Pokazujem rezultate 1 do 9 od 9

Pomoc: Ne zelim svjedociti...

Raspravljate o temi Pomoc: Ne zelim svjedociti... u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Evo stvarno mi treba neki elokventan pravni savjet,jer nemam nikakvog iskustva sa pravom ni odvjetnicima ni nicim slicnim. Dakle uglavnom,eto ...

Regularni forumas
    Datum registracije
    23-08-07
    Starost
    30
    Poruka
    85
    Liked
    0 times

Pomoc: Ne zelim svjedociti...

Evo stvarno mi treba neki elokventan pravni savjet,jer nemam nikakvog iskustva sa pravom ni odvjetnicima ni nicim slicnim.
    Dakle uglavnom,eto bio sam svjedokom nekog slucaja i sad su me prvo zvali na razgovor i morao sam dati izjavu u policiji(u biti je Inspektor samo pricao i svako malo me pitao jeli tako,i ja bih klimnuo glavom,a on bi to zapisao) da ne spominjem da mi nije bila ugodna atmosfera tamo,jer su se odnosili malo cudno,iako nisam sudjelovao u navedenom slucaju.
    Evo danas mi je dosao poziv za prvo rociste na sud,da dodjem svjedociti..a zelim to izbjeci pod svaku cjenu,jer te osobe protiv kojih bi u biti svjedocio znaju moj kvart,i gdje zivim ,a nisu nimalo ugodni tipovi ako me razumjete,i ne zelim se zamjeriti nekom takvome. i netreba mi tako nesto u zivotu...
    Nikad u zivotu nisam imao ikakvih problema sa policijom niti sam ikakve ilegalne radnje ikad cinio(osim nezavezanog pojasa i sl. ),i opet problemi na mene...
    Dali postoji ikakav nacin da izbjegnem svjedocenje,molim vas pomozite,i hvala vam unaprijed...
    Zadnji Uredio nolimitst : 25-09-09 u 18:49
    RođenSamGodineGospodnje,jednog vručega ljeta
    Bez slavlja, bez šampanjca, bez banketa,Život na dvadeset kvadrata, pobjeg'o sam s uziceVečKaoKlinac
    postaoSamDijeteUliceGlasSlobodeOsjećam..

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Re: Pomoc: Ne zelim svjedociti...

Sudskom pozivu se moraš odazvat, ako ne dođeš na sud policija će te privest na sud.

A ako ne želiš svjedočit, fino kad budeš pred sucem, samo kažeš kako se ničega ne sjećaš, i to je to.

nitko te ne može prisilit da se nečega "sjetiš". Fino odgovaraj da se ne sjećaš, da nisi vidio, da nisi zapamtio, da si gledao u drugom smjeru, i tako to...

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    313 times

al ček, dao je izjavu u policiji. jel se to ne gleda?
    ako sad kaže da se ne sjeća, a onda je nešto potvrdno odgovorio.
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Izjava dana policiji ne može se koristit kao dokaz u sudskom postupku, osim ako pri saslušanju nije bio prisutan branitelj.

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    313 times

aha.
    hvala na pojašnjenju!
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Regularni forumas
    Datum registracije
    23-08-07
    Starost
    30
    Poruka
    85
    Liked
    0 times

Da,hvala puno...
    Ali da me nebi oni uzeli na zub,pa me kao optuzili za krivokletstvo ili nesto slicno ako ima, radi toga,jer im o tome vjerovatno ovisi slucaj...?
    jer ipak ja sam tamo bio i sve se to desilo sto se desilo,i imaju svjedoka vjerovatno nekoga tko ce reci da sam bio tu i vidio to...jeli to mjenja situaciju..?
    Bez slavlja, bez šampanjca, bez banketa,Život na dvadeset kvadrata, pobjeg'o sam s uziceVečKaoKlinac

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Kakvo krivokletstvo, pobogu... Zaboravi američke filmove... ovo je stvaran život a ne Hollywood...

Samo reci da se ne sjećaš, i miran si

Regularni forumas
    Datum registracije
    23-08-07
    Starost
    30
    Poruka
    85
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
    Kakvo krivokletstvo, pobogu... Zaboravi američke filmove... ovo je stvaran život a ne Hollywood...

Samo reci da se ne sjećaš, i miran si
    Hm.. jesi siguran u to.. da se nemoze pretvorit u neku optuzbu za krivo svjedocenje ili nesto,neznam...?
    stvarno mi je panika kvragu
    PS. sta kad me upita za izjavu koju sam dao..ili to nece posto se to nemoze uzeti na sudu kao dokaz...

Regularni forumas
    Datum registracije
    23-08-07
    Starost
    30
    Poruka
    85
    Liked
    0 times

bump...? anyone?

Lajkaj nas na Facebooku