske troskove.
Prije godinu dana mi je bila kuci neka simpaticna zena sa suda da napravi zapisnik mojih stvari, a kako nije nista na moje ime nisu mi imali sta uzeti.
Sad, mene zanima mogu li zavrsit u zatvor radi tog duga, i dali taj predmet ide u zastaru tj. ja bi se lišo izvukla.
Unaprijed hvala!!!
Odgovori sa citatom
Star 16-12-06, 17:37   #2 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,100
damfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavan
Re: Neplaceni dug simpi i vipu!

Ne možeš ić u zatvor. Ne ide se u zatvor radi neplaćenog računa.

Ne može uć u zastaru - ovrha ne ulazi u zastaru ako se ovršni postupak pokrene na vrijeme.

Vip i simpa će ti sjest na račun kad ga otvoriš... sudski ovršitelj će ti opet doć doma da vidi ima li nešto tvoje i tako to...

A kamate idu i dalje...

Zadnji Uredio damfisk : 16-12-06 u 17:40.
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-12-06, 18:37   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,695
tzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu auru

al tak može u nedogled onda ...
Odgovori sa citatom
Star 16-12-06, 22:40   #4 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Ne možeš ić u zatvor. Ne ide se u zatvor radi neplaćenog računa.

Ne može uć u zastaru - ovrha ne ulazi u zastaru ako se ovršni postupak pokrene na vrijeme.

Vip i simpa će ti sjest na račun kad ga otvoriš... sudski ovršitelj će ti opet doć doma da vidi ima li nešto tvoje i tako to...

A kamate idu i dalje...
Znači, nema nikakve solucije??

Jednom je vip izvšio usmenu prijevaru nad mojom majkom onda je otac zvao i rekao zaposleniku koji se javio na telefon da mu da ime glavnog šefa koji mu lično može reči, da zna kome treba prerezat grkljan da ne luta tamo puno. Ugovor je bio raskinut bez teških posljedica za obje strane.

Neznam, gadna je to situacija i vrlo je zajebano. Žao mi je.

Kolika je sada novčana suma ukupno za vip i simpa?
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-12-06, 23:14   #5 (permalink)
eva
Pure Intuition

eva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svima

Da, ali meni otkad je bila ta sudska sluzbenica vise nije nista dolazilo postom.
Nikakav racun, ama bas nista i niko. Dali to znaci da se postupak otada nije ponovo pokrecao, ili?

Ukupan dug je sad oko 5000kn, neznam ni ja vise, jer ako se postupak opet pokrenio onda mi idu kamate i prvih nekoliko placa cu davat jer mi je (zbog moje gluposti) mobitel bia javno dobro.
Odgovori sa citatom
Star 17-12-06, 00:37   #6 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
eowyn je zabranio reputaciju

Ja ti preporučujem da platiš i budeš mirna. Ne znam, ali ja ne bih mogla mirno spavati da znam da sam u takvoj situaciji. Možeš otići tamo i probati se dogovoriti da nekako na rate otplatiš dug. I njima će vjerojatno biti draže da im tako otplatiš dug, nego odjednom a tko zna kad. Jedno je sigurno: kad tad ćeš morat platiti. Jer htjela si to priznati ili ne, oni su u pravu.
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-12-06, 01:16   #7 (permalink)
eva
Pure Intuition

Nisam ni rekla da sam ja upravu, ali s druge strane meni je gore kad neko vozi pod utjecajem alkohola daleko iznad dopustene brzine i riskira svoj, a sta je jos gore tude zivote i izvuce se posli priko nekih veza, zastara itd..., ja sam na kraju krajeva samo trosila neke izmisljene impulse, koje trosis i na telefonu, ali ako telefon ne platis oni te iskljuce i to je to, ne tretiraju te ka nekog kriminalca, nego ti ga ukljuce kad ga platis.
Sad to nebi napravila, ali kad imas 18 god. malo drugacije razmisljas (mislis jednom se zivi, pa sta bude bit ce).
A sta se tice mog sna -spavam ka beba, pa nisam nikoga ubila s neplacanjem tih racuna.
Odgovori sa citatom
Star 17-12-06, 01:24   #8 (permalink)
Zlatni Član

Nisam ja ni rekla da ti ne spavaš kako treba ili da si nekoga ubila. Samo kažem da sam ja takva da bih se previše žderala zbog toga i ne bi mogla mirno spavati. Nisam o tebi govorila. A što je gore, u to ne ulazim. Zakon je zakon i glupo je o tome raspravljati što je gore. Isto kao da netko kaže: pa ja sam opljačkao banku, nisam nikoga ubio. Ili: ja sam silovao nekoga, a ne ubio. Nadam se da shvaćaš da je o tome smiješno i tužno uopće i raspravljati, jer sve je to kršenje zakona. A svi znamo što je gore.

I ja sam ti samo predložila dobronamjerno da ih odeš pitati da otplatiš dug na rate, jer i tebi je jasno da ćeš ga kad-tad morati platiti. A bolje da u ratama platiš, nego da ti sjedne sve odjednom danas-sutra na račun. A tko zna koliko će se do tada cifra popeti, jer samo se gomilaju kamate.
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-12-06, 01:29   #9 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 8,329
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Pa nije ti opravdanje valjda to što si imala 18 godina
Wamp je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 17-12-06, 01:33   #10 (permalink)
Zlatni Član

E da, koliko znam, ni ti Wampice, ni ja to nismo napravile, a isto smo imale 18 godina
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dug, simpa, vip

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 14:06.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103