Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 13

Pomoć molim!

Raspravljate o temi Pomoć molim! u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Pozdrav. Imam jedan problem u vezi darovnog ugovora. Da pojasnim situaciju. Kuća u kojoj živimo sagradili su moja majka i ...

Starter
    Datum registracije
    28-10-08
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Pomoć molim!

Pozdrav.
    Imam jedan problem u vezi darovnog ugovora. Da pojasnim situaciju. Kuća u kojoj živimo sagradili su moja majka i otac , počevši gradnju 1980 pa na ovamo, na zemlji koju je moj otac dobio od svoga oca. Kako moj otac nije sređivao papire, to zemljište i temelji kuće su u katastar upisani na mog djeda. E sad, djed je prije nego je umro 2002. sastavio darovni ugovor. Među ostalim zemlja na kojoj se nalazi se trebala podijeliti na dva dijela jer jedan dio pripada stricu. Ali, greškom ili namjerno, zemlja je podijeljena na tri djela, a podijeljena je i kuća na tri djela. Moj otac je ne pročitavši dobro darovni ugovor ( i pod pritiskom od braće) to i potpisao. I što sad učiniti? Praktički ispada da se dva strica imaju pravo upisati na po trećinu naše kuće . Kako to ispraviti? Ja sam oca upisao na katastar zasad na ono što piše u darovnom ugovoru. U sudu je upisan djed kao vlasnik zemljišta, kuća ne postoji u starom presliku (po starom broju). Ajde molim vas pomozite, hvala!

Starter
    Datum registracije
    28-10-08
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Re: Pomoć molim!

E, zaboravio sam dodati još nešto. Koliko znam taj problem s kućom se može riješiti tako da se stričevi odreknu prava na kuću u korist mog oca? Jeli tako? E tu je problem, jedan stric bi to možda i napravio, ali drugi baš i neznam jer nismo u dobrim odnosima i što sad napraviti? Probati direktan upis u sud (ali prvo moram srediti dozvole za to), ići na dokazivanje vlasništva? Molim vas za pomoć jer nisam pravnik, hvala.

Starter Avatar od korisnika amelie_2
    Datum registracije
    06-11-08
    Poruka
    46
    Liked
    0 times

To nije baš jednostavna situacija s obzirom da se radio o ostavinskoj raspravi, nužnom nasljednom dijelu i tak.
    NIsam sve uspjela skužit iz ovoga gore.. Je li tvoj djed darovni ugovor naslovio samo na tvoga oca ili na njih sve? ako je darovao samo tvom ocu dotičnu zemlju onda ste trebali priložiti darovni ugovor na ostavinskoj raspravi nakon smrti tvoga djeda i mislim da je tu pravno situacija čista. to što kuća nije ucrtana na zemljište nije problem, dovoljno je samo angažirati katastar da izađu na teren i izvrše mjerenja te ucrtaju kuću...

Ne kužim što je tvoj stari potpisao? nije mi skroz bistro iz ovoga što je gore napisan

Starter
    Datum registracije
    09-11-08
    Poruka
    26
    Liked
    0 times

na koji način se u trgovini zaštititi od posljedica koji nastaju usred manjkova po inventurama? tko je pravno odgovoran za to ako u trgovini rade dva ili više zaposlenika? na koji način se to pravno regulira?

Akademik Avatar od korisnika Vidolinho
    Datum registracije
    16-03-07
    Starost
    28
    Poruka
    5,515
    Liked
    77 times

Citat Pravi autor: mala30 Pogledaj Poruke
    na koji način se u trgovini zaštititi od posljedica koji nastaju usred manjkova po inventurama? tko je pravno odgovoran za to ako u trgovini rade dva ili više zaposlenika? na koji način se to pravno regulira?
    Pa poslovođa je odgovoran i na poslovođi je da utvrdi tko je od njemu potčinjenih napravio pogrešku u inventuri ili propust pažnje pa su ga djeca i ostali kupci krali ili je sam uposlenik mažnjavao.

Starter
    Datum registracije
    09-11-08
    Poruka
    26
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Vidolinho Pogledaj Poruke
    Pa poslovođa je odgovoran i na poslovođi je da utvrdi tko je od njemu potčinjenih napravio pogrešku u inventuri ili propust pažnje pa su ga djeca i ostali kupci krali ili je sam uposlenik mažnjavao.
    radi se otobaccu. nema krađe kupaca ili se tolerira 1% prometa. krivnja je na radnicima. nema poslovođe. na sudu redovito se staje na stranu radnika,bez obzira na inventuru ,prikaz ulaza i izlaza robe. na kraju te operuše i još redovito na sudu dobivaju sve presude u svoju korist. kako se zaštititi? imali li kakva pravna zaštiza za poslodavca?

Starter
    Datum registracije
    09-11-08
    Poruka
    26
    Liked
    0 times

i što ako se i proglasi poslovođa jedan od radnika? na koji način se u tom slučaju nadoknađuje manjak, a da je to pravno neoborivo?

Starter
    Datum registracije
    09-11-08
    Poruka
    26
    Liked
    0 times

i tko je odgovoran u slučaju propusta pažnje?

Akademik Avatar od korisnika Vidolinho
    Datum registracije
    16-03-07
    Starost
    28
    Poruka
    5,515
    Liked
    77 times

krivnja je na radnicima. nema poslovođe. na sudu redovito se staje na stranu radnika,bez obzira na inventuru ,prikaz ulaza i izlaza robe. na kraju te operuše i još redovito na sudu dobivaju sve presude u svoju korist. kako se zaštititi? imali li kakva pravna zaštiza za poslodavca?
    Po ovome sam zaključio da si ti vlasnica tog tobacca. Pa ako jesi, daj tim sumnjivcima pedalu i doviđenja. Tvoja je radnja, ti u njoj možeš zaposliti i čimpanzu ako misliš da će dobro obavljati posao (karikiram, ali kužiš na šta ciljam).

i što ako se i proglasi poslovođa jedan od radnika? na koji način se u tom slučaju nadoknađuje manjak, a da je to pravno neoborivo?
    Ne može se poslovođa sam proglasiti... Njega eventualno šef/vlasnik može proglasiti poslovođom. Ako manjak ne možeš dokazati - jebi ga. Tvoj popuš kao šefa. Nitko ti tu ne može pomoći.

i tko je odgovoran u slučaju propusta pažnje?
    Onaj tko je bio dužan paziti.

meni se čini da vas uredno jebu, a zbog manjka dokaza im to prolazi na sudu. Otkazi i ponovo, dok ne nađeš poštene radnike.

Starter
    Datum registracije
    09-11-08
    Poruka
    26
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Vidolinho Pogledaj Poruke
    Po ovome sam zaključio da si ti vlasnica tog tobacca. Pa ako jesi, daj tim sumnjivcima pedalu i doviđenja. Tvoja je radnja, ti u njoj možeš zaposliti i čimpanzu ako misliš da će dobro obavljati posao (karikiram, ali kužiš na šta ciljam).

Ne može se poslovođa sam proglasiti... Njega eventualno šef/vlasnik može proglasiti poslovođom. Ako manjak ne možeš dokazati - jebi ga. Tvoj popuš kao šefa. Nitko ti tu ne može pomoći.

Onaj tko je bio dužan paziti.

meni se čini da vas uredno jebu, a zbog manjka dokaza im to prolazi na sudu. Otkazi i ponovo, dok ne nađeš poštene radnike.
    ja sam vlasnik,dokumentacija je uredna, evidentan je manjak.jedna djelatnica je podmirila recipročni dio manjka,druga nije i dobila otkaz. sad ju sud vraća na posao nakon pet godina sudovanja,a ja pušim i pet godina plaća i svoj manjak. kad radnici tiska pedoće istu dokumentaciju protiv radnika, Tisak dobiva sud,a ja dobivam ovrhe zbog pet godina neisplaćenih plaća i moram vratit lopova na posao. prilično sam luda jer ne znam se više obraniti,em te kredu ,em moram im još to platiti. kakav bi bio ugovor ili nešto kojim se ja mogu zaštititi?

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku