Pozdrav svima

Imam par pitanja u vezi s prihvaćanjem osobnih dokumenata kao dokazom identiteta.

Dakle, 22.8.2009. sam zatražio prijenos broja s VIP na TELE2. Službenik u TELE2 prodavaonici je sredio ugovor i zatražio moju osobnu iskaznicu, te je kopirao. Moja osobna iskaznica ističe 26.8.2009., dakle u vrijeme potpisivanja ugovora je bila važeća. Odobrenje i prijenos broja od strane VIP-a traje 10 dana zaključno s 1.9.2009. Danas mi oni odbiju prebacit broj jer je OI nevažeća, tj. istekla je u međuvremenu.

Imaju li oni pravo odbit OI-u koja je u trenutku potpisivanja ugovora bila važeća i ako nemaju, jeli to zapravo prekršajno ili kazneno djelo, jer zapravo odbijaju prihvatit službeni dokument RH?

Drugo pitanje. Nakon svih ovih sranja s OI nazovem TELE2 i pitam mogu li pri potpisivanju ugovora priložit vozačku dozvolu umjesto osobne iskaznice. Oni odgovore da ne mogu, već da prihvaćaju jedino OI-u ili putovnicu.

Opet ista stvar. Jesu li oni dužni, po zakonu RH, prihvatit vozačku dozvolu? Mislim, i OI i putovnica i vozačka sadrže i sliku i sve potrebne podatke o meni, i sve je to ovjereno od strane RH.

hvala