Raspravljate o temi Ostavinska rasprava u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Otac i majka su gradili zajedno od početka obiteljsku kuću.
Majka je umrla bez oporuke, Na ostavinsku raspravu iza smrti ...
Otac i majka su gradili zajedno od početka obiteljsku kuću.
Majka je umrla bez oporuke, Na ostavinsku raspravu iza smrti majke pozvani smo (ja kao kći, moj otac i moj brat) ja sam se izjasnila da pok. Majka ima ½ kuće kao i otac, te se nisam odrekla dijela koji bi me pripadao od te polovine. Otac je rekao da je kuća samo njegova kao što je i upisana na sudu na njegovo ime. Sud nas je savjetovao da se dogovorimo i da ponovo dođemo, međutim nije nam izdato nikakvo rješenje niti je više održana nijedna ostavinska rasprava iza smrti majke. Nakon tri godine otac je preminuo, ali je u oporuci napisao da je kuća rađena samo za sina. Održana je ostavinska rasprava iza smrti oca, pročitana oporuka, majka se više nije spominjala.
Kako i da li imam pravo na dio od majčine polovine,kako i da li imam pravo na dio od očeve imovine, odnosno da li imam pravo na dio u kući, ali poštujući očevu oporuku da je kuća građena za brata.
Da li imam pravo na dječji dio?
Hvala