Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi Posjedovanje nekretnina u Znanost forumu; Kuća će biti uknjižena ukoliko se dijete rodi živo. Suspenzivni uvjet. Nasciturus pro iam nato habetur - zametak se smatra ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-12-07, 00:03   #11 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 148
Pravaš se izdvaja iz mase
Re: Posjedovanje nekretnina

Kuća će biti uknjižena ukoliko se dijete rodi živo. Suspenzivni uvjet.
Nasciturus pro iam nato habetur - zametak se smatra već rođenim ukoliko se radi o njegovim interesima. Ako nisi čuo za taj pravni institut poznat još od Rima onda se ne mješaj u pravo. Ja ne budem fizičara učio fiziku, pa ni ti mene ne uči pravo osim ako nisi pravnik.

Zadnji Uredio Pravaš : 22-12-07 u 00:10.
Pravaš je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 00:46   #12 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,800
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Pravaš Pogledaj Poruke
Kuća će biti uknjižena ukoliko se dijete rodi živ.
znači moraš biti živ.
i da pravnik san
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 00:56   #13 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,950
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

Citat:
Nasciturus pro iam nato habetur - zametak se smatra već rođenim ukoliko se radi o njegovim interesima. Ako nisi čuo za taj pravni institut poznat još od Rima onda se ne mješaj u pravo. Ja ne budem fizičara učio fiziku, pa ni ti mene ne uči pravo osim ako nisi pravnik.
al te može naučit hrvatski... uzukapirati nije hrvatska riječ a ti se čudiš kak to neki ne znaju

čul sam jednog psihića da mu često dolaze studenti prava
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 08:24   #14 (permalink)
Regularni forumas

nije. latinska je. usucapia=dosjelost.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 11:37   #15 (permalink)
prof. Foruma

marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

Citat:
nije. latinska je. usucapia=dosjelost.
usucapia jest latinski
a uzukapirati je srpska.
tebi ka pravašu se to ne bi smilo dešavat
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 11:46   #16 (permalink)
Regularni forumas

Kuća su može uknjižiti pod suspenzivnim uvjetom. Nemoj negdje reći da si pravnik, osim ako nisi kupio diplomu ili završio pravo u Bosni. I onaj post gdje tvrdiš da korupcija nije problemo Kolko je diploma eura?
Uzukapirati nije srpski - to je riječ koja se koristi u knjizi za rimsko pravo autora Horvata na Pravnom fakultetu sveučilišta u Zg, ali ti očito da si studirao u Bosni ili u Splitu
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 11:50   #17 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,950
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

Pravaš, tuđica je u pitanju

o pravu znam samo ono malo iz trgovačkog prava pa tu nemrem puno savjetovat
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 11:51   #18 (permalink)
prof. Foruma

za razliku od tebe ja se koristim terminima iz zakona, a ne iz knjiga
nego reci mi šta piše kad je napisana ta knjiga?
inače neman ništa protiv stranih riječi u hrvatskon jeziku. mislin da ga to obogaćuje. al to je OT
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 11:52   #19 (permalink)
Regularni forumas

Pa je tuđica, naravno, ali nije srpska nego iz latinskog izvedenica, kao i npr. proskribirati ili mancipirati. nemam ni ja ništa protiv tuđica i ide mi na živce ovo uvođenje novih riječi tipa zrakomlat i sl. sranja.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 14:40   #20 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,192
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:

Ne možeš "uvjetovano" uknjižit.

Možeš samo predbilježit.

Kužiš?

Citat:
Kuća su može uknjižiti pod suspenzivnim uvjetom. Nemoj negdje reći da si pravnik, osim ako nisi kupio diplomu ili završio pravo u Bosni. I onaj post gdje tvrdiš da korupcija nije problemo Kolko je diploma eura?
Uzukapirati nije srpski - to je riječ koja se koristi u knjizi za rimsko pravo autora Horvata na Pravnom fakultetu sveučilišta u Zg, ali ti očito da si studirao u Bosni ili u Splitu

Opet - ne, uknjižba ne može bit uvjetovana. To može bit samo predbilježba.

Pročitaj Zakon o zemljišnim knjigama.

E da... zaboravio sam da sam ti već rekao da odjebeš.

U prevodu - prestani vrijeđat ostale forumaše, jer bi mogao lagano dobit bann.

Kužiš?

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT

Zadnji Uredio damfisk : 22-12-07 u 14:43.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:26.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108